• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Lipiec 2011

reklama
Corin pomęcz go pomęcz niech mówi wszystko jak na spowiedzi co z dzidzią i pokazuję wszystko,po mojej ostatniej wizycie na fotelu u dentysty bałam się o dzidzię bo bolało mnie i pomyslałam,że może i dzidzia cos czuję ale na drugi dzień rodzice oglądali dzidzie i lekarz mnie uspokoił ..więc Corin męcz go ile wlezie serio :D:D

Corin, uśmiałam sie strasznie, przeczytałam to mojemu mężowi i do teraz się śmieje;)

Wisieńka, a jak już zrobiłaś tę liste, to może podzielisz się nią z nami, prooosimy:)

I tak sobie myślałam, że może założymy wątek ,,wymienny" kto, co potrzebuje, a kto co ma zbędnego? Ja już dzisiaj mam kilka zbednych ciuszków dla dziewczynek, kupiłam jeszcze przed ciążą i tak czekały i czekały. No ale się nie doczekają, bo mam synulka;))))

Ostatnia edycja:
dodi no pewnie dobry pomysł. ja posiłkowałam się netem i gazetami przy układaniu listy.
Orchidea u mnie w rodzinie nie ma małych dzieci. Maciek ma 16 lat, sister syn 13 , kuzynki 12. Brat Pola jeszcze kawaler a cała dalsza rodzina mająca dzieci w wieku 4-15 lat juz dawno wszystko rozdała. Kolezanki maja rodzństwo rozwojowe albo małe dzidzie. Więc u nas samodzielność i wszystko od poczatku do konca musimy kupić. Pewnie, ze część uzywana będzie ale wózek, wanienkę, przewijak to na pewno chcę nowe. Kupimy jakies paki ubrań na allegro i uzywana kołyskę a potem łóżeczko kojec jak maluch wyrośnie z kołyski. Ale te wszystkie rozki, kocyki, spiworki, powłoczki i kołderki , laktatori kosmetyki itp. To naprawde masa kasy:szok:Wiem, ze damy radę kupując już od marca ale w domku tez mamy kupę rzeczy do skonczenia a mebli u maluszka w pokoju żadnych. Więc i komoda i jakies półki potrzebne:szok:
Corin kobitko terroryzuj ile wlezie:-)
Psota Podzielę się oczywiście zaraz zacznę pisać bo mam to w notesie i będe porównywać najpierw w nim ceny a potem zobaczymy czy kupimy w necie czy w stacjonarnym. Wózek i kołyskę nawet jak w necie to chcę obejrzec i dotknąć najpierw na zywo

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, gratuluję córek... ja już się do jutra nie mogę doczekać - może nawet mniej chcę poznać płeć ile chcę wogóle zobaczyć, że wewnątrz mnie jest wszystko w porządku.... i dlatego tez o wyprawce na razie nie myślę - a nie tylko o jej kolorach.....

idę robić śniadanie na jutro dla męża i zmykam do łóżka...

życzę kolorowych, wesołych i absolutnie nie koszmarnych snów.... buziaki w brzusie

Najdroższe to są takie rzeczy jak wózek, łozeczko i ubranka, z których dzidzia szybko wyrasta..no i pampersy z chusteczkami..
No i oczywiście gadżety, jesli ktoś takich potrzebuje.. Kosmetyków to dla dzidzi raczej jak najmniej, a i nie zuzywaja się tak szybko:)
Ja tam nie będę kupować zbędnych nowości, takich jak nianie, monitory oddechu, termometry do wody, sterylizatory i takie tam duperelki, bo wiem, że i tak mi sie nie przydadzą..moja Misia nie miała tych rzeczy i jakoś nie była nieszczęśliwa:)

Racja wisienka, pokoik dla malca też pochłania dużo kaski.. ja na początek wózek chce kupic uzywany, potem nową spacerówkę..wanienkę mam po małej ale taka zwykla za 20 zl..(bo widziałam na all nawet za 200-300zl!)

Ostatnia edycja:
No ja rozmawiałam z moim T to z rozliczenia podatkowego kasę przeznaczymy na dzidzię zawsze kupimy troszkę rzeczy za zwrot ,bo kredyt tez spłacać musimy i wiadomo stałe oplaty ,,no ale co ja będę pisałą przecież wiecie same jak to jest

A dzie mam to pisac załozyć nowy watek czy pisac w tym o Zakupy wyprawka a jak nowy to proponujcie tytuł:-)
orchidea ja za zwrot plus dokładka wysyłam co roku Macka na jakiś obóz. Ostatnio był w Grecji, teraz jeszcze szukamy.
Dlatego muszę z wypłat kupować:-)

Ostatnia edycja:
reklama
A zapomniałam wam opowiedziec ze wczoraj moja młodsza córka była 1 raz u ginekologa nie ma okresu od 2 tygodni i bardzo ja bolały jajniki
Lekarka jak zobaczyła ile ma lat to od razu kazała jej sie rozebrac i stwierdziła ze napewno jest w ciazy , musiałam jednak powstrzymac lekarke ze ta dziewczyna jest dziewica i takie badanie nie ma racji bytu musi inaczej ja zbadac , to zrobiła na mnie takie oczy jak by moja córka była z kosmosu . zrobiła jednak badanie przez odbyt a moja biedna Ania zrobiła taka przerazona mine że musi przechodzic takie badania

Jednak ta moja pani doktor to wspaniała kobieta wytłumaczyła jej jak ma sie zachowac zeby nie czuła dyskomfortu badania zrobiła to bardzo delikatnie , pokazała wszystkie narzedzia ginekologiczne dla córki i powiedziała które do czego słuzy , Ania robiła wielkie oczy i strzelała oczami to na mnie to na lekarke , jedak wyszła zadowolona od niej i powiedziała ze nie myslała ze tak bedzie fajnie u tej lekarki

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry