reklama

Lipiec 2014

Hej
Jak mnie dziś spojenie boli aż ledwo chodzę :/

Aru też nie grzeczny. Nie słucha mnie w ogóle i jeszcze mi mówi "tatusia. Mama nie. Mama ma Zuzie." W ogóle nie postrzega mnie jako autorytet a to że jest odpieluchowany to zasługa męża :(
I teraz jest pora odpoczywania a on oczywiście nie chce :(

reklama
Dziewczyny , głównie z Warszawy,pytanie nie ciążowe...........
Macie jakieś doświadczenia z praniem dywanów?
Lepiej zaprosić firmę do domu i uprać na miejscu czy oddać do pralni?
Wiem,że niektóre firmy zabierają i odwożą po zakończonym czyszczeniu.
Macie jakieś firmy godne polecenia?

Hej dziewczyny :)

Agulam ja mam podobnie w nocy, też się w ogóle nie mogę ułożyć, nie wspomnę o ciągłym wstawaniu do toalety :/

Ojj macie się dziewczyny z tymi dwulatkami :) Ale przecież to przejściowe i oby szybko minęło. (Ciekawe czy też będę taka mądra przy drugiej ciąży :) )

U mnie mega gorąco tylko siedzieć na ogrodzie mam nadzieję, że taka pogoda się utrzyma w najbliższym czasie a przy okazji i do Polski powędruje :):) Ja znów chodze i ogarniam co nieco, w planach mam spakować torbę ale już od trzech dni to mówię i jakoś zebrać się nie mogę :/

Miłej niedzieli życzę:):)

Byłyśmy u moich rodziców z Klaudusią, a małż kończył łazienkę, wreszcie finito!:-) Dziś sobie odpoczywam, jutro będę układać dalej. Czy Was też tak strasznie suszy? Okropnie dużo piję ostatnio.

Mi na szczęście tylko czasami zdarza się wstawać w nocy do toalety. Jak juz wstaje to tez jem od razu. Normalnie sześć godzin wytrzymuje. Kolo północy klade się spać i rano gdy mąż do pracy wstaje to lecę siku. Od początku ciąży przytylam ok 12kg a Malutka w brzuchu tez mala wiec nie wiem gdzie te kg poszły?

Cześć dziewczyny,

mam nadzieję, ze i u Was pogoda się poprawia :-)

Współczuję problemów z dwulatkami, ale to chyba taki fajny okres, który najbardziej będziecie wspominać z rozrzewnieniem. Przynajmniej tak mi się wydaje na bazie obserwacji znajomych :-D

Ja jak dotąd czuję się świetnie (oczywiście mam jakieś niedogodności typu puchnięcie rąk w nocy). 1,5tyg temu miałam kryzys z bólami kręgosłupa i ostrym kłuciem w pochwie (200m spacerem od domu to już było ponad moje siły) i już łapałam doła, że zostanę uziemiona do porodu, ale wszystko wróciło do normy i jestem pełna energii :-)

z Warszawy nie jestem, więc niestety w kwestii dywanów nie pomogę... Jedno co to mogę doradzić, że jak ktoś znajomy ma odkurzacz piorący, to polecam zapożyczyć, wyprać dywan i wybyć np. na weekend do rodziców zostawiając uchylone okno. Miałam w mieszkaniu wykładzinę dywanową na całej powierzchni i po serwisie jej prania nie byłam tak zadowolona jak po tym odkurzaczu piorącym kiedy zrobiłam to dokładnie sama i środkami, które wybrałam.

A tak w innej beczki i porad perfekcyjnej pani domu... Zna ktoś jakieś skuteczne metody na osady z kamienia na płytkach? Wodę mamy strasznie twardą i jestem już totalnie zdesperowana, nie mam siły sprzątać łazienek 2 razy w tygodniu a po 2 tygodniach nie mycia wyglądają fatalnie. A mieszkamy dopiero pół roku... Próbowałam już wielu komercyjnych środków, wody z sodą, mopa parowego, etc i nic mnie nie zadowala. A wcześniej narzekałam na Wrocław, masakra.

makota89 nie pamiętam w którym wątku, ale pytałaś o Bio-oil. Ja używam od 4m-ca. Nie wiem jak tam z rozstępami, bo ogólnie mam tendencję od młodości, więc rozstępy na piersi to u mnie nie pierwszyzna, na brzuchu pewnie dostanę po ciąży, ale jeśli ktoś ma przebarwienia i blizny to polecam z czystym sumieniem. Zaczęłam raz dziennie wcierać w twarz na noc i jak miałam wszelkie zaczerwienienia po jakichś wypryskach to znikają (bledną) praktycznie od razu, także ja jestem zadowolona.

limonka8721 może jednak się weźmiesz za torbę to szpitala i mnie zmobilizujesz?:-D też robię to już od jakiegoś czasu i nic, na myśleniu się kończy a całe łóżeczko zawalone potrzebnymi rzeczami. makota89 Ty chyba pisałaś, że pakujesz? Udało się?

Współczuję też remontów. My wprawdzie nowy dom, ale jakoś przed wprowadzką wszystko było gotowe poza przedpokojami i klatką schodową i tak odleżało rok... teraz już na mężu wymusiłam w końcu to malowanie i mamy zrobiony dolny przedpokój (jedna sobota), górny przedpokój (druga sobota) i może uda się w końcu środek czyli klatkę zrobić w ten weekend, to byłby nareszcie koniec, bo już nie mam siły sprzątać po tych malowaniach eh...

Hej
Bosz jaka pogoda dzisiaj piękna :) i cały tydzień ma być LATO.
My z Aru siedzimy na placu zabaw oczywiście ;)

Na osad ciepły ocet wodą tylko nie pamiętam proporcji.

Jagodka jeeej gratki końca remontu :) pić też pije sporo ale ty to pewnie z przemeczenia ;)

Ostatnia edycja:
Hobbit, ocet na kamień jest dobry. U mnie na kafelkach pomaga ale nie mam siły regularnie szorowac.

Dzięki za info o bio-oil. Zastanawialam się nad nim, a teraz to rent kupie bo mam przebarwienia i rozstępy tez się pewnie pojawią.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry