reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2011

Nowe mamuśki witajcie :)

Anulka - zdolniacha z ciebie, ja uwielbiam naturalne ozdoby na choinkach :) śliczne te jeżyki

Wisieńka
- gratuluje udanych zakupów i upragnionych młości.

Mnie mdłości zaczęły męczyć wczoraj. Dzisiaj jak poczułam dym od fajek, to myślałam że o wc nie dobiegnę... A sama nie palę od 5 dni. Dziwne uczucie taka zmiana...

Dzisiaj za to mam cały dzień straszną zgagę. Męczy mnie i odejść nie chce. Jutro kupię migdały bo podobno pomagają.

Basieniak; gratulacje, zazdroszcze że już widziałaś serducho. A w 5 tyg coś widziałaś na usg? Ja byłam tez w zeszłym tyg u gina i widać bylo tylko 4mm pęcherzyk. Teraz mam 25 wizyte i myślę czy już bedzie słychać.

reklama
mathilda ja z kolei chodzę prywatnie, ale to dlatego, że mam złe doświadczenia z NFZ. Pani gin nie była pewna czy ja mam torbiela czy mięśniaka czy co, a wiec spoko kazała czekać dalej, a po prywatnym usg zdecydowanie lepszej jakości następnego dnia już byłam w szpitalu. Ale to może akurat tak trafiłam. Teraz zastanawiałam się nad pójściem do innego lekarza na NFZ, bo to jednak niezła kasa na ciążę idzie, ale mąż stwierdził, że w końcu ciąża to ważny moment więc zostałam u sprawdzonego prywatnego. Stęd też już te 2 usg za mną. No ale ze względu na koszty zastanawiam się czy i tak nie pójść państwowo chociażby po skierowania na badania...

Margerita spoko bedą a nie każda ma i jak 2ga ciąza to wiesz.... róznie ale jak wszytsko ok serduszko bije to bije i jest i bedzie ok
Ja jutro mam 7 tydz ale cykl ost mialam 36 dniowy wiec moze moja ciąza jest młodsza... wiec korci mnie to usg....

Margerita spoko bedą a nie każda ma i jak 2ga ciąza to wiesz.... róznie ale jak wszytsko ok serduszko bije to bije i jest i bedzie ok
Ja jutro mam 7 tydz ale cykl ost mialam 36 dniowy wiec moze moja ciąza jest młodsza... wiec korci mnie to usg....
Jeszcze nie wiem czy bije nie byłam u lekarza ide 22 list. do tego czasu osiwieje

czytałam przed chwilką synowi dziewczynę z zapałkami i sie poryczałam:baffled: patrzył na mnie i sam zrobił mine do płaczu....:-D masakra
Wisienka..Anulka gdzie się podziewacie????

Margerita hehe rozbawiłaś mnie, chociaż ja też mam jazdy. Mnie dzisiaj wzruszył program M. Gessler...
Więc witaj w klubie zeschizowanych mamusiek:-D
evelyn wiem co czujesz.... ja nawet jak zobacze to i tak się nie uspokoje .... bo to niczego nie gwarantuje ja ogólnie to mam najczarniejsze myśli do lipca to Was tu niezle zamęcze:-D

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny,

Męczy mnie jedna sprawa, wydaje mi się dość kluczowa w tych naszych rozważaniach.
Otóż na większości Waszych suwaczków jest np 5 tydzień i 3 dni, czyli wg mnie, to jest się wtedy w 6tym tygodniu. CZyli mylnie interpretujemy który to tydzień, patrząc, że 5 tyd, 3 dni - mówimy że jesteśmy w 5tym tygodniu, a przecież to jest 5 pełnych tygodni, czyli 5ty tydzień się już skończył i zaczął się 6ty.
Bo przecież licząc od @ nie mówimy zerowy tydzień, tylko pierwszy tyddzień, nawet gdy jest to np, 3 dzień.
Nie wydaje Wam się to trochę logiczne?

reklama
Do góry