• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

basieniak, nie wiem co Ci kochana poradzić... tulę...:-(

Mateuszkowa,
a w ogóle to już miałaś @ po porodzie???

daga, u mnie to samo z @, miało po porodzie mniej boleć, a tu lipa :no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i tak samo obfite, że szok!!!

asica, duuużo picia małemu! jak nie chce butlą to łyżeczką. Moja też butlą nie chce :tak: Jest jeszcze taki lek, moja bratowa daję córce na kolki i wzdęcia, nazywa się Debridat i jest ponoć świetny, tylko, że jest na receptę. Albo Esputicon - też na wzdęcia.

reklama
basieniak - idz tak jak mowisz, niech mala przebadaja bedziesz wiedziala czy taki jej urok czy cos nie tak ( oby to pierwsze!!! )
monia - a pewnie ze mialam :P 3 razy zawitala "gadzina" hehe, nie powiem zeby za tym tesknila no ale..
ememte - moj tez sie obraca jak twoj - woli przez prawie ramie..

Ja jak zwykle, gdy zbliza sie kolejny wazny moment, pol roczku wielkimi kroczkami, ciagle czasu brak , by do was zajrzec, moze kiedys to sie zmieni, ciesze sie, ze nadal tu jestescie, to taka oaza co sie nie zmienia. Maly rozwija sie swietnie, 7,53kg i 70 cm a byla z niego taka kruszyna 52 cm, teraz rosnie z niego prawdziwy mezczyzna.

ememte - nie ma sprawy ;-) Moja też sie przekręca tylko na jedną stronę, nie martwię się tym. Zawsze jedna strona jest silniejsza

basieniak - a jak te wymioty wyglądają? Ma torsje? Tak jak dorosły?, czy na przykład przy odbiciu jej się troche uleje? Mojej siostry córa, alergik potworny, ulewała tak mniej więcej do 6-7 miesiąca. Taki urok, objaw alergii, niezależnie co i jak zjadła, wypiła. Tylko ona to określała właśnie jako ulewanie, nie wymioty....Do 6 miesiąca układ pokarmowy dziecka może być niedojrzały i może dziecko ulewać. jeśli przy tym nie płacze, jeśli nie jest to kwas (wiesz, taki brzydki zapach przetrawionego już jedzenia) lekarze zalecają spokój, ale obserwację.....Aczkolwiek - ze względu na słaby wzrost wagi, poszłabym do specjalisty..... A z tymi centylami to jest tak, że dziecko może być w 3 centylu (bo może być drobnej budowy), byle z niego nie spadało. Czyli jeśli od początku jest w 3 i tak sobie powolutku na nim rośnie, to jest OK. Najgorsze są skoki, raz 50, a za kilka tygodni 3. Nie dziwię Ci się, że sie martwisz. Moja siostra dziś u mnie będzie. Podpytam ją co robiła z tymi ulewaniami.

kwoka - witaj!! Jak dawno Cię nie było. Pisz co i jak u Ciebie :)

kkasiulka no nie jest to ulewanie. Ulewała jak była mniejsza a teraz jei nagle ma odruch wymiotny jak u dorosłego i wraca wszystko co zjadła... a z centylami wiem, że jest jak piszesz ale ona startowała z 25 centyla i tak stopniowo spadała... ostatni zaczęła ładniej jeść i przybierać więc się na tym 3 centylu zatrzymała a w ostatnim tygodniu nie tyle że mało przybrała a wręcz straciła...

reklama
kwoka witaj, zaglądaj do nas częściej..
asica, tak mi przykro.. pocieszający jest fakt, że dzieciątko macie zdrowe a reszta się ułoży.. dacie radę
basieniak, ech.. tak mi przykro, że znowu się meczycie z tym niejedzeniem..oby w końcu przeszły te dolegliwości.. a debridat jest raczej na pracę jelit i zatwardzenia..nie wiem czy na wymioty także..
kasia, witaj :)a

aaa i moje dziecko nadal nie obraca się na brzuszek ani plecki z brzuszka:rofl2: taki leniuch..ale z drugiej strony max się podnosi na nóżki i jak tu wrzucić wszystkie bąbeki do jednego worka!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry