Margerita no wlasnie szwagierce pediatra powiedzial zeby malemu zaczela dawac marchewke i owoce wlasnie od 6 miesiaca, a maly byl tylko 4 miesiace na piersi. Wiesz, jesli bedzie taka potrzeba zeby sie wstrzymac to sie wstrzymam, tylko nie moge sie juz doczekac tych pierwszych posilkow

moja mala polyka wszystko, jak jej dawalam lyzeczka takie ziola na gazy to wciagala az jej sie uszy trzesly
Corin apropo Ewuni i jej marudzenia i wybudzania sie.Nie wiem czy stosujesz jakies metody ale napisze ci co ja robilam z Nicole.
Mala tak miala jeszcze miesiac temu, non stop na rekach a mi juz kregoslup odpadal,, nawet zjesc nie moglam spokojnie bo spala doslownie 5 min. OD momentu kiedy pojechalam do polski i wprowadzilam jej taki rytualny wieczor to zaczela mi ladnie spac, i w dzien i w nocy. Wieczorem ok 20 ja kapalam, przed kapiela spacerek i zabawa, po kapieli balsamik na cialko i juz nic do niej nie mowilam, nawet jesli byla pobudzona i gadala do mnie. Przyciemnialam maxymalnie lampke, karmilam a ona sie wyciszala, po karmieniu ja kladlam do lozka ze smoczkiem przy tym przyciemnionym swietle i wychodzilam, jak wrzasnela czy sie ruszala przychodzilam, wsadzalam smoczka i wychodzilam bez slowa i tak caly czas. Po 2 nocy mala zasnela sama i spala do 24, od tej pory nie mam juz problemu jesli chodzi o wieczorne budzenie sie co 15 min.
jeszcze apropo kupowania rzeczy dla dzieciakow. Ja Nicole kupilam w tamtym miesiacu koszulki od 3-6 m-ca i sa juz przykrotkie. Mialam jedna koszylke ow 12-18 miesiecy i dzisiaj jej ja wlozylam

nie wiem czy te rozmiarowki sa jakies zrabane, ale jesli ja bede kupowac jakies koszulki czy bluzy to od 6-9 bo 3-6 sa zdecydowanie za male.
acha i musze sie jeszcze pochwalic ze wczoraj sie wazylam i .... sukces!! nie zostal mi ani jedne kilogram do zrzucenia, calutkie 22 kg ktore przybralam w ciazy poszlo w .. krzoki

ale sie ciesze, a takie mialam zmartwienia przy tych nieszczesnych 82 kg