reklama

Lipiec 2014

mama bobasa witaj! daj znać po wizycie. Ja też chwilowo miałam zbyt wysokie ciśnienie 140/90-100 ale czym było bliżej wizyty u Gina tym ciśnienie było lepsze, koniec z końcem na wizycie u Gina pokazałam mu te pomiary, które mnie martwiły ale w związku z tym, że z ciśnieniem jest już ok, nie dostałam żadnych leków, kazał tylko więcej wypoczywać i nadal sprawdzać sobie ciśnienie.

jagódka szpital i leżenie to nic przyjemnego ale dasz radę! trzymaj się ciepło!!!

ja codziennie budzę się ok 1-2 i potem ok 4-5 na siku, czasami też w tych godzinach budzi mnie skurcz :baffled:

widzę, że nie tylko ja miałam dziś ciężką noc... kompletnie nie mogłam spać, mąż ledwo co przyłożył głowę do poduszki i już spał a ja tłukłam się po łóżku do 2.30 :dry::dry:

reklama
Witam mamusie :)

Dołączam się do nieprzespanych nocek :/ Ale u mnie to już od dłuższego czasu normalne przez to sędzenie:/;/

Moja niunia tez jest bardzo nisko wczoraj na usg nie mogli mi zmierzyć główki dobrze bo tak nisko lezy. Lekarz powiedział, ze może się szykuje i że mogę nawet do tego nastepnego czwartku nie wytrwać. Obym jednak wytrwała.

Jagódka szkoda, że musisz leżeć oby się unormowało i wypuścili cię do domu.

Mamo bobasa imponująca waga malutkiej :)

Idę coś porobić bo to swędzenie mnie wykończy.

ja zasypiam ok 23:00 i później, co godzinę wstaję siku. budzę się na dłużej ok 5:00, ok. 6:00 coś jem, kładę się spać i dopiero jestem w stanie się wyspać np do 10:00. budzi mnie twardnienie brzucha, wstaję jak kaczka, jak idę do ubikacji ustaje.

ostatnio gin pokazywał mi, gdzie mały ma główkę, bo miałam podobne uczucie jak Małgorzatka ;-)

Limonka - Ty to jesteś z tym drapaniem biedna... nie masz pomysłów jak to złagodzić?

witam się i ja

ze spaniem nie mam problemów, mogłabym cały czas spać, tylko budzę się często w nocy i na siku i na zmianę pozycji, więc niby długo śpię, ale w krótkich odcinkach:sorry2: Najgorsze jest jednak jak się budzę na ból żołądka, chyba mnie on wykończy, marzę o moich tabletkach na wrzody, a nie mogę ich wziąć ani teraz ani podczas karmienia (a żeby był efekt to trzeba brać min miesiąc). Już nie wiem co robić, jutro wizyta, ale co mi pomoże ginekolog z żołądkiem:-(

Catsun mój malec też ma różnie z tą aktywnością, najbardziej się pobudza w piątki i soboty, a po weekendzie jest tak cichutki, że aż się martwię. Taki typ:-D

Jagódka, Limonka trzymam kciuki żeby było lepiej!!!

Undomiel- Faktycznie to chyba będzie typ imprezowicza:P :cool2:
Współczuję bólu- to musi być na prawdę nieprzyjemne.. Skonsultuj to jeszcze z kilkoma lekarzami..
Mnie od 2 dni pieką sutki.. Smaruje je kremem starając nie pobudzać...

Ostatnia edycja:
Dzień dobry !

Widzę, że problem z nockami nie dotyczy tylko mnie, udało mi się zasnąć ok 5 i spałam z przerwami do 13 :-)

jagódka - trzymam mocno kciuki, aby skurcze jak najszybciej minęły &&&&

limonka - no to chyba będziesz następna, dobrze, że Julcia już sporo waży, na pewno sobie już świetnie poradzi po drugiej stronie brzuszka :tak:
skoja - ja wczoraj też się zmobilizowałam i domówiłam koszule, kupiłam torbę, czekam na paczkę i zaczynam się pakować, co prawda nigdzie się jeszcze nie wybieram, ale będę o wiele spokojniejsza:tak: obawiam się, że mój M mógłby mieć spory problem ze spakowaniem torby:-)

agulam - mam nadzieje, że już Ci lepiej, mnie dziś w nocy jakby wszystkiego było mało męczyły mdłości, wypiłam miętę i całe szczęście przeszło

malgorzatkar - ja też kilka razy czułam jak Julcia majstrowała coś przy główce tak nisko, że miałam podobne wrażenie :-)

nie pamiętam już czy było takie pytanie, a więc powiedzcie mi jakie ubranko jest najlepsze od razu po urodzeniu ? sam pajacyk wystarczy?

Seorise, to zależy od temperatury, jak będzie ciepło, w zupelności wystarczy, awaryjnie możesz body spakować. ja mam kilka na bez rękaw, właśnie jako awaryjne. ewentualnie kaftanik/bodziak i śpiochy/półśpiochy, taki drugi zestaw

pojechałam do biedronki, lodówka już nie świeci pustkami a łazienka brakiem papieru toaletowego, zgrzeszyłam batonem marcepanowym, ale mam wytłumaczenie: bobas się mało rusza i musiałam sprawdzić, czy po czekoladzie się ożywi :P

Limonka, bobas już spory, myślę, że nie masz się za bardzo co bać, gdyby już się coś zaczęło dziać

idę chyba prasowanie jakieś zrobić, Ola ma dziś dzień dziecka w przedszkolu, mam ją odebrać dopiero po 16, więc może coś pożytecznego zrobię w tym czasie...

Tusiaczek mój brzuch od 2 dni zmienił wygląd, i właśnie wydaje mi się że zaraz sie urodzi tak nisko siedzi, czkawek czułam może 2 (Roksanka miała codziennie czkawkę) , trochę się martwiłam przez 2 dni bo jeszcze mnie spojenie okropnie bolało i byłam pewna że zaraz się coś podzieję, na szczęście już dziś dobrze, tylko że noszenie 12 kg dziecka nie pomaga w tych bólach
Catsun mam mam takie ruchy na szczęście nie bolesne ale baardzo widoczne
Undomiel7 hehe no masz imprezowe dziecko, w weekend poszaleje a w tygodniu odsypia :)

ja dopiero pierwszą turę prania bobaskowego zrobiłam, przez temp będą się suszyć do jutra pewnie, o i jutro prasowanie i pasuje w końcu spakować torbę, już nie pamiętam co to się pakuje:) lecę na wątek wyprawkowy i zrobić wreszcie listę zakupów

reklama
o kurka toście mnie nastraszyły z tym imprezowiczem, bo mamusia i tatuś to domowi maruderzy:-D ale by nam numer zrobił:szok: choć fakt faktem taki tygodniowy tryb dominuje u niego od ponad miesiąca, więc możecie mieć rację;-)

też właśnie miałam napisać, że czkawki czuję nisko i mam czasem wrażenie, że mi majstruje rączkami w pachwinach, a no i teraz tak mi potrafi nacisnąć na pęcherz, że się boję, że się w końcu pisikam:zawstydzona/y:

Michalina a jaką piosenkę puszczasz codziennie maleńkiej?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry