reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

:* helloł..... Blaneczka już śpi, usypianie trwało dość długo, nie chciała zasnąć a przed kąpaniem w wniebogłosy krzyczała że śpiąca a jak przyszło co do czego to cały czas chyba z godzinę chodziła po łóżku.... eh...
Ale co, mi sie usnęło z nią i teraz sie przebudziłam, weszłam tutaj na chwile dziewczyny powiedzcie mi co to może być! - po prawej stronie za uchem Blanka ma pod skórą dwa (chyba dwa) wypukłe miejsca tak jak by kuleczki malutkie?! W internecie wyczytałam, że to mogą być WIĘZŁY CHŁONNE powiększone np przy ząbkowaniu lub zapaleniu gardła czy ucha co wykluczam, czy miałyście z czymś takim do czynienia? Czy to groźne, jutro albo po jutrze do lekarza sie wybieram ale to mnie zaskoczyło! :(
Oddaj Głos na Blankę - prosimy znów o głosy!

DOBRANOC :*
martwię się!

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny!

Ciągle nie mogę Was dogonić, mam dobrych paaaarę stron zaległości i nie wiem czy nadrobię. Mam nadzieję, że wszystkie dzieciaczki zdrowe!!
Dzisiaj miałam gorszy dzień, coś się słabo czułam, kręciło mi się w głowie i było mi niedobrze.
Wszyscy się pytali czy nie jestem w ciąży :p hehe normalnie jakby inne powody nie istniały :)

wklejam to co udało mi się nadrobić, ale to będzie nawiązanie do starych tematów :p a na bieżąco może uda się coś jutro?

maqnio - brawa dla Rózi :)) zdolna dziewczynka :)
pialove - my też rozglądamy się za bucikami. Słyszałam właśnie dobre opinie o tych bucikach Befado. Pytałam się naszej rehabilitantki czym się kierować kupując pierwsze buciki do chodzenia. Powiedziała, żeby podeszwa była giętka w miejscu gdzie się zgina stopę i że jeśli będą to sandałki to żeby zapięcie przechodziło na wysokości kostki a nie na zagięciu (mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi :p). Kupiłaś już buciki?
sunset - nasz rozkład dnia:
pobudka zazwyczaj między 6 a 8
8-9 kaszka
10-11 cyc i drzemka ok godziny (przy dobrych wiatrach do dwóch godzin)
12 owoce
13-14 zupka
15-16 (czasem cyc) drzemka ok pół godziny do 40 minut
18 sinlac
19 kąpanie, cyc i spanie
w nocy pobudki na cyca co ok 2-3 godziny, ostatnie "nocne" karmienie o 5-6.

wydrusia - Liliana to najsłodszy kibic jakiego widziałam :)))
konwalianko - jak tam guz Tymka? mam nadzieję, że już się zagoił!! Pytałaś o wesele: Mateusz oczywiście oczarował wszystkich :) był grzeczny i towarzyski, jak tańczył i śpiewał na całe gardło to się popłakałam ze śmiechu :) Byliśmy do 21, i tak dłużej niż myślałam, ale Mati już był mega śpiący i trzeba było wracać :(

Rozmawiałyście o imionach. U nas to było tak: Mi od zawsze podobał się Mateusz, mąż natomiast chciał Kubusia. Niby OK ale nie podobało mi się, że takie popularne. I w sumie decyzja nie była podjęta co do imienia, aż do porodu. Jak się malutki urodził, lekarka zapytała czy mamy już imię? I wtedy mąż odpowiedział "Tak, Mateusz" :)) Achh.. aż się wzruszyłam na to wspomnienie.. :))

No to by było na tyle. A teraz uciekam spać bo jestem chronicznie niewyspana....
buziaki dla Was i dzieciaczków!!!

hej kochane1
My już na nogach:tak: ale nie narzekam.. maly spał od 19.30 do 4.15 bez pobudki! Póki co umiarkowanie się cieszę, aby nie zapeszyć ale co! Niech będzie tak już zawsze..:rofl2: Jeśli ten stan się utrzyma, będę walczyć o sen do 7 rano:-D

malamii, witaj.. super, że wesele udane a i że Mateuszek zrobił furorę;-)no a z tym zasłabnieciem, to może jakaś anemia się przypałętała? guza już nie ma, ale jest nowy..oj chyba teraz już tak będzie.. no i powiem, że Tymek chodzi już znacznie lepiej, ale w sense takim, że teraz jego chodzenie przypomina już jakby chodzenie dorosłego;-)

dzięki daga..mam nadzieję, że najgorsze za nami.. co do wisienki, to ma teraz cieżki okres i się biedulka nie wyrabia, ale liczę, że szybko wróci
monia, dzieci to dziwne stworzenia:-D im bardziej zmęczone - tym trudniej im zasnąć.. a jak nocka?
pia, nie pomogę, bo sie nie znam..ale może faktycznie to węzły.. lepiej skonsultować z lekarzem i się nie zamartwiaj wcześniej..

No to ja częstuję kawusią:rofl2::-D:tak:;-):-):-):blink:

Hej Kochane.
My dziś nie śpimy od 4.15 tzn. mama nie śpi bo dzidziuś ztatusiem poszli spać jak mama wychodziła do pracy… Nocki nadal mega marudne.Mało spania, dużo marudzenia L już sama nie jestem pewna czy to ząbki… aleobstawiam jedynki górne bo mały strasznie trze dziąsełka. I mega gęsty katar,masakra! I w tym wszystkim teściowa, dla której lekiem na wszystko jestSMOCZEK! O matko. Mały się bawi a ta daje mu smoczek, jak tylko zauważę tozabieram.
Pia – zagłosowaneJ
Ania - pewnie że tęsknimy :blink::blink:
Sunset, konwalianka –jedziemy w czwartek i naprawdę liczę na to, że powie, że szyna na noc borealia są takie, że w dzień mało co Błażej nosi szynę. Niestety nie da się gojuż utrzymać. Cały czas by stał na nóżkach.
Malamii, daga, Monia :*

Co do bucików toczekamy na decyzje ortopedy czy i jakiebuciki zakładać małemu. Obecnie skłaniam się do DINO MEMO START o ile lekarznie zleci innych. Buziam wszystkie mamuśki i dzidziuśki, piję kawkę i trzebapopracować…

Dzień dobry
i proszę o głosy na Blaneczkę :) ODDAJ GŁOS!
My już na nogach od 6:00. Właśnie oglądamy bajkę Myszka Miki :)

malamii06 witaj :* tak wiem o co chodzi ;) kupiliśmy buciki Blance buciki w Deichmannie takie lepsiejsze TAKIE ZOBACZ i maja miękką podeszwę, dużo programów się na oglądałam o tym i wszędzie mówią o miękkim obuwiu dla dzieci, wiele znajomych tez mi mówiło o miękkich no i na sam rozum chciałam kupić miękkie. Mamy jeszcze 3 inne pary bucików teściowa nakupiła takie tańsze i twardsze troszkę... :)
daga0707 konwalianka, dzięki tak zrobię.
konwalianka no to pięknie pospaliście ;)

Miłego dnia!
Zobacz załącznik 474043

Hej Kobitki!

Kinia już zalicza pierwszą drzemkę, ja własnie pranie wywiesiłam i wpadam do Was :-D Katar już malutki u Kingi, właściwie prawie już go nie ma. Mam nadzieję, że się już wiekszy nie pojawi póki co.

konwalianko, tfu tfu - oby Tymuś juz tak ładnie spał :))) U nas nocka w porządku, 3 pobudki (w tym jedna na jedzonko po wieczornych wymiotach - dałam małej o 2.00 150 ml mleczka i popiła jeszcze wodą, ale tak się rozochociła w nocy, że prawie godz. ją kołysałam). Ale wyspana jestem!

malami, a może to jednak ciąża???? :-D:-D

PiaLove, głosiki jak zwykle oddane!

daga, asica, buziam Was :************* i resztę dziewczynek :*********

sunset dzięki za pamięć o nas:) Dopiero jutro idziemy do gastroenterologa więc jutro będzie badanie a wyniki nie wiem kiedy... Znając tą babkę to możliwe, że dopiero na następnej wizycie...
A ja zabiegana bo szykujemy się do urodzinek już w tą sobotę i tyle trzeba przygotować... więc zmykam.. :)

hej Dziewczyny nie nadrobie Was :-( u nas ok Lili złapała jakis cholerny katar mąż tak samo :-( mam braciszka na tydzień bo moi rodzice prażą się w słonecznej Grecji :-) co dziennie piszą jak tak super itd a nas zżera z zazdrości ale co tam należy im się całe życie na to czekali. Jutro wizyta u neonatologa w czwartek nam nowe mebelki mają przywieźć a ja nie wyrabiam jak zawsze... czekam aż Lulu wstanie żeby iść na zakupy

reklama
Do góry