reklama

Lipiec 2014

Faktycznie może powinnam spać też w staniku, bo ból się zaczyna po kąpieli kiedy już nie chodzę w staniku. Wypróbuję to dzisiaj.
Ianka pewnie opieka nad ciężarną nie wiele się różni między Szwecją a Danią. Najbardziej denerwuje mnie ich odpowiedź na wszystko co by się nie działo, że to normalne, że tak musi być.
Catsun wszystkiego dobrego dla Ciebie i dzieciątka.
Angelika ja na Twoim miejscu została bym w szpitalu. Poobserwują Cię dzień-dwa ale będziesz spokojniejsza. W końcu tu chodzi o Twoje maleństwo. Może się ruszałaś przy badaniu, a może coś jest nie tak z dzieckiem. Lepiej zostać!

reklama
Sokoja- mnie też to przeważnie boli takie przeciaganie ale cieszę się że się rusza:))
Makota- Mam nadzieję że dużo tu nie posiedzę:( Też sama się bałam przez moment że może poród :O ale na szczęście nie uffffff.. Ale kolka nerkowa to coś strasznego... Taki ból.

Leże na sali i słyszę jak płacze jakiś noworodek i aż mam łzy w oczach.. Nie wiem czemu...

Powiedzieli mi że skoro nie mam skurczy na KTG to mam odstawić salbutamol- lek na skurcze... Boję się tego..

Catsun współczuję bólu nerki, wiem jak boli kolka nerkowa....a co do odstawienia lekarstw to może faktycznie lepiej odstawić, bo przecież będą Ci robić ktg i jakby coś się działo to zaaplikują Ci znowu, a po co się truć skoro teraz wyniki były ok....

Dziewczyny mam problem:( byłam na ktg teraz w szpitalu i pierwszy zapis wyszedł zły zostawiły mnie na drugi i ten już był oki. Na tym pierwszym wyszło że małemu spadło tętno po skurczu do 60:( i to tak z 3 minuty było:( i położne się tym zaniepokoiły ale po tym drugim wyszło że jest do przyjęcia. Poszłam do lekarza bo był na dyżurze i mi powiedział żebym sie przyjeła na oddział:( i nie wiem czy to zrobił asekuracyjnie bo te położne juz po tym drugim nic nie mówiły czy faktycznie jest źle. Nie mam sie z kim skonsultować:(
Miałyście tak kiedyś na ktg?

Angelika zostań w szpitalu, sprawdzą Ci kilka razy ktg i będziesz spokojniejsza.

Kum przykro że taki humor masz. Ja jak tak mam to się cieszę że mogę z wami popisać bo mąż mnie nie rozumie.

Mówię mu że mnie boli a on żebym jeszcze na fitness poszła albo pobiegała dookoła domu. Eh. A wystarczyłoby dać buzi. Taki facet o!

Natala się drze i awanturę robi. Niech się z nią pomęczy, ja nie wstaję.

Katka wyluzuj. Ciepła kąpiel, truskaweczki, filmik na leżąco i będzie dobrze. A Natalią niech się zajmie. Ja tez od kilku dni zrobiłam bunt i wieczory są ich wspólne. A co! To też Jego dziecko czy w dobrym humorze czy w złym.

Czy ktoras z Was nie miala jeszcze robionego ktg? Bo ja nie mialam, a moze u mnie tez sie cos dzieje? W dodatku srednio sie na tym znam...

Katka - Twoj maz poprostu widzi, ze od poczatku ciazy jestes na najwyzszych obrotach i pewnie stad te docinki. Nie bierz tego serio.

Kum - wykap sie i poloz sie spac. Jutro bedzie lepiej!

Undomiel - ja mam 2 torby. 1 dla dziecka ,druga dla siebie. Ta moja nada sie i w razie W i z mysla o pologu. Ja mam termin za miesiac, wiec musze byc gotowa na wszystko :p

Kum, Ty też głowa do góry.

Makota, ja nie miałam robionego ktg (w pierwszej ciąży też dopiero przy przyjęciu do szpitala na poród). Nie panikuj i nie wkręcaj sobie, że coś jest nie tak.

A u nas na odwrót :-D
Czkawkę czuję nad pępkiem, często też wypycha głowę, barki, a czasami to chyba nawet łokcie, bo takie cienkie twarde kostki mogę wymacać :-) Najgorzej jak przy takim przeciąganiu nogami się o pęcherz zapiera :baffled:, na szczęście najczęściej o moje kości bioder.
Zdarza mu się też włożyć mi nogę jakby w cewkę moczową i aż taki prąd mnie przechodzi.

mam tak samo jak ty...z ta czkawka i pradami :szok:

Czy ktoras z Was nie miala jeszcze robionego ktg? Bo ja nie mialam, a moze u mnie tez sie cos dzieje? W dodatku srednio sie na tym znam...

ja nie mialam tez, ale bede miec w srode za tydzien...

wiem, ze to wczesnie, ale dzis robilam z kolezanka zaproszenia na chrzest malego :-D takie ladne wyszly...aaahhhh.

a tak poza tym tez mam jakis dziwny humor :no:

Katka, bierz No-spę, magnez i leż .Jak nie będzie przechodzić pokaż się lekarzowi. Moja lekarka zawsze mnie ostrzegała przed bólem typu miesiączkowego ,ponoć niektórzy w ten sposób skurcze czują.

Właśnie spakowałam torbę, jeszcze nie wszystko ale jak coś się przypomni to dorzucę a już spokojniejsza jestem.Nie pamiętam tylko jakie badania trzeba zabrać: grupa krwi pewnie, ostatnia morfologia, mocz, HbsAg, i posiew, WR, karta ciąży oczywiście
Coś jeszcze?

ja tez nie miałam ktg, w pierwszej ciąży miałam tylko raz przy przyjęciu do szpitala, no i drugi raz przed samym cięciem

Catsun, ja z kolką leżałam 3 dni w pierwszej ciąży, dali mi kroplówkę z czymś rozkurczowym i magnezową, a potem urosept i nie wiem co jeszcze. a leki odstaw, przecież będą ci robić ktg pewnie ze 3x dziennie, więc jak coś miałoby wyjść, to wyjdzie i będą ci kazali znów brać

Angelika zostań w szpitalu, sprawdzą czy to chwilowe, czy coś jednak się dzieje, oby chwilowe, trzymam kciuki

Mika przydałoby się ostatnie usg i czasami piszą na stronach szpitala, że te z 13tc też

lekarka powiedziała że nie będe miała robionego ktg. chyba że przenoszę.

dzięki dziewczyny za pocieszenie.. no mojemu nawet nie zaczynam marudzic że mam złe samopoczucie..

trzymajcie sie dziewczyny w całości!!

ide pod prysznic i do łóżeczka.. mam dość tego dnia.

U mnie już dziś słońce się pokazało :-)

A ja już sama nie wiem jaką pozycję wybrało moje maleństwo. Kopniaki czuję dziś wszędzie więc przestałam się domyślać hehe. We wtorek wizyta, nie mogę się doczekać.

Pijecie kawę??????

Anglika trzymam kciuki by wszystko okazało się tylko błędem wydruku!! Daj znać...

reklama
Też nie miałam ktg robionego i teraz też pewnie nie będę.

Angelika zostań w szpitalu w razie w będziesz pod opieką lekarzy.

To tych z podlym humorem. Dziś był taki dzień chyba bo ja też szybko się denerwowałam. A po południu spadło mi ciśnienie i prawie drzemałam ale prawie bo m nie było a syn szpącił.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry