Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
teraz z tatusiem na dworze więc delektuję się ciszą hihiElifit,Twój synek jeszcze wciąga mleczko w nocy?

Dzisiaj na SR robiliśmy plan porodu. Mam już uzupełniony więc tylko do szpitalnej teczki go muszę odłożyć. Ciekawe czy się w ogóle przyda. I dostaliśmy takie książeczki z NIVEA Pierwszy roczek Kalendarz twojego maluszka - fajna sprawa, to nie tylko sam kalendarz ale takie ciekawostki jeszcze w nim są, informacje o rozwoju dziecka. Podoba mi się, pomimo że to tak na prawdę reklamówka. Choć prawie 200stron. I fajną instrukcję wykonywania ćwiczeń w okresie połogu.
właśnie mój mąż ostro wertował tą książeczke z ćwiczeniami i pytał się kiedy zaczynam plan treningowy
kalendarz rzeczywiście fajny, mam zamiar z niego korzystać
plan porodu też mam już napisany, nie wydaje mi się, ze to moda na pisanie planów, to raczej nasze prawo wg rozporządzenia Ministra i lekarz oraz położna muszą się z nim zapoznać bo to nie jakiś świstek z wypisanym naszym "widzi mi się" tylko dokument. Wiadomo nie wszytsko da się przewidzieć i zrealizować ale zdaniem mojej położnej warto napisać taki plan i udać się z nim na porodówkę nawet po to by lekarze i położne przyzywczajali się do tego. Ponoć w dużych miastach to standard, ja mieszkam w małej miejscowości, rodzić będę w pobliskim mieście gdzie jest tylko jeden szpital więc wiadomo na pewno nie ma co go porównywać do szpitali w Łodzi, Wrocławiu, Warszawie itd ale warto starać się by w małych mieścinach zmieniały się zwyczaje i utarte normy. Może mój plan nic nie zmieni, ale gdy więcej dziewczyn zacznie przychdozić z planem w końcu będzie to norma.