reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2011

reklama
orchidea ja tez staram nie brac zadnych lekarstw, ale profilaktycznie wolałam zapytać. Takie właśnie wyciszenie i położenie potrafi wiele zdziałać
mmarta_only nio...słoneczko ma wielką moc, a jak ładuje akumulatory. Wiosna mogłaby już przyjść. u nas dziś okropnie pochmurno..ble..

Dziekuje za mile powiatania!

Ja sie pochwale, ze jestem z Waszymi postami na biezaco i w zasadzie od pierwszego wpisu. Chociaz wczoraj wieczorem (po weekendowej przerwie) do nadrobienia mialam 10 stron! Dziewczyny jestescie "miszczynie" w pisaniu! :)
Dzis wieczorem mam wizyte u gina, wiec moze bede miala nowe fotki fasolki. Postaram sie jutro troche napisac wiecej. Na razie tak w skrocie:
Jestem juz po przeziernosci i Papp-a, ktore tutaj robia w standardzie kazdej babce. Wyniki sa w normie. A w pt mam test na alfafetoproteine, rowniez wykonuja je wszystkim ciezarnym.

Milego dnia!

Hej fagiolino, świetnie że jest nas coraz więcej :D Co to jest test na alfafetoproteine?? Pierwsze słyszę. Jednak co kraj to obyczaj ;)

Jesteś kolejna osobą która przyznaje sie że podczytuje nas od jakiegoś czasu i dopiero teraz dołącza, ciekawe ile jeszcze mamy takich ukrytych czytelniczek? :-D

Moja cora była bradzo dzielna, w nagrodę dentysta nic jej nie zrobił :-D Pochwalił jej stałe zęby i zasugerował wizytę u ortodonty :/ Mówi, że Mloda ma duże zęby a buźkę ma drobną i boi się że będzie miała ciasno jak wszystkie nowe jej wyjdą i przez to bedzie miala krzywe ząbki. Zastanawiam się tylko czy iśc już na jakieś konsultacje czy czekać aż wyjda jej wszystkie...

Corin ja nosiłam aparat stał przez dwa lata, bo miałam ten sam problem - za duzo zębow, za małą paszczę. Tylko, że ja zdecydowałam sie dośc późno za uzbrojenie zębisk:) Myśle, ze warto isc już teraz, przynajmniej bedziesz wiedziała co jest do zrobienia i kiedy:)

test na AFP to, z tego co wyczytalam kolejny test przesiewowy na wykrycie ewentualnych wad rozwojowych plodu i podobnie jak Papp-a okresla tylko ryzyko zachorowan, a nie wykrywa konkretne schorzenia. Z tego co sie zorientowalam w Polsce wykonuja te badania tylko w grupie kobiet powyzje 35-go roku zycia. We Wloszech robia kazde badania kazdej, ale w sumie tutaj standardem jest pierwsza ciaza po 35. wiec wykonuja "jak leci" nie pytajac o wiek. Troche to nadgorliwe, ale przeciez chodzi o zdrowie naszych kruszynek wiec nie zaszkodzi kolejne klucie ;)

Ja też miałam aparat, ale podczas pierwszej ciązy jego działanie się cofnęło :-( Myąlę, ze warto iśc teraz ponieważ są takie aparaty, nie drutowe, które wkładane na noc i kilka godzin w ciągu dnia formują szczękę. A W tym wieku dosyć łatwo korygować zmiany :-)

reklama
Ja tez mialam aparat :) za duzo zebow mialam ... a za mala szczeke :)
Aaaale juz mam to za soba :) Ale mialam taki jak Mailuj scigany na taki klucz czy cos
A Em-ka jak bedziesz sie czula na silach skoooocz na ta poczte... :) tak ladnie prosze:) to na toaletke sobie przypmne do kolekcji :) a jak sie czujecie dzisiaj ja dobrze tylko tak uhmmm sporo sluzu ... moze to przez to ze ... od dlugiego czasu .. zdecydowalam sie na "bezpieczne przytulansko " ...
buziaczki Kochane !!!! Maqnio jak sie czujesz ? :)

Do góry