reklama

Lipiec 2014

reklama
ja piję kawę codziennie na śniadanie i drugą prawie codziennie po południu, bo inaczej nie wyrabiam...

Angelika, trzymam kciuki, relacjonuj na bieżąco jak kolejne ktg ci wychodzą

Katka - hihih mąż ci dał idealną propozycję z tym bieganie :-D:-D:-D w sam raz na rozgonenie bóli. Igi też właśnie zaliczył prawie godzinny wrzask a chodziło tylko o umycie zębów i buzi. Ciekawe czy zaśnie bo się aż cały trząsł ze złości. Między nimi jest tylko 5 dni różnicy :D idą łeb w łeb :D

Pisałyście o czkawkach - dzisiaj w nocy mała dostała takiej czkawki że aż nieprzyjemne to było. Trwała co najmniej 30 min i spać się nie dało. Nie chcę powtórki już

Makota - ktg na samej już końcówce ciąży jeśli nic się nie dzieje ale jak to w praktyce wygląda to nie mam pojecia po poprzednio się nie załapałam

Undomiel - ja mam w planach pakować się pod katem porodu ale bez rzeczy dla dzieciaczka. Ale to dlatego że w szpitalu wymagają tylko ubranek na wyjście (te przyszykuję do osobnej torby i m. przywiezie jak będziemy wychodzić). No troche pampersów wezmę. I tak nazbiera się spora torba/ Art. higieniczne kosmetyki "zastawa stołowa" koszule, woda, walizka jak na wakacje :) a no i chyba w dużej torbie będzie mniejsza torebka na porodówkę, taka z wodą, czymś do przegryzania jakimś ręcznikiem małym. A no i drobnymi pieniążkami. Jak rodziłam Igiego to okazało się, że nie mamy przy sobie nawet 5 zł na ten fartuszek szpitalny. Do śmiechu mi nie było :-D:-D

Dziekuję dziewczyny za słowo rady i wsparcie:* Nerka narazie nie boli..

Angelika- Moim zdanie bardzo dobrze że wybrałaś się domszpitala.. Bo tak to byś się ciągle zamartwiała.. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.

Ja juz torbę do porodu spakowałam.. Mam z głowy. Ale mam nadzieję że jeszcze nie będę jej potrzebować chociaż z 3 tygodnie..

A ja niby już doświadczona a przy pakowaniu mnóstwo dylematów. Jakie ubranka ( najtrudniej to z tymi rozmiarami i grubością), czy kocyk czy jednak rożek? Czy brać ręcznik dla małego? Nie pamiętam czy poprzednio miałam, zawsze tetrą wytrzeć
można...

Bądź człowieku mądry i zgadnij jaka pogoda za miesiąc będzie. Kilka opcji na wyjście to mus. Najgorzej z butami

Mika8- Ja biore cienki kocyk i rożek, body na krótki rękaw i pajace na dlugi .. 1 ręcznik też spakowałam, 2 czapeczki, skarpetki.. Pampersy, zasypka, coś na odparzenia itd
biorę rozmiar 56 i 62.
A powiedzcie czy jak mama z dzidziusiem po porodzie jest 2 dni w szpitalu to kąpią już w szpitalu bobasa? Pytam w sensie czy brac np plyn do kapieli, krem.. Bo ja spakowałam ręcznik ale nie wiem jak to jest z tą kąpielą.. To pierwsza moja ciąża.. Powiedzcie jak to wszystko wygląda..

Ostatnia edycja:
A ja niby już doświadczona a przy pakowaniu mnóstwo dylematów. Jakie ubranka ( najtrudniej to z tymi rozmiarami i grubością), czy kocyk czy jednak rożek? Czy brać ręcznik dla małego? Nie pamiętam czy poprzednio miałam, zawsze tetrą wytrzeć
można...

Bądź człowieku mądry i zgadnij jaka pogoda za miesiąc będzie. Kilka opcji na wyjście to mus. Najgorzej z butami

ręcznik trzeba swój na pewno. ja przygotuję i rożek i kocyk i w zależności pod pogody jedno spakuję ze sobą, a drugie zostanie. rzeczy na wyjście: oddam M to w czym przyjadę i przywiezie mi to samo, ewentualnie znajdzie mi coś innego, trudno, do samochodu przejdę nawet w czymś pogniecionym i niepasującym do siebie :P

reklama
angelika - no i bardzo dobrze, że pojechałaś, oby to był fałszywy alarm, ale lepiej mieć wszystko pod kontrolą :tak:

makot89 - ja też nie miałam ktg, w szpitalu gdzie chcę rodzić chodzi się dopiero od 39tc, więc możliwe że się nie załapię

katka - faktycznie mężowi żarcik się trzyma:-) piję jedną kawę dziennie, ale taką słabą i do tego z mlekiem :tak:

kum - życzę szybkiej poprawy nastroju, tak jak mówi malgorzatka jutro będzie nowy dzień, słonko i na pewno humor lepszy:tak:

castun, jagodka - zdrówka i szybkich powrotów do domu:tak:

mika8 - ja biorę ubranka 56, co do grubości to wezmę kilka zestawów, malutkie są więc dużo miejsca nie zajmą, a pogody niestety nie jesteśmy w stanie przewidzieć, ręcznik biorę, bo jest na liście szpitalnej i biorę rożek, będzie mi na pewno wygodniej trzymać takiego maluszka:tak: ale kocyk na wszelki wypadek też spakuję:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry