reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

o rany, co nadrobiłam, to musiałam czytac dalej i teraz już zapomniałam, co komu chciałam napisać....

Teśka, Emka, gratuluję udanych wizyt. Emka - ja uważam jednak, że lekarz wie, co przepisuje - ja w szitalu brałam scopolan - jak go wykupiłam to przeczytałam, że przeciwskazaniem jest ciąża - myślę, że jednak w szpitalu nie chcieli mi zaszkodzić - chyba wiedzą lepiej, a na ulotlkach zawsze ostrzegaja na wyrost.....

i chciałam Was bardzo, bardzo mocno uściskać!!!!

aha - przypomniało mi się - Wisienka - oczywiście, że 28 mm, a nie 28 cm.... ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Malamii, przestała się skracać, a w normie to ona jest, według mojego lekarza, cały czas, tylko, że na początku miała 5,6 cm, a teraz ma 2 cm. A ile cm ma Twoja szyjka?

Balkan, ja Ciebie też moooocno ściskam:)

Jeju dziewczyny ta zgaga ie pozwala mi funkcjonowac. Fuj paskudna.
konwalianko ja mam urodziny 10 czerwca ale wole urodzić po 15tym.Emilka byłaby bliźniakiem:-)

psota, tak na oko, jak mi gin pokazywała to miała z 5 cm, a teraz będzie miała ok 3 cm.
Mały podobno bardzo napiera główką. Dlatego mam leżeć najlepiej z pupą w górze, żeby odciążyć trochę. Najlepsze, że ja nie czuję żadnych ucisków, skurczy itp.

Dziewczyny z wieloma lekami tak jest. Producenci piszą na ulotkach, że nie wolno stosować w czasie ciąży a lekarze i tak przepisują. W większości przypadków stosują takie leki od lat u swoich pacjentek i wiedzą, że nic złego się nie stanie. A na pewno przy niektórych objawach nie stosowanie tych leków może mieć gorsze skutki niż ich używanie. Dlatego ja w tej kwestii ufam mojemu lekarzowi. W końcu to on ma wiedzę i doświadczenie.

balkan mozliwe ze masz racje z tymi lekarstwami, ale wiesz.. ja jestem jakos bardzo obsesyjna na tym punkcie, a jesli nie mam jakis wielkich problemow ze MUSZE brac tabletki to chyba jednak ich brac nie bede, choc zapytam jeszcze w aptece. Niby to nie jest mieszanka wybuchowa tylko 3 witaminy B12,B6 i B1 wiec na dobra sprawe ....

Psotka jak ty zapamietujesz tyle odpowiedzi, co komu odpisac. Ja zawsze sie staram zapamietac 3 ostatnie a i tak zawsze zapomne 2 :-D i mam nadzieje ze bedzie tak jak mowisz, ze mala sie odwroci, juz lezalam 15 min w podporze kolankowo-lokciowym :-D tak jak wisienka mowila, bede to powtarzac kazdego dnia, moze sie uda jak i u niej sie sprawdzilo :-)

konwalianka moja sie uspokaja jedynie jak chce ja nagrac i jak jej swiatlem wale po buzi (chyba) , radze wiec nosic przy sobie latarke, ale dziwnie to dosc bedzie wygladac gdy chodzac po ulicy bedziesz swiecic latarka po brzuchu :-D :-D :-D

Malamii, to całkiem długa szyjka, ale słuchaj zaleceń ginka. A oszczędny tryb życia i małe leniuchowanie w naszym wstanie wskazane:) U mnie mały nie napiera na szyjkę, ale od 28 tc mam non stop nadkurczliwość macicy i skurcze, to też ma wpływ na szyjkę, ale jakoś na razie się dzielnie trzyma;) Będzie dobrze, tylko spokojnie, już niewiele zostało:)

Em_ko, a bo ja jestem mała cwaniara, piszę odpowiedzi w Wordzie i przeklejam później;)
Pewnie, że maleńka się obróci, trzymam kciukaski:) Mój Dawidek ma teraz ułożony najgorzej z możliwych, bo poprzeczne, ale też liczę, że strzeli kilka fikołków i przyjmie prawidłową pozycję do startu;)

Ostatnia edycja:
Witam ponownie:-)wcinam makaron z truskawkami;-)
Emka jest jeszcze czas moze mala sie obroci a cco do lekow ja niby ufam lekarzowi ale zapytaalbym jeszcze w aptece:tak:
Balkan o to masz juz sporego chlopca niedlugo mojego dogoni;-)
Teska dobrze ze lakarz taki zapobiegawaczy, ja w szpitalu juz bylam 16 dni wiec jeszcze nie masz zle:-)
Malamii jeszcze nie jeszcze nie taka zla ta szyjka ja mam cm ale lez tak jak kazal lekarz nic lepiej nie pomaga od lezenia:-)
A co do sal ja tez wolabym 2 osobowa bo ktos zerknie na malego gdy wyjde do lazienki a odwiedzin u mnie na sali nie ma wiec nikt siedzial nie bedzie;-)
Bylam w carrefourze byla degustacja czekolady nie chcialam wiec dostalam pojemnik na kanapki dla dziecka, kiedys sie przyda:-)

Psota ty cwaniaro :-D ja na to nigdy nie wpadlam hahah no toz to dobry pomysl :-D

anula dawaj ten makaron z truskawkami :-D ale juzzzzzzzz!!!!!!!!!! no to juz mi przypomnialas na co mam ochote :-D jutro kupie truskawy i zrobie makaron z truskawami , jacieeeeeeeeeee :-D

a jeszcze co do sal 2 osobowych. Kumpela mi opowiadala jak lezala po cesarce z malym i kolo niej laska (z rumunii) , i to dziecko jej caly czas plakalo i kumpela mowi do niej ze ma kupe, a ona do niej ze pozniej zmieni. Dziecko godzine z kupa lezalo a ta nawet sie nie wybierala zeby ja przebrac. To moja kumpela sie ta mala zajmowala bo laska NIE UMIALA a jej bylo szkoda malenstwa. Wiec tez zalezy na kogo sie trafi :-D
A laska byla bez ubezpieczenia wiec porod jej odebrali ale miala minimalna opieke medyczna i higieniczna

Ostatnia edycja:
Emka a bierz mam jeszcze sporo:-)a co do diety nie sluchaj pozniej schudniesz, ja mam +15 i sie nie martwie:-)

reklama
Dziewczyny, spróbujcie truskawek z makaronem ryżowym i białym serkiem twarogowym, pyyyycha! i mniej kaloryczne;)

Do góry