reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

masz racje balkan - dawno..ale czasem sobie czytam i za kazdym razem łezka w oku.. u nas juz niemal 4 m-ce..
asica, niezła historia.. heh, też chciałabym tak rodzic:) jak znajdziesz chwile to poczytaj sobie..hehe z tego mozna niezła ksiazke wydac

reklama
oj, konwalianka nie chciałabyś :)
tak na prawdę byłam z tym wszystkim sama, zero opieki personelu medycnego, położne ignorowały mnie bo spać im się chciało... a dziewczyny z sali uciekły bo nie były w stanie patrzeć , może z opisu to lajtowo wygląda, ale uwierz ja na prawde myślałam, że albo ja albo dziecko tego nie wytrzymamy...

o rany, wyszłam tylko na spacer a tu czytać jest sporo...
sis jak uczyłaś tego smoka, ile razy na dzień podawałaś? czy tylko jeden rodzaj non stop czy zmieniałaś aż któryś lepiej tolerowała i tego wciskałaś? nie wiem jak sie do tego zabrać.
wróciłyśmy z godzinnego spaceru, mała dosypia a ja nastawiłam obiad. Dzisiaj pogod anie rozpieszcza. Muszę jeszcze przejrzeć materiały do sprzedaży. Czy jest tu mamuśka która szyje na maszynie? (oprócz mnie of course):-)

wydrusia dzieki za dobre wiesci od maqnio
orchidea witaj kochana
asica niezla historia
konwalianka ale ten czas leci tymus juz nie dlugo 4 miesiace
miczka kciuki zacisniete

u nas tez brak samodzielnego zasypiania w lozeczku. najlepiej usypia w foteliku bujajac go. maly mi sie dzisiaj zachlysnal, ale stracha malam. :-(

asica, mam na myśli szybkość porodu :) nie przezycia..
silwia, no minęlo..ani się obejrzymy a nasze szkraby roczek będą swiętować

kurde, co za pogoda.. na spacer sie nie da, bo pada.. mały śpi już od 10.30, na śpiocha zjadł i dalej śpi..

Ostatnia edycja:
W końcu udało się młodej zasnąć. Włożyłam ją do łóżeczka i włączyłam karuzelę, jak już zaczęła mocno marudzić dałam smoka, pogłaskałam i padła :-):-):-):-)
Już przez to, że tak się zachowuje wydaje mi się głodna i kilka razy dawałam jej mm, ale jakoś jej się więcej ulewa po tym chyba. Teraz kupiłam nan1 w razie czego, a miałam bebilon1. Czasem faktycznie jest głodna po cycku zjada 100ml MM i się uspokaja.

Sylwia, gratki dla małego 3 miesięczniaka :-) moja młoda kończy za 2 dni :-)
Konwalijka, Balkan, oj leci czas leci nieubłaganie :confused:
Renusia, moja Igunia też nie chciała długo żadnego smoczka, próbowałam z TT, avent, nuk. Każdy pluła na odległość, a ja z uporem maniaka jak ssała rączki podawałam smoczka, (najczęściej avent ale to tylko moje upodobanie) i teraz już ze smokiem często zasypia, a nawet udało mi się ją aventem uspokoić. :happy: Za to butelkę jak daje to TT, i nigdy z piciem nie miała problemu, a karmię piersią generalnie :tak:

Ostatnia edycja:
Witam się ponownie:-) I na wstępie proszę: wygońcie mnie do roboty:-D Odprowadzaliśmy ze Stasiem Łukaszka do szkoły, pracy po szyję, a ja sobie siadłam na BB:-D
Renusia z tymi pampersami też tak myślałam i zapinałam ciaśniej, ale bałam się, że za ciasno i że brzuszek go bolali od tego. Jak po jakimś czasie rozpinałam pampka to szły pierdziochy i kupy od razu:confused: Ja mam 2 lewe ręce do malowania i do szycia:tak:
Maqnio dzięki za smsa, super, super, że wyniki prawidłowe:-)
Silvia 100 lat dla synusia!!!

Kurczaki, dziewczyny, mam taki problem: często spotykam w szkole babcię jednej dziewczynki z zerówki Łukaszka. Bardzo ją lubię, to taka ciepła, kochana, dobra i mądra osoba. Uwielbia Stasia. Sęk w tym, że w szkole przewija się mnóstwo ludzi, też chorych. Biorą za klamki itd. No i ta pani za każdym razem jak ją widzimy łapie za rączki Stasia, robi mu "cześć" itd. A on za chwilę łapki do buzi. Ona przecież nie myje tych rąk przed podaniem dziecku... Nawet Łukaszka nauczyłam, żeby tak nie robił. A jej głupio mi zwrócić uwagę. Będzie jej przykro i pewnie się obrazi.
No i co? Nikt mnie nie wygania to siedzę dalej:-D

Ostatnia edycja:
halo Słonca!!

BARDZO DZIEKUJEMY ZA WSZYSTKIE KCIUKI!!!!! PRZYDAŁY SIE JAK PIERUN!!!!!NIE WIEM JAK WAM DZIEKOWAC KOCHANE!!!:-)
sis:*:*:*
niunka spała tylko dzieki mojej mamie. ja próbowałam ja uspic to za nic nie chciała, tak mysle ze chyba moje nerwy sie jej udzielły. za to moja mama wzieła ja na raczki i po 10 min. Rózinka spała. Badanie była na rekach, bo jak probowalysmy ja odłozyc to sie wybudzała. takze 30 min.spala u babci na raczkach, nawet smoka jej wyjelam (bo było to konieczne do badania) i spokojnie spała. uff..kamien z serca, jestem przeszczesliwa, bo to znacz, ze lepetynka zdrowa. teraz bede dzis dzwonic do neruologa umowic sie na wizyte, bo najprawdopodobniej to kwestia napiecia miesni albo po prostu mam mega nerwusa w domu.Ta babka od rehab. chciala mnie umówic do neurologa, ale pani doktor nie miaął rozpiski co do terminu, takze dzis bede dzwonic sama, mam asie na nia powolac i wizyta jeszcze chyba w tym tygodniu.

Teraz czekam az Szkrab sie obudzi, bo musze ja wykapac bo cała główke i włoski ma w zelu od badania, wszystko posklejane:):):) lece Was doczytac i jeszcze raz dziekujemy za wszystkie kciuki!!! jestescie normalnie nieocenione!!!!!

Wydrusiu swietne wiadomosci od Maqnio wiedziałam ze bedzie dobrze

A moja gwiazda wstała pobawiła sie zas zabaweczkami troche ze mna pogadała dostała mleczko i pieknie usneła w łozeczku , ja za to koncze spokojnie obiadek
Magia jak masz lenia to siedz i odpoczywaj tez sie czasem nalezy
Orchidea witaj kochana znowu z nami

reklama
Do góry