reklama

Lipiec 2011

Nowe mamuśki witajcie :)

Anulka - zdolniacha z ciebie, ja uwielbiam naturalne ozdoby na choinkach :) śliczne te jeżyki

Wisieńka
- gratuluje udanych zakupów i upragnionych młości.

Mnie mdłości zaczęły męczyć wczoraj. Dzisiaj jak poczułam dym od fajek, to myślałam że o wc nie dobiegnę... A sama nie palę od 5 dni. Dziwne uczucie taka zmiana...

Dzisiaj za to mam cały dzień straszną zgagę. Męczy mnie i odejść nie chce. Jutro kupię migdały bo podobno pomagają.

Basieniak; gratulacje, zazdroszcze że już widziałaś serducho. A w 5 tyg coś widziałaś na usg? Ja byłam tez w zeszłym tyg u gina i widać bylo tylko 4mm pęcherzyk. Teraz mam 25 wizyte i myślę czy już bedzie słychać.

reklama
mathilda ja z kolei chodzę prywatnie, ale to dlatego, że mam złe doświadczenia z NFZ. Pani gin nie była pewna czy ja mam torbiela czy mięśniaka czy co, a wiec spoko kazała czekać dalej, a po prywatnym usg zdecydowanie lepszej jakości następnego dnia już byłam w szpitalu. Ale to może akurat tak trafiłam. Teraz zastanawiałam się nad pójściem do innego lekarza na NFZ, bo to jednak niezła kasa na ciążę idzie, ale mąż stwierdził, że w końcu ciąża to ważny moment więc zostałam u sprawdzonego prywatnego. Stęd też już te 2 usg za mną. No ale ze względu na koszty zastanawiam się czy i tak nie pójść państwowo chociażby po skierowania na badania...

Margerita spoko bedą a nie każda ma i jak 2ga ciąza to wiesz.... róznie ale jak wszytsko ok serduszko bije to bije i jest i bedzie ok
Ja jutro mam 7 tydz ale cykl ost mialam 36 dniowy wiec moze moja ciąza jest młodsza... wiec korci mnie to usg....

Margerita hehe rozbawiłaś mnie, chociaż ja też mam jazdy. Mnie dzisiaj wzruszył program M. Gessler...
Więc witaj w klubie zeschizowanych mamusiek:-D
evelyn wiem co czujesz.... ja nawet jak zobacze to i tak się nie uspokoje .... bo to niczego nie gwarantuje ja ogólnie to mam najczarniejsze myśli do lipca to Was tu niezle zamęcze:-D

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny,

Męczy mnie jedna sprawa, wydaje mi się dość kluczowa w tych naszych rozważaniach.
Otóż na większości Waszych suwaczków jest np 5 tydzień i 3 dni, czyli wg mnie, to jest się wtedy w 6tym tygodniu. CZyli mylnie interpretujemy który to tydzień, patrząc, że 5 tyd, 3 dni - mówimy że jesteśmy w 5tym tygodniu, a przecież to jest 5 pełnych tygodni, czyli 5ty tydzień się już skończył i zaczął się 6ty.
Bo przecież licząc od @ nie mówimy zerowy tydzień, tylko pierwszy tyddzień, nawet gdy jest to np, 3 dzień.
Nie wydaje Wam się to trochę logiczne?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry