reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2011

Zuzu ojj to faktycznie masz dużo do przemyslenia ale ja bym chyba zrezygnowała dla dobra maluszka bo to jest jednak wysiłek dla organizmu i to początek ciąży. Ale ja się mogę nie znać:-)

Mathilda super, że nie jestem sama z tą myślą o objawach, normalnie ja w nocy się aż budzę z nadzieją, że rano będę miała mdłości, pewnie głupio to brzmi ale ja chcę mdłości by poczuć maleństwo:-) fajnie, że mamy termin na ten sam dzień:-) dodaj suwaczek, to Twoja pierwsza ciąża? dajz nać jak po becie:-)
co do auta to my mamy opla astrę 2 dwudrzwiową z średnim bagażnikiem, poza wózkiem to tam chyba nic wejdzie:-) ale w sumie wózka zasze wozić się nie będzie a pół siedzenia można zlożyć, ople chyba tak mają, ja btm chyba zaryzykowała:-)

reklama
Nowe auto to była pierwsza myśl na jaką wpadł mój mąż, kiedy pokazalam mu 2 kreski. Mamy toyote kombi, ale z 3 dzieci w fotelikach, będzie z tyłu ciasno. No i bagażnik jak na kombi tez nie jest za szeroki, więc nie wiem jak z wózkiem będzie. Poza tym oboje ciągle twierdzimy że teraz bliźniaki nam się trafiły :)

A co do tętna... W poprzedniej ciąży położna mi powiedziała, że jeśli dzieciaczek ma tętno 140 i więcej to bedzie dziewczynka, jesli 140 lub mniej - chłopaczek. U mnie się sprawdziło. 140 to niestety tętno graniczne, czyli na dwoje babka wróżyla :)

Ostatnia edycja:
heeh to teraz taki big samochód.... na 7 czy 8 os. i git Wiecie co ja chcę---- jedno niunio choć coś mi chodzi po głowie ze bliźniaki a mój maż mówi ze od razu chłopak i dzwieczynka, że by tak chciał.... hhehe

Ostatnia edycja:
Corin no więc jak będą blizniaki to juz o busie myślcie:-Dbez urazy oczywiscie bo nie mialam takiego zamiaru.... my mamy audi A6 więc jakoś się pomieścimy pod warunkiem,że urodzi się jedno :szok:

No pierwsze usg miałam już na początku 5 tygodnia, ale tam jeszcze nic nie było. Jednak ze względu na szkodliwe warunki w pracy musiałam pójść do gina od razu. A drugie po dwóch tygodniach czyli w ostatnim dniu 6-tego tygodnia i bardzo się bałam co jak nie będzi słychać jeszcze serduszka, ale już było:D

reklama
Patrycjaa z tymi objawami to jakaś paranoja normalnie. Mąż sie ze mnie smieje i powtarza że mam dać sobie czas ale co on tam wie :) Suwaczka boję się wstawić żeby nie zapeszyć - pierwszą ciąże poroniłam w 7 tyg - 1.07 - wtedy też nie było objawów dlatego mam taką paranoję.

Corin - bliźniaki mi przez myśl nie przeszły - wtedy to chyba takiego vana byśmy kupili :) A nie wiedziałam że w oplach składają się siedzenia pojedynczo muszę sie męża spytać. Decyzja na razie jest zawieszona - zobaczymy co będzie :)

Właśnie podgrzewam paszteciki ze szpinakiem z Lidla i już do nich czeka sos chilli - jak mnie po tym nie weźmie to nie wiem ;-)

Do góry