reklama

Lipiec 2014

lilla - szczerze to ja bym nie chciała takiej pomocy, żeby obca kobitka przychodziła codziennie na tyle godzin i mi się krzątała po domu, nie czułabym się komfortowo:no:

a ja cenię sobie wszelką pomoc. Raczej moja teściowa nie będzie mi pomagać bo jej pomoc kończy się tylko na obiecankach , a sama też nie chcę zajechać się na amen. trzy godziny to wcale nie tak dużo. ja na szkole rodzenia nie mialam np kapieli, ani prawidlowego cyckowania i nie wiem czy sama sobie z tym poradze jesli bedzie jakis problem ze ssaniem czy cos. Te panie sa od tego zeby mi pomoc a nie przeszkadzac. Jesli ktos woli wszystko sam robic, i ma na to sily to super. Ja już teraz mam dosc tego ze wszystko sama w domu musze robic bo inni pracuja. Mąż akurat nie ma oczekiwań, ale teściowie jak najbardziej. a jak urodze i bede obolala, niewyspana, bede musiala karmic, odbijac, przewijac, myc, ubierac i znowu od poczatku co gdzie znajde czas zeby odkurzyc, czy naczynia zmyc. bo o ogarnieciu siebie nawet nie mysle.

edit: zapomniałam dodać, że do domu po porodzie idę w ciągu kilku godzin. W Polsce chyba trzymają dzień czy dwa?

Ostatnia edycja:
reklama
a ja cenię sobie wszelką pomoc. Raczej moja teściowa nie będzie mi pomagać bo jej pomoc kończy się tylko na obiecankach , a sama też nie chcę zajechać się na amen. trzy godziny to wcale nie tak dużo. ja na szkole rodzenia nie mialam np kapieli, ani prawidlowego cyckowania i nie wiem czy sama sobie z tym poradze jesli bedzie jakis problem ze ssaniem czy cos. Te panie sa od tego zeby mi pomoc a nie przeszkadzac. Jesli ktos woli wszystko sam robic, i ma na to sily to super. Ja już teraz mam dosc tego ze wszystko sama w domu musze robic bo inni pracuja. Mąż akurat nie ma oczekiwań, ale teściowie jak najbardziej. a jak urodze i bede obolala, niewyspana, bede musiala karmic, odbijac, przewijac, myc, ubierac i znowu od poczatku co gdzie znajde czas zeby odkurzyc, czy naczynia zmyc. bo o ogarnieciu siebie nawet nie mysle.

ja myślałam, że ona po 8 godzin będzie u Ciebie siedziała, jeśli nie możesz na nikogo liczyć to faktycznie lepsza taka pomoc niż żadna, ja mam mamę i teściową na miejscu więc mi pomogą w tych pierwszych tygodniach :tak:

muszę się pochwalić upiekłam dziś z nudów chałkę i całkiem niezła mi wyszła :-D
IMG_20140605_194525.jpg

Załączniki

• IMG_20140605_194525.jpg
    IMG_20140605_194525.jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 50
Bellina, my przed urodzeniem córki też kupiliśmy aparat, w miarę mały,żebym mogła na spacer zabierać no i oczywiście z opcją filmowania.Mąż też sporo czytał i kupił Lumix FZ 100.

ja zaczynałam swoją przygodę z fotografią od Panasonica, miałam następujące Lumixy

fz 10
panasonic-dmc-fz10.jpg

fz 7
panasonic_lumix_dmcfz7_2B.jpg

z oby dwóch byłam zadowolona ale to było dawno, teraz pewnie mają inne, lepsze modele ale ogólnie Panasonic jest godny polecenia. Potem było mi mało i w końcu kupiłam lustrzankę Canona. Mąż też mam lustrzankę Canona. Od tamtej pory jesteśmy wierni firmie, siedzimy w stajni Canona i tylko dokupujemy co jakiś czas obiektywy. Teraz mamy w planie kupić jakiś jasny obiektyw stało-ogniskowy by robić Córci śliczne portrety :tak:

emyly mówisz, że jesteś fotografem z zawodu? to super, wykorzystać Cię troszkę :D doradź mi, co lepiej kupić, stałkę Canona f/1.8 czy lampę Canona? (np speedlite 430 lub 580) W sensie co się bardziej sprawdzi przede wszytskim do portretów?

Załączniki

• panasonic-dmc-fz10.jpg
    panasonic-dmc-fz10.jpg
    35,4 KB · Wyświetleń: 46
  • panasonic_lumix_dmcfz7_2B.jpg
    panasonic_lumix_dmcfz7_2B.jpg
    18 KB · Wyświetleń: 46
Ostatnia edycja:
Seorise - mmm piękna chałka :) pewnie już zjedzona :) jak nie to wpadam ze słoikiem konfitur hihi

Lilla - hmmm jak to jest, ze opieka nad ciężarną taka marna a po urodzeniu tyle pomocy?? Pewnie źle bym się czuła jakby ktoś krzątał mi się po domu ale zapewne wiele dziewczyn potrzebuje takiej pomocy. Chociażby jako wsparcie psychiczne, doradztwo laktacyjne albo coś podobnego. Dobrze że kraj inwestuje w takie pomysły . A z innej beczki - marzy mi się Dania i odwiedzenie zoo w Givskund :) pewnie jak maluchy podrosną to zafundujemy sobie taką wyprawę :)
'
Kurka, Igi coś kaszle, i coś czuję, że to moja wina, nie poczytałam składu na płatkach kukurydzianych a zrobiłam z nich deser :/ no ale kto by pomyślał, że nawet tam wcisną coś zakazanego. Oby to był tylko zbieg okoliczności :-([h=2][h=5][/h][/h]

Lilla później gdy już dojdziesz do siebie po porodzie to wcale nie będzie łatwiej :-( trudniej wręcz a i tak wszystko będzie na twojej głowie. Mimo wszystko super że jest taka opieka i możliwości. Czasem lepiej gdy pomoże ktoś obcy niż rodzina. Ale w końcu i tak każda z nas zostaje sama i jakoś okazuje się że świetnie dajemy radę. Ogarniamy wszystko na tyle ile się da. Tak jesteśmy chyba zaprogramowane :-D

Natalka śpi w nowym łóżku :-) :-) :-) bardzo mi się podoba i jej też bo ani przez chwilę nawet nie wspomniała o tym ze szczebelkami.

reklama
Witam:)
Podczytywałam Was cały dzień, ale jakoś nie miałam weny pisać. Dzień minął mi trochę nerwowo, powiem Wam, że zmęczona już jestem tą ciążą, a raczej tym co się dzieje.
Rano miałam wizytę u położnej, gdzie okazało się, że jednak mam tą cukrzycę, a przecież mówili, że wyniki wyszły dobre. Nie dostałam żadnych leków tylko wykluczyć praktycznie wszystko z diety. Do końca ciąży będę jeść jak królik.. Samą sałatę!
Potem żeby mnie jeszcze bardziej zdenerwować zadzwonili ze szpitala, że mam na 13tą przyjechać na usg bo... uwaga... Wczoraj zapomnieli mi zrobić! A pytałam się wczoraj czy chociaż zrobią mi usg. Usg wyszło bardzo dobrze, plus jest taki, że widziałam kolejny raz mojego pulpecika małego :)

Co do kąpania, w szpitalu nie kąpią nawet jak by przyszło leżeć 5dni. Zalecają też nie kąpać za często w domu, ale ja jakoś nie wyobrażam sobie w upalny dzień chociaż nie opluskać dziecka.

Seorise! Nooo jak możesz wrzucać nam takie zdjęcia na noc;) ślinka mi cieknie, że muszę coś przekąsić jeszcze.
Oczywiście podczytując Was w dzień gdzieś mi sie rzucił w oczy kalafior i truskawki. Zjadłam i to i to dziś taką mi narobiłyście ochotę:)
Od jutra dieta!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry