Dzień dobry Mamuśki,
Pola - dziękuję, że napisałaś o sobie. KTG to słuchanie serduszka dziecka, tak? U mnie położna na każdej wizycie słucha takim małym aparacikiem, jakby USG, ale bez obrazu, tylko dźwięk.
Makota - Tobie również dzieki.
Myślałam, że tylko ja szukam tych kilogramów, bo w lustrze to tylko brzuch mi odstaje i to nie taki ogromny.
Nad morze też chętnie bym pojechała, więc może w niedzielę wezmę męża i psinkę i pojedziemy

Dobry pomysł.
Szkoda, że nie masz jakiejś zieleni niedaleko siebie.
Brzuch mnie na szczęście nie boli, ale krzyż czasami dokucza

Czasami mam wrażenie, że mi skóra na brzuchu pęknie jak się Malutka obraca i się automatycznie pochylam.
Katka - dzidzia cie budzi w nocy? Ja śpię od siku do siku. Czy 30tc to już pora, żeby dziecko ułożyło się głową w dół? Moja córcia na usg 32tc była już tak ustawiona, ale twarzą do przodu. Mam nadzieję, że na następnym (26.05.) będzie już odwrócona w tył.
Elifit - książkowo? jak fajnie, spodziewałam się raczej, że za dużo
Co do prania to jeszcze nic nie zrobiłam, kocyki muszę kupić i wanienkę jakąś bo nawet dużego zlewu w domu nie mam.
Dwa kocyki wystarczą?
Cholera tak długo odpisuje, że już dwie nowe strony przybyły :/
Badań, żadnych teraz już nie robię. Na początku była krew (wirusy, cukier, morfologia), potem (ok 20tc) raz jeszcze na żelazo, i raz mocz badałam. Poza tym nic. Nawet się pytałam o test na cukrzycę czy GBS, ale nie miałam infekcji podczas ciąży i nie mam objawów cukrzycy, więc nie zlecą mi tych badań :/
Floriana - masz dużą, silną dzidzię więc pewnie niektóre ruchu odczuwasz boleśnie, szczególnie na noc kiedy całe ciało się rozluźnia. Nie masz się czym martwić. Co do spania to podkładaj sobie poduszkę pod udo, nogę jak na boku śpisz. Nie powinny cię wtedy poleć biodra. To samo napisała Hubson
Miłego dnia Kobiety :*