reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

reklama
Hej Dzieczyny!

Sezon przeziębieniowy się widze rozwinął i u nas.... u mnie ból gardła, pleców i głowy....
ateusz na razie wygląda całkiem nieźle, więc mam nadzieję go nie weźmie....

Wczoraj zaszalałam i zjadłam gołąbki w sosie pomidorowym - no i Mateusza w nocy bąki męczyły a na buźce krosteczki.... na czas jakiś znowu zaoszczędzę mu eksperymentów jedzeniowych.... Nocka więc była średnia - teraz nakłaniam go do porannej drzemki, ale z góry dochodzą gaworzenia i pomrukiwania w rytm karuzeli.... :)

Zdrówka Wam i sobie życzę!

Witam poniedziałkowo ( choć nie dla wszystkich to ma znaczenie jaki dziś dzień tygodnia:))!
emka u nas identyczny niemalże rozkład wieczoru, łącznie z oliwką bedtime Johnsona, która kurcze chyba działa:)
Natalka też pączus, nosimy na 68 i mamy ok 7200:)
maqnio buziaki
magia moja raczej tez do spacerówki za jakies dwa mce bo nasz gondolka ma w środku 75 cm:(
corin a widzisz? hehe zle oceniłaś Ewcię:)aszsz nie dobra mama….:)
wydrussia i to szybciutko to doktorka!-zdrówka
hello konwalianka! fajnie ze chociaż trochę lepiej- u nas tez dobra nocka była- 2 i 5 jedzonko.Buziaki od N dla T:)Może się Tymus poprawić postarał w związku z nowym statusem?hahah
madzia zdrówka dla Filusia- z katarkiem może zostancie w domku?
magia tez biore Femibion na zmiane z innymi- a czemu zelaza nie chcesz? wlasnie potrzebujemy teraz sporo
balkan kuruj się! a co do gołabków- no zaszalałas, zaszalałas:) ze baki to ok, ale tak szybko krosteczki?i po czym?smietana?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, tak mnie boli gardło, uszy i głowa, że chyba oszaleję, na dodatek okres dostałam, super… Mam nadzieję, że Dawidka nie zarażę!

U nas noc, jak zwykle, Mały obudził się tylko raz o 3 na karmienie. Od razu zasnął i teraz wstał o 9, zjadł i dokazuje w łóżeczku;)

Mamy dzisiaj wizytę na 14:40 u neurologa, idziemy sprawdzić, czy wszystko z Dawidkiem dobrze, nie zaobserwowałam, żeby działo się coś złego, ale dla świętego spokoju wolę, żeby go zobaczył neurolog, bo przecież urodził się w depresji oddechowej i był niedotleniony.

Wydrussia, nie czekaj tylko śmigaj do lekarza. Zdrówka!

Konwalianko, to ile razy dzisiaj budził się Tymuś? Zdrówka dla niego!

MADZIA,można.

Anula, oby Bartusiowi jak najszybciej wyszły ząbeczki:) Kurcze, nie rozumiem tegoTwojego faceta… Mój mąż, to dosłownie jest zazdrosny o Dawidka, zauważyłam nawet, że teraz dużo częściej mówi mi, że mnie kocha, przychodzi się tulić, buziaki non stop. Jak zapytałam się, co się stało, że tyle czułości, to powiedział, że teraz mnie kocha jeszcze bardziej, jak widział co przeszłam rodząc nam syna. Nie wiem dlaczego niektórzy faceci po urodzeniu dziecka zmieniają się na gorsze…

Basienia, jak to mleczko zastępować? Przecież dziecko 6miesięczne musi pić mleko.

Magia,mamy podobne egzemplarze mężów;) Oby Stasiowi tak bardzo nie doskwierały te ząbki!

Maqnio,tuuuuuulę Cię kochana! :****

Balkan,kuruj się! Zrówka!

Sestinko, witacje w klubie pączków i pyz;)

Corin,witaj!

Ostatnia edycja:
sesti buziaki i dla Was!!
psociu &&&&&&&&&&&&&&&&&&za wizyte!! i normalnie Kocham Dawidka, taki słodki z niego pączuś, ze oczu oderwac nie moge!! a Tomus jaki dumny!!! a i kuruj sie Slońce!!!

własnie dzwoniła rehab. EEg mamy w srode na 9 rano, niunia ma byc po jedzonku z umytą,ale nie naoliwioną główką..eh prosimy o kciuki...

Ostatnia edycja:
A mi Krzyś się zepsuł. Zastanawiam się, gdzie wrzucić monetę by wrócił do dawnych funkcji ;-) Znowu obudził sie po 2 na jedzenie a potem nawet godzinę brykał zbój jeden. Na szczęście póżniej pospał do 8.30 i sobie pospałam. Bardzo chciałabym by wrócił do poprzednich upodobań. Tak się zastanawiam czy to nie po wit D, którą podaję od 3 dni (wcześniej D+K) dlatego od dzisiaj podaje ją rano. My na razie odpieramy ataki grypy :-) Buziaki dla wszystkich

PSOTKA zdrówka Maqnio @@@@@@@@@@@@@ Magia mały będzie idelnie zahartowany przez szkołę starszaka ;-) Konwalianko jedż i odpocznij Ania dorastanie do rodzicielstwa może trwać kilka lat :-(

Ostatnia edycja:
psotka no jak pech to pech, wsio na raz wrrr jak zreszta zwykle przy okresie- zawsze mi sie inne choróbska wtedy przyplatuja- zdrówka!
witaj mailuj:) wróci stary Krzys, wróci:) Kryjcie się w okopach:)

psota to chyba tak jest, że jak maluszek zacznie na raz zjadać większą porcję jedzonka innego to zastępuje ono porcję mleczka o tej porze. Chyba że się mylę, bo doświadczenie z dzieciaczkami mam zerowe;)
Magia nawet nie pomyślałam, że z tego powodu banany mogą szkodzić... eeech.... A, i wczoraj przypadkiem udał mi się znaleść kiełbaskę drobiową i to na prawdę tylko z mięska drobiowego i z min. ilością przypraw i bez żadnych pochodnych czy śladowych ilości mleka... bo zazwyczaj i kabanosy i wędlina w sklepach w nazwię drobiowa czy z indyka ma w składzie sporą ilość jeszcze innego mięsa już o mleku nie mówiąc...

reklama
Witam kochane
Ewa tez juz spi. Musze ogarnac mieszkanie, bo po weekendzie wyglada jakby przeszlo tornado przez nasz dom :baffled:
No u mnie też mimo, ze nie mam małych dzieciaków. Ale chłopaki poszaleli wczoraj z kolacją i grami. Nadziubali słonecznika, nakruszyli, porozkładali gry, wyplamili stół a ja nagubiłam włosów.Mila dołożyła plamku-ulanki
Chorowitki mnie zaczyna gardło boleć, a Mila kicha masakrycznie. mam nadzieję, ze się jakoś uciszy. Zdrówka dla was.
Wydrusiu daj znać po lekarzu
Psotka oj bidulko współczuję masz 2w1. Zdróweczka kochana i &&&&&&&&&& za wizytę:tak:
Anula gratki ząbkow i szybkiego wyklucia do reszty
maqnio kochana daj znac po lekarzu i oby wizyta z eeg była jak najszybciej. Buziaczki dla kochanej Róziny
sestinka mówisz, ze ta Oliwka daje radę. Może spróbuję
Magia ja brałam w szpitalu jakieś tabletki i potem, które dostałam w gratisie i nie pamietam jakie a nic po nich Mili nie było
Madziu jak nie ma goraczki to ja bym wychodziła
balkan ja nie jadłam kapusty w gołąbkach wiec to G a nie gołąbki:-DMoże ta wysypka to chwilowa tylko. Mila czasem ma takie dosłownie dwudniowe i znikają potem bez śladu
basieniak chyba na początku to jeden mleczyny posiłek się zastępuje jarzynkami
konwalianką Buzi dla Tymusia, nie moge się na niego napatrzec taki
śliczny
mailuj &&&&&&& za naprawę Krzysia

Do góry