reklama

Lipiec 2014

Dziewczyny no niestety to nerka. Jak pochodziłam to myślałam że zejde na ziemię z bólu. Rwało mnie tak że szok. Nagle ustało... Ale jak mi popukał w tą nerke.. Bardzo zabolało:/ Zostaje w szpitalu- niestety. Mam nadzieję że wszystko będzie ok i wyjdę do pt do domu. Zrobili mi KTG - uff na szczęście wszystko ok. Jutro badanie krwi, moczu i jakies usg nerki .. Ale nie wiem czy jutro. Leki to no spa, Furalginum.. - wiecie czy ten lek jest ok w ciąży? Jestem sama na sali.. Trzymajcie kciuki żeby szybko przeszło i żebym na weekend tu nie została:/

reklama
Dziewczyny no niestety to nerka. Jak pochodziłam to myślałam że zejde na ziemię z bólu. Rwało mnie tak że szok. Nagle ustało... Ale jak mi popukał w tą nerke.. Bardzo zabolało:/ Zostaje w szpitalu- niestety. Mam nadzieję że wszystko będzie ok i wyjdę do pt do domu. Zrobili mi KTG - uff na szczęście wszystko ok. Jutro badanie krwi, moczu i jakies usg nerki .. Ale nie wiem czy jutro. Leki to no spa, Furalginum.. - wiecie czy ten lek jest ok w ciąży? Jestem sama na sali.. Trzymajcie kciuki żeby szybko przeszło i żebym na weekend tu nie została:/
Tak myslalam :(
Obawiam sie, ze zostawia Cie na weekend. Ja siedzialam 5 dni. Zrobili mi morfo, proby watrobowe, usg, usg nerki, codziennie mocz..
Jezeli dali Ci furalgine to napewno jest bezpieczna. Bierz i sie niczym nie przejmuj. Napewno niedlugo bol ustanie, ale pewnie musza sprawdzic, czy wszystko ok, bo bol plecow czasami zwiastuje wczesniejszy porod. Boja sie o Ciebie

Sokoja- mnie też to przeważnie boli takie przeciaganie ale cieszę się że się rusza:))
Makota- Mam nadzieję że dużo tu nie posiedzę:( Też sama się bałam przez moment że może poród :O ale na szczęście nie uffffff.. Ale kolka nerkowa to coś strasznego... Taki ból.

Leże na sali i słyszę jak płacze jakiś noworodek i aż mam łzy w oczach.. Nie wiem czemu...

Powiedzieli mi że skoro nie mam skurczy na KTG to mam odstawić salbutamol- lek na skurcze... Boję się tego..

Ostatnia edycja:
Limonka spokojnie zaraz do Ciebie dojdzie do końca i będziesz bardzo czekać do tego czwartku
mama_bobasa mieszkam w Danii i tutaj też opieka nad ciężarną jest pomyłką! bardziej przejmują się twoją psychiką po porodzie. oby ta tabletka więcej pomogła i ciśnienie się unormowało. Sutki mnie nie bolą , nie wiem co Ci doradzić
Katka nie pamiętam takiego dnia :) niby mieliśmy jechać do zoo w wekend ale ja też na kondycji już podupadłam więc z chęcią wyprawie małą z ojcem i niech jadą na cały dzień a ja nic a nic nie będę robić. No no roczne dziecko i jeszcze w ciąży z bliźniakami, będzie jej ciężko, zawsze chciałam mieć trójkę i to najlepiej raz z bliźniakami bo trzeci raz już nie planuję być w ciąży, ale teraz jest ciężko co dopiero jakby mi trójka na głowę wchodziła :)
Catsun mam nadzieję że leki pomogą na ból, i trzymam kciuki żeby szybko przeszło i żebyś szybko wyszła do domu. Może zadzwoń do swojego gina i spytaj o ten salbutamol, powiedz że Ci odradzają w szpitalu i zobaczysz co on powie

Catsun, dobrze sie wyjasnilo co Ci dolega. Na usg pewnie wyjdzie, ze masz wode w nerce. Furagine na pewno mozna brac, ja bralam jej sporo w tej ciazy.
Ja mam wode w prawej nerce i jak mialam ataki bolu mialam zakaz lezenia na prawym boku (wode mam w prawej nerce), duzo pic i zakwaszac mocz. Pilam 100% sok z zurawiny i po paru dniach juz bylo ok.
Trzymaj sie i sluchaj lekarzy, a bedzie dobrze :)

Mamobobasa, mnie bola sutki caly czas, nie moge chodzic, a nawet spac bez biustonosza. Jak tylko zdejme boli jak nie wiem. Moze sprobuj ponosic 24/7 biustonosz i zobaczysz, czy to pomoze

Katka, fajny dzien mialas, ale nalezy Ci sie troszke luksusu jakim jest czas spedzony na wlasne przyjemnosci :)

¡

Dziewczyny mam problem:( byłam na ktg teraz w szpitalu i pierwszy zapis wyszedł zły zostawiły mnie na drugi i ten już był oki. Na tym pierwszym wyszło że małemu spadło tętno po skurczu do 60:( i to tak z 3 minuty było:( i położne się tym zaniepokoiły ale po tym drugim wyszło że jest do przyjęcia. Poszłam do lekarza bo był na dyżurze i mi powiedział żebym sie przyjeła na oddział:( i nie wiem czy to zrobił asekuracyjnie bo te położne juz po tym drugim nic nie mówiły czy faktycznie jest źle. Nie mam sie z kim skonsultować:(
Miałyście tak kiedyś na ktg?

Angelika, moze lepiej bedzie jak faktycznie zglosisz sie do szpitala? Tam bedziesz miala czesto robione ktg, i jakby co, bedzie mozna zareagowac.
Nie mialam takiej sytuacji, ale tak bym zrobila. Nie masz jak zadzwonic do swojego gina?

reklama
Próbował dzwonić ale jest nieosiągalny:( to drugie ktg wyszło znośnie ale na tym pierwszym słyszałam jak po skurczu małemu spada tętno:( a ten lekarz dyżurujący tak na odwal się mnie w sumie potraktował i dlatego nie wiem co robić. Dzidzius ise teraz cały czas rusza ale noc nie wiem .......

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry