heledorka, jak dla mnie lista ok, nawet się na niej znalazłam

Co ja tu robię o tej porze? tak mnie te moje małe potworki wymęczyły na choince, że przyjechałam do domu , wsunęam poł lodówki i poszłam spac. A z godzinkę temu, poprostu się obudziłam , więc sobie pomyślalam, że nie będe bezsensownie kręcić się w łózku i wstanę. No więc wykąpałam się, zrobiłam P. sniadanko do pracy, no i oczywiście trzeba było coś zjęśc. ślinka mi leciała na widok ogóra więc zjadłam kanapki z ogorem i solą. Ja glupia nie wiedziałam że w ciąży tak jod jest potzrebny, w moich witaminkach go nie ma a my w domu prawie soli nie uzywamy, bo moj jest na nią przewrażliwiony. jak robiłam zupę z torebki i dawałam jeszce jakąs kostkę bulionową czy cos to zupa była za słona. Więc teraz praktycznie zadnej soli, wegety i nic z tych rzeczy. A ostatnio wyczytałam o tym jodzie, no i jem zawsze coś tam z solą choć już sie przyzwyczaiłam do takiego zdrowszego jedzonka.
Ciesze się ze po wizytach wsio ok. Co do szkodliwości usg dla malucha to pierwsze słysze. Na pierwszej wizycie, zaraz po tym jak nie dostałam okresu, a test wyszedł pozytywnie, to nie zrobił mi usg, bo powiedził ze narazie nic nie zobaczymy a możemy zaszkodzic maleństwu. A poszłam do innego za 2 lub 3 tyg i juz mi zrobił. A na kolejnych wizytach, na które chodzę do tego pierwszego, to zawsze sam mowimi o usg, żeby zobaczyć serduszko, bo to ważne przecież. Ja mysle, że nie chcą robić usg moze Ci lekarze, którzy za bardzow padli w rutynę, albo ginekologia nie jest ich pasją. Bo moj ginek, na kazdym usg cieszy się z naszego szczescia rownie bardzo jak my. Zresztą to dobry lekarz, jak tylko zaczełam do niego chodzić, robił mi co jakiś czas usg, długo jeszce przed ciążą, tak profilaktycznie. No i bada mi piersi, o czym jak usłyszały moje koleżanki, to im gały wyszły, bo są starsze ode mnie srednio o 10 lat, a nigdy im nie badano, a ja od dwoch czy trzech lat jestem pod dobrą opieką

I tak właśnie u nas wygląda profilaktyka! Dobry lekarz to lekarz z pasja

No i ostatnio się dowiedziłąm ,że zona mojego gina jest swietnym pediatrą. Może będe miec jakies zniżki za lata współpracy?
No spadam już od was, bo moj się kręci w łożku, bo stracił obiekty do przytulania.
dobranocka