reklama

Lipiec 2014

Uff dzięki dziewczyny przeszły mdłości aczkolwiek ciężko mi na żołądku. Nie jadłam nic dziwnego więc pewnie Zuzia uciska. Tym bardziej że strasznie szalała przy tych mdłościach.
Ale przestraszyłam się bo nudności świadczą o zbliżającym się porodzie a tu dopiero 37 tc zaczynam ;)

Ej u mnie słońce piękne ale też coś bokiem próbuje się chmurzyc. A niech na Wisłę idzie siooo

reklama
łojeju ale się obiadłam pierogów. Też miałam kalafior gotować ale zostawię na jutro :)
Noc kiepska, Igi załączył opcję pomarudze sobie w nicy kila godzin, a co mi tam" ale na szczęście dospał potem do 8.30. Niestety ja już nie.:angry::angry:

Jagódka - cieszę się, że dziś dużo lepiej

Bellina - jako fotogrAaf z zawodu mogę tylko coś podpowiedzieć, poszukaj czegoś bez zbędnych udziwnień, np mega wielkiej rozdzielczości, poprostu amatorowi to zupełnie nie potrzebne a fotki potem strasznie długo się np przetwarzają, zapisują. Jak coś wybierzesz to możesz podesłać linka to zobaczymy czego wart :)

Jeśli chodzi o kąpiele to w ciepłe dni też codziennie. Igi urodził się w duże mrozy styczniowe, w domu mieliśmy zimno to kąpałam co kilka dni. Myślę, że w tym wypadku pora roku ma duże znaczenie

Ehhh tak się cieszyłam, że mi proszki przywiozą i co... na stanie nie mieli. Szkoda, fajna promocja. No ale mamy teraz na zapasie 18 l wody za to :-D a o wodę w tej dostawie się rozchodziło.

Emyly dzisiaj jedziemy luknąć co mają po sklepach ciekawego, bo chcę też do łapki przymierzyć. Ale nie omieszkam skorzystać z Twojej pomocy :-) Na ten czas znaleźliśmy sony dsc-hx200v, koleżanka ma hx100v, ale na necie go nie ma, więc pewnie gdzieś musiała go niedawno dorwać w jakimś sklepie stacjonarnym. A wpierw wpadł nam sony alpha a3000, ale różne to to opinie ma. Jak pooglądam, to napiszę do Cię. Z góry wielkie dziękuję :-)

P.S. Idę zjeść arbuza :-D

agulam - ja dziś botwinkę gotuję, nie wiem tylko co mi wyjdzie, bo robię ją po raz pierwszy :-)
na pewno bedzie pyszna:)))

ja ugotowalm krupniczek,taki troche oszukany bo dodalam jeszce troche fasolki;)

pierogi tez juz jadlam,mniam:)

u mnei deszczyk pzrepadal,i znwo swieci sloneczko:)

milego popoludnia,zmykam zaraz z Ola na podworko,Ola zabawi sie z Kajtkeim a mama posiedzi na kzreseleczku:)

Tyle że specjalnie sobie wolne wzięła by zabrać Natale... Aaa nie chce się denerwować. Muszę z mężem na spokojnie pogadać.

A ja też mam arbuza!!! :-D

Ale najpierw zjem kalafior z ziemniakami i jajkiem. I do tego jogurt naturalny mniam. Właśnie to sobie wymarzyłam :-D

Bellina, co to za promocja na proszki była? Ja ostatnio kupiłam w Carrefourze proszek lovela 1,8 kg za 23 zł i drugi za polowe ceny. Razem wyszło 33,5 zł za 3,6 kg. A następnego dnia zobaczyłam w gazetce selgrosowej proszek lovela 5 kg chyba za 35 zł wiec jeszcze taniej.

Co do opinii o aparacie Sony alpha to wiem ze sa rozne. Krytykują je głownie zwolennicy nikona czy canona. Ja mam aplhe 200, kupiłam kilka lat temu i jestem z niej super zadowolona.
Tak naprawde to nie aparat a fotograf robi zdjecia. Owszem, dobry sprzęt ułatwia prace, ale mając dryg do fotografowania nie powinno sie miec problemu z osiągnięciem porządnych zdjeć nawet z użyciem najprostszego aparatu.

Pola 5 kg za 38,49 zł. Chyba muszę zacząć przeglądać gazetki :)
Co do aparatów jeszcze, to chętnie bym kupiła taki już sprawdzony model, który jest na rynku już nieco dłużej. No ale niestety taka branża, że non stop nowinki.

A ka dziś na obiado-kolację kurczak na parze z fasolką szparagową, mniam :tak: Muszę zaraz przyprawić kurczaka, żeby troszku przeszedł jeszcze.

O mój już skończył szkolenie, a miał mieć do 17, to ruszam w miasto :D

reklama
Tyle że specjalnie sobie wolne wzięła by zabrać Natale... Aaa nie chce się denerwować. Muszę z mężem na spokojnie pogadać.

A ja też mam arbuza!!! :-D

Ale najpierw zjem kalafior z ziemniakami i jajkiem. I do tego jogurt naturalny mniam. Właśnie to sobie wymarzyłam :-D

Pogadaj z mężem, na pewno znajdziecie rozwiązanie.

Smaka mi zrobiłaś na taki letni obiad :) a mnie dzisiaj cały dzień nadkwasota i odbijanie męczy. Chyba naprawdę ktoś mi żołądek uciska. Najgorsze jest to, że jak głodna jestem to aż mnie mdli, a zgaga powoduje, że ma nic ochoty nie mam :(

Była pani z pomocy poporodowej. Wypytała o wszystko, gdzie będę rodzić, czy karmienie piersią, ile pokoi w domu, z kim mieszkamy, czy się pali w domu itp. Powiedziała, że ktoś będzie przychodził codziennie na 3h przez 8-10dni i sprawdzał co ze mnę i dzieckiem, i pomagał mi w domu w porządkach czy co tam potrzebne będzie :D No i niestety musimy podnośnik do łóżka zamówić. Całe szczęście, że prawdopodobnie za darmo pożyczają.
Psy wyspacerowane, a ja leżę i mimo subtelnej uwagi teściowej (mielone w lodówce zrobiłam) nie będę dzisiaj obiadu robić bom z sił totalnie opadła.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry