reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

sesti, no właśnie tłumaczę Tymkowi, że ma się poprawić, bo inaczej Natalka go rzuci:)
maqnio, super, że jest już data! i kciuki oczywiście już zacisnięte
psotka, do końca nie liczę, zawłaszcza tych pobudek od 5 rano, ale do 5 to chyba z 4 razy od 19- nie narzekam.. trzymam kciuki aby i u Ciebie nic się nie rozwinęło.. Dawidek nich się trzyma dzielnie! a ten okres..hmm..nie zazdroszczę.. daj znać jak po wizycie, na pewno będzie ok.
mailuj, no Krzyś ma chwile słabości, ale na pewno wróci do starych przyzwyczajeń

reklama
Maqnio, dzięki Słonko! Trzymamy z Dawidkiem moooooooooooooooooocno kciukasy!!! Zdiagnozują maleńką i wszystko będzie dobrze:) Ściskam:***

Mailuj, jak znajdziesz wrzutnik monet, daj znać, może mi się kiedyś przyda ta wiedza;)

Sestinko, też masz migreny w czasie okresu?

Baiseniak, źle Cię zrozumiałam, myślałam, że Ty zupełnie chcesz odpuścić mleczko;)

Wisieńko, tak, mi się zawsze trafia 2w1 albo 3w1 albo i lepiej;) Czytałam blog, super, że zaczęłaś pisać:)

Konwalianko, to faktycznie, sporo razy się wybudza. Dam znać po, dziękuję!

O rany Mailuj! a Krzyś był takim moim niedoścignionym wzorem! może to taki chwilowy wyskok!

Maqnio! super, że macie już termin - trzymam kciuki&

Witam Sesti, Psota, Magia, Anula, Basieniak, Wisienka....

Właśnie wpadłam na to, że przedwczoraj wieczorem wypiłam szklankę mleka, bo na nabiał Mateusz nie reagował.... może to mleko a nie pomidory.... no nic szlaban na jedno i drugie....

a mnie tak plecy bolą jakby mnie ktoś obił.... na szczęście Mateusz drzemie, ale coraz częściej się rusza przez sen, więc pewnie znów na półgodzinnej drzemce się skończy....

a... właśnie oglądałam na DD TVN najpierw o diecie kolumbijskich matek karmiących - cebula, czosnek i cytrusy!!! :) a na laktację sok z buraków! a potem o poświęcaniu czasu dzieciom.... my swoim dzieciom poświęcamy 48h na dobę.... no i właśnie się zaczęłam zastanawiać, ze chyba muszę wycisnąc coś dla siebie z tego czasu.... tylko jak? ech... na razie muszę gardło wypłukać, bo jak się do dziecka odezwałam to znieruchomiał... :)

Czy Wasze dzieci też tak niespokojnie śpią? Właśnie obserwuję Mateusza.... śpi i co jakiś czas posapuje, macha głową, czasami rączkami.... dziś w nocy było dokładnie to samo.... no i nie wiem, czy mu sę coś śni, czy coś się dzieje....

Ostatnia edycja:
A moja Ewa naprawiona !!! Juz drugie spanko, gdzie samodzielnie zasypia w lozeczku :-D

Mailuj, nie ma wrzutnika na monety, pod wloskami na szyjce jest taki guziczek, trzba go nacisnac i dzieciaczek sie naprawia ;-) hmmm, tylko ze Krzys lysawy deczko... Znaczy masz inny model ;-) no to nie pomoge, ale kciuki trzymam :-)

Maqnio, slonce, trzymamy z Ewunia mocno kciuki za was i za wasze badanie w srode.

My jutro robimy drugie podejscie do szczepienia. Wezme wyniki badan Ewuni i zasuwam domprzychodni. Malutka juz zupelnie nie jest zazolcona. Zalozylam jej dzis fioletowa bluzeczke i wrecz blada jak sciana mi sie wydaje ;-)

Ostatnia edycja:
balkan co do snu, to jednorazowy wyskok Matiego czy on tak niespokojnie spi od zawsze? z tego co pamietam to synus chyba generalnei był mega grzeczny i pieknie sypial? mysle ze obaw do niepokoju poki co nie masz.obserwuj go, jakby ew. sie poglebiała ta niespokojnosc to moze wtedy do pediatry leb neonatologa. trzymam kciuki!
corin super, ze Ewcia naprawiona!!
wisienko, Emi:*
mailuj to na pewno jednorazowy wyskok krzynia. moze chcial zobaczyc jak wyglada swiat noca?:-)oby mu sie nie spodobał!

Ostatnia edycja:
Maqnio, tak ma od 2 dni... a przed chwila spał godzinke to mogłam go poobserwować.... teraz dosypia pzy cycu.... a może cycto dla niego za mało.... zobzczymy, jak przybiera.... mam wrazenie, ze jest wiecznie głodny....

Corin, mam nadzieje, ze uda sie tym razem Ewe zaszczepić...

balkan moze faktycznie jest niedojedzony. spokojnie, poobserwuj go jeszcze, jak sie najada i nadal jest niespokojny to pokombinuj moze z iloscia i czestotliwoscia karmienia. taka nispokojnosc wcale nie musi oznaczac czegos niepokojacego, chyba ze trwa tak długo jak u nas, wiec poki co spokojnie:*

reklama
balkan moja z tym machaniem rękami przez sen i kręceniem się miała ok tydz temu i mineło samo.
psota przez kilka lat co okres to migrena, co owulacja to migrena, co zmiana pogody to migrena, co stres w pracy to migrena wrrrrrrrrrrr- ciąża i pod tym względem była jak błogosławienstwo-odcieła mnie ot tego świnstwa- teraz cos kilka razy probowało sie wykluc ale mam nadzieje ze to przy wracaniu hormonków do normy jedynie
konwalianka no jakby nie patrzeć to Tymus nie jest nudnym "facetem":) a takim się szybko nie odpuszcza hihi

Do góry