reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

reklama
ale sie rozpisałyście..
witajcie w nowym tygodniu

u nas nocka o niebo lepsza od poprzedniej, mały owszem budził się dość często ale bez porównania, więc czuję się nawet wyspana:)
margerita, są różne szkoły co do rozszerzanie diety..jedni zaczynają od jabłuszka inni marchewki a inni dyni. Podobno warto zacząć od marchewki i dyni, aby dziecko sie przyzwyczaiło do tego smaku, często jest tak że jak posmakuje jabłuszko, to nic innego już go nie interesuje. Ja zacznę od dyni, bo mały ma zatwardzenia,a to lepiej tolerują takie bobasy..
Anula, często dajesz ten nurofen?
corin, my planujemy tak samo.. ja wstrzyma się z obiadkami do 6 m-ca, ale teraz powoli daje małemu posmakować i tym sposobem, wczoraj mały dostał polizać jabłuszko- ale mu smakowało..a jak mu zabrałam to się złościł :-) super, ze Ewa w końcu wróciła na swoje tory
wydrusiu, oby się nie rozwinęło.. u nas Tymek się trzyma, ja za to kaszel i od dzisiaj jakiś katar,ale nie strasznie..oby tylko mały się trzymał..

Konwalianko ja też katar kaszel :-( a ja w zeszłym tyg byłam z małą u lekarza zapłaciłam 50zł za wizyte i 90zł na leki i co? dupa :-( rozwinęło się... ten katar ona moze miec alergiczny bo o urodzeni go ma ale wtedy miała raz dziennie wyciagane i to nie takie rzadkie teraz są rzadkie i ciężko oddycha i oczka zaszklone :-( moja bidulka :-( Oby Tymuś się trzymał jak najdłużej

Witam
Konwalianko witaj jak samopoczucie ?

Alex koniecznie musisz poradzic się innego lekarza i być uparta.

Marzenka dobrze że u córki ok. a który to tydzień ?

Miczka jeden kotlet a ile radości :-)

Magia nie uchronisz równie dobrze można isc ulica i tez cis złapie.jakies go..no

Marzenka córki super ….

em ka może ma za ciepło lub za zimno albo jak piszesz nie wygodnie jej:tak:

Renusia ja kładę o 19;00 i o tej porze zasypia już na noc

Gocha jak coś mi wpadnie do głowy to się odezwę

Corin witaj fajnie że nocka udana
wydrusiu zdrówka dla was
my niestety podzielamy los wszystkich chorych ... filip od wczoraj ma katar ,,sprzedany" od siostry. więc od rana inhalacja, frida , sól fiz. i tak wkoło najważniejsze że mały jest dzielny i spokojnie spał w nocy
co do rozmiarów u nas na tapecie 62/68 . angielskie ubrania 3-6 m.
można wyjsc na spacer z katarem???

Witam,
U nas noc znosna maly zasnal o 20 po wielkim placzu przez co kapalalam sie 10 min, oatal mleczko nurofen i spal do polnocy pozniej o 3 obudzil sie jesc, piszczal znowu:-(ale zjadl posmarowalam dziasla i zasnal a pozniej juz na dobre pobudka o 6
Konwalianka, ja w dzien uzywam zeli i grzyzakow oczywoscie zimnych, nurofen tylko na noc przed spaniem 2 ml zwykle dzieki temu nie placze w nocy
Wydrusia, zdrowka:tak:moj sapie ale to przez alergie ma tak juz jakis czas
Madzia, nie mam pojecia , zdrowka zycze;-)
Marzenka, wlasnie ktory to tydz?:-)
Gocha ja bym chciala pilota ktorym mozna nastwawic dlugos snu dziecka:-Da tak na powaznie jesli cos wymysle dam znac

Ostatnia edycja:
Madzia i dla Was zdrówka Kochana!!! :-)
Corin tu masz racje mi to babcia zawsze powtarza:-) że dziecku się lepiej oddycha na dworze jak ma katar my o 9 idziemy do lekarza:crazy: Ja i Liluś... oby było dobrze
Anulka Rybcia zdrowka! :-) Może moja też ma alergie ale podaje jej fenistil i tez nic...
Renusia ja moją też tk19-20 kładę i budzi sie ok 2-3 i potem śpi już do rana

Ostatnia edycja:
Wydrusia moze szybko przejdzie&&&&&&&&&&, ja czekam na siostre jakas kase ma przywiesc;-)Maly spi a ja juz pos snaidaniu, jeszcze zostalo sparztanie:wściekła/y:
A u nas nadal kicha, rozmawialismy nie raz, na kilka dni pojachalam do rodzicow zeby odpaczal bo nib y byl taki zmeczony i nie wyspany a jak sie okazlo gdy nas nie bylo chodzil po barach i dyskotekach:wściekła/y:
Dzis gdy wychodzil dla buziaka malemu a mi tylko czesc powiedzial i tak ciagle...

Witam i ja poniedziałkowo:)
I moje maleństwo dziś w nocy wróciło na dobre tory czyli pobudka o 2, 6:30 i śpi dalej:) Czyżby to możliwe, że jednak banan jej nie przypadł do gustu? A może to tylko przypadek... Coś mi nie za bardzo wychodzi to rozszeżanie diety bo zawsze coś wypadnie i wtedy nie wiem czy to akurat taki okres czy przez to jedzenie... A przedwczoraj po raz pierwsz zrobiłam zupę dyniową:) W zasadzie to chyba pierwszy raz jadłam coś z dyni, ale skoro to delikatne i dobre dla dzieciaczków to czemu nie... Zupa nawet fajna wyszła...
A my z ubrankami idziemy w miarę jak na metkach czyli niedawna przeszłyśmy na 3-6 m-cy:) Ale moje maleństwo to straszna kruszynka w końcu (te problemy z wagą) ale za to wszyscy mówią, że strasznie długa. Ale to może się przez tą wagę wydawać. Ale wczoraj przyrównywałam ją do 2 miesiące starszej koleżanki i na długość były prawie takie same ale waga to coś innego;) mąż trzymał chwilę tamtą na rękach to stwierdził że strasznie ciężka...;)
A jeżeli chodzi o jedzonko to myślę, że po skończeniu 5 miesięcy będę dawać małej coś spróbować i do łyżeczki przyzwyczajać a po skończeniu 6 już próbować mleczko zastępować:)

reklama
Madzia, dzięki.. u mnie kaszel jest i to taki z flegmą, troszkę kataru.. modlę się aby się nie rozchorować na dobre, bo boję się o małego, no i przecież w niedziele siostra miała po nas przyjechać, aby do rodziców jechać na dwa tygodnie.. mąż mnie wczoraj postraszył, że jak się rozchoruje to z wyjazdu nici :no:
tu jest fajny artykuł - polecam: Jak hartować dziecko? | parenting.pl
Anula, a można tak często nurofen podawać? Ty pewnie to konsultowałaś z lekarzem, bo ja nie wiem.. i jak mam po niego sięgnąć to się długo zastanawiam..
Gocha, wiem co mój Paweł wczoraj stwierdził..że hamulec do taczki byłby super, bo ciężko jest cos z niej wysypać i trzeba nogą przytrzymywać (jesteśmy na etapie budowy garażu:)

Tymuś śpi a ja zamiast sie ogarnać to siedzę w piżamie..ech leniuch ze mnie!

Ostatnia edycja:
Do góry