• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

Anula na serio twój mały ma już ząbek??:szok: heh Gratuluje,moim dzieciakom zaczęły wychodzic od 7 miesiąca mam nadzieje ze mała tez poczeka.A z odsypianiem to nie ma lekko ja nie spałam w dzien ani raz odkąd sie mała urodziła:baffled: ... męza tez tak załatw jak tylko on przyśnie.:no:

psocia wiec witam Dawidka w gronie pączków heh. Nie wiem ile Olga ma cm u nas nie mierzą jutro sama sprawdze.

Ostatnia edycja:
reklama
Margerita no wlasnie szwagierce pediatra powiedzial zeby malemu zaczela dawac marchewke i owoce wlasnie od 6 miesiaca, a maly byl tylko 4 miesiace na piersi. Wiesz, jesli bedzie taka potrzeba zeby sie wstrzymac to sie wstrzymam, tylko nie moge sie juz doczekac tych pierwszych posilkow :-D moja mala polyka wszystko, jak jej dawalam lyzeczka takie ziola na gazy to wciagala az jej sie uszy trzesly :-D

Corin apropo Ewuni i jej marudzenia i wybudzania sie.Nie wiem czy stosujesz jakies metody ale napisze ci co ja robilam z Nicole.
Mala tak miala jeszcze miesiac temu, non stop na rekach a mi juz kregoslup odpadal,, nawet zjesc nie moglam spokojnie bo spala doslownie 5 min. OD momentu kiedy pojechalam do polski i wprowadzilam jej taki rytualny wieczor to zaczela mi ladnie spac, i w dzien i w nocy. Wieczorem ok 20 ja kapalam, przed kapiela spacerek i zabawa, po kapieli balsamik na cialko i juz nic do niej nie mowilam, nawet jesli byla pobudzona i gadala do mnie. Przyciemnialam maxymalnie lampke, karmilam a ona sie wyciszala, po karmieniu ja kladlam do lozka ze smoczkiem przy tym przyciemnionym swietle i wychodzilam, jak wrzasnela czy sie ruszala przychodzilam, wsadzalam smoczka i wychodzilam bez slowa i tak caly czas. Po 2 nocy mala zasnela sama i spala do 24, od tej pory nie mam juz problemu jesli chodzi o wieczorne budzenie sie co 15 min.

jeszcze apropo kupowania rzeczy dla dzieciakow. Ja Nicole kupilam w tamtym miesiacu koszulki od 3-6 m-ca i sa juz przykrotkie. Mialam jedna koszylke ow 12-18 miesiecy i dzisiaj jej ja wlozylam :szok: nie wiem czy te rozmiarowki sa jakies zrabane, ale jesli ja bede kupowac jakies koszulki czy bluzy to od 6-9 bo 3-6 sa zdecydowanie za male.

acha i musze sie jeszcze pochwalic ze wczoraj sie wazylam i .... sukces!! nie zostal mi ani jedne kilogram do zrzucenia, calutkie 22 kg ktore przybralam w ciazy poszlo w .. krzoki :-D
ale sie ciesze, a takie mialam zmartwienia przy tych nieszczesnych 82 kg :-D

Ostatnia edycja:
My też raczej z tych długich - 73 cm, waga 7330. Najgorsze, że Staś już naprawdę nie wchodzi w gondolę. No - jakieś 2 cm i głowa poza gondolą:szok: A w zimie do spacerówki. Brr... Mam taką rozkładaną na płasko i bardzo gruby śpiwór do wózka. Mam nadzieję, że to wystarczy...
Emka no tak. U nas 3-6 miesięcy już dawno za małe. 6-9 czasem dobre, ale takie w sam raz są na 9-12, heh

Ostatnia edycja:
Magerita niestety juz praktycznie ma dobrze juz widac a dziaslo juz cieniutkie, meczymy sie juz ze 2 tyg:-(on by mi pozniej tydz wypominal i kazal przepraszac, ogolnie maly z nim srednio chce zostawac nie potrafia sie dotrzec....z nim ciezko bo przefikuje sie plecy-bok-brzuch, w lezaku juz siadac chce i tym sposobem w dzien nie mam kiedy isc o lazienki
Mam nadzieje ze mala poczeka z zabkiem i da mamie troche pospac;-)mojej siotrze ierwszy zab wyszedl gdy miala 1,5 roku:szok:
Magia kawal chlopa ze Stasia, a co do spcerowki jak mus to mus...moj ma jeszcze miejsce mysle ze na zime wystarczy:tak:
Emka dokladnie rozmiarwki sa do d...y u nas 3-6 niektore dobre a wiekszosc 6-9 w tym jedna koszulka na 12 mies:dry:z reszta u ans najawazniejsza czescia garderoby sa teraz slinaki:-D

Ostatnia edycja:
cześć Dziewczynki - ja dzisiaj "na szybkiego":-D
Mój wczoraj skończył 4 miesiące :-) Od wczoraj dostaje zupkę i chyba mu smakuje :-D Soczki i przecierki daję mu już od miesiąca. Teraz zaczynamy ćwiczenia z kubkiem z dziubkiem :-D
Dziewczyny, mam ogromną prośbę - potrzebuję pomysłów na rzeczy, które ułatwiłyby np. Wam życie, a jeszcze ich nie wymyślono a tym bardziej nie wyprodukowano ! Bardzo zależy mi na czasie i pomysłach. Plisss, pomóżcie - miejcie dobre serduszka dla studentki architektury wnętrz :tak:

A ja wlasnie dzis rozmawialam z meżem o rozszerzaniu diety i stwierdzilismy ze zaczniemy dawac Ewuni od 4 mies, ale... zeby nie bylo... Nie zamierzam jej teraz wprowadzac posilkow juz, obiadkow, deserkow itp ;-) chce tylko dawac jej posmakowac roznych reczy, np jabluszka, marchewki czy soczku. :-) nadal bedzie na piersi a posilki wprowadze od 6 mies ;-)

Emka, dzieki za rady :-) my tez mamy swoj rytual i Ewunia juz wie ze kapiel = spanie. Do tej pry nie bylo problemu. Kapalam ja, ubieralam w spioszki, chwila przytulanek i jak zaczynala trzec oczka kladlam ja do lozeczka i wychodzilam z pokoju, a ona sobie chwile gadala do karuzelki a potem zasypiala. I tak bylo do przedwczoraj. Od wczoraj poprostu armagedon.

Ostatnia edycja:
Corin wiesz co? mi sie wydaje ze jeszcze troszke minie czasu poki sie te nasze pociechy calkowicie wyreguluja. Widzisz, tak jak pisalam wczesniej. Od momentu kiedy Nicole wypisano ze szpitala nie mialam z nia problemu jesli chodzi o kapiel, lubi wode bardzo, a od doslownie 5 dni (po tej cholernej szczepionce) zaczela robic problemy. Prostuje tak nogi w waniene ze nie ma bata zeby ja utrzymac, a jak prostujeto sie odbija od jednej strony wanienki i uderza sie glowka o drugi brzeg. Staram sie ja podtrzymywac wyzej a wtedy zaczyna wrzeszczec :baffled: takze widzisz, jak nie jedno to drugie i tak w kolko :/

Gocha nie bardzo ma sie to do architektury wnetrz ale mi sie marzy taki fotelik do auta na kulkach z wyciagana raczka:-D Wiesz, taki jak sa walizki czasem. Bo mala w tym foteliku tak ciezka ze szok, a auto czasem daleko stoi i ciezko mi ja niesc:-p A pakuje ja w fotelik w domu i tak niose do auta bo wtedy tylko jedna reke mi zajmuje a w druga moge wziasc cos innego;-)

Jakas zmowa tych lipcowych dzieciaczkow ze tak sie wiekszosc odmienilo i ciezko zapanowac nad nimi.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry