reklama

Lipiec 2014

Szpitalne dziewczyny - dobrze, że jest poprawa :tak:

Ale narobiłyście smaka tymi truskawkami i kalafiorem :-) Dziś kupiłam i to, i to, ale kalafiora zostawiam na jutro.
Codziennie oglądam na ogródku czereśnie i z dnia na dzień coraz ładniejsze są. Niestety ciągle żółte, a nie czerwone :-(

Dziś u mnie prania ciąg dalszy i o ile wczoraj schło prawie cały czas w domu, to dziś cały czas na słoneczku :-) Chociaż teraz chmurzyć się zaczyna :-(

Też słyszałam o tym nie kąpaniu noworodka, ale ja nie zamierzam się tego trzymać i będę kąpać codziennie :tak:

reklama
Witam i ja :)
Trzymam kciuki za wszystkie szpitalne i wizytujące.

Zakupy też zamawiam do domu, lokalny sklep ma taką usługę i przywożą do 2ch godzin.
Mąż ostatnio ma duużo pracy i wraca późnym wieczorem zmęczony jak koń po westernie :dry:
A ktoś musi wodę przynieść :rofl2::-D
Kalafior tez dziś będzie na kolację :tak:

Jak urodziłam Karolę kupiłam sony alfa 200, nadal działa, nadal mam tylko standardowy obiektyw i nie narzekam.

Ka-wo, tak ostatnio pomyślałam, na pewno masz w pracy usg, korci Cię czasami podejrzeć co słychać u synka? :laugh2:

Ostatnia edycja:
Też trzymam za was kciuki z wizytami;) u mnie wszystko dobrze dzisiaj też kontrolą jest mała nadzieją ze moze jutro mnie wypuszcza;) przynajmniej wybadana jestem we wszystkie strony.
Cieszę sie ze jagodka moze jutro wyjdziesz.
Nie pamiętam nickow zeby wszystkim odpisywać ale czuje sie spokojniejsza, rozwarcia nie mam większego więc jeszcze chyba damy radę;)

Był u mnie mój lekarz jeszcze dziś. Pomietosil brzuszek, stwierdził,ze jest super, bo mieciutki i o niebo lepiej niż wczoraj, więc jak dziś i jutro rano też tak będzie,to jutro wychodzę do domu:)

jagodka to super :-D obys wyszla jutro

Witam i ja :)
Ka-wo, tak ostatnio pomyślałam, na pewno masz w pracy usg, korci Cię czasami podejrzeć co słychać u synka? :laugh2:

usmialam sie hahahaha :-D

Była pani z pomocy poporodowej. Wypytała o wszystko, gdzie będę rodzić, czy karmienie piersią, ile pokoi w domu, z kim mieszkamy, czy się pali w domu itp. Powiedziała, że ktoś będzie przychodził codziennie na 3h przez 8-10dni i sprawdzał co ze mnę i dzieckiem, i pomagał mi w domu w porządkach czy co tam potrzebne będzie :D No i niestety musimy podnośnik do łóżka zamówić. Całe szczęście, że prawdopodobnie za darmo pożyczają.
Psy wyspacerowane, a ja leżę i mimo subtelnej uwagi teściowej (mielone w lodówce zrobiłam) nie będę dzisiaj obiadu robić bom z sił totalnie opadła.
podnosnik do lozka?o co chodzi?
aczy z takiej pomocy musiusz korzystac?

my w domku,wiatr sie zerwal,kilka razy zagrzmialo alee moze bokiem przejdzie

Pogadaj z mężem, na pewno znajdziecie rozwiązanie.

Smaka mi zrobiłaś na taki letni obiad :) a mnie dzisiaj cały dzień nadkwasota i odbijanie męczy. Chyba naprawdę ktoś mi żołądek uciska. Najgorsze jest to, że jak głodna jestem to aż mnie mdli, a zgaga powoduje, że ma nic ochoty nie mam :(

Była pani z pomocy poporodowej. Wypytała o wszystko, gdzie będę rodzić, czy karmienie piersią, ile pokoi w domu, z kim mieszkamy, czy się pali w domu itp. Powiedziała, że ktoś będzie przychodził codziennie na 3h przez 8-10dni i sprawdzał co ze mnę i dzieckiem, i pomagał mi w domu w porządkach czy co tam potrzebne będzie :D No i niestety musimy podnośnik do łóżka zamówić. Całe szczęście, że prawdopodobnie za darmo pożyczają.
Psy wyspacerowane, a ja leżę i mimo subtelnej uwagi teściowej (mielone w lodówce zrobiłam) nie będę dzisiaj obiadu robić bom z sił totalnie opadła.

co to ten podnośnik do łóżka?

no właśnie o co chodzi z tym podnośnikiem?

Bellina my kupiliśmy Aparat hybrydowy CANON EOS M Czerwony (18-55 IS STM), Aparaty systemowe - Media Markt i jestem bardzo zadowolona

Angelika cieszę się z dobrych wieści!

Mi schnie pierwsze tylko dzieciowe pranie. Ciuchów 56-62 wyjdą mi 3 pralki, no takie 2,5 ale chciałam trochę luźniej je upychać. Kosmetyczkę już spakowałam a torbą się zajmę jutro i będę uzupełniać w miarę prania. U nas w szpitalu też dają ciuszki dzidzi na pobyt, ale podobno w swoich lepiej, milsze i mają nasze domowe bakterie.

lilla - szczerze to ja bym nie chciała takiej pomocy, żeby obca kobitka przychodziła codziennie na tyle godzin i mi się krzątała po domu, nie czułabym się komfortowo:no:

agulam- u mnie znów leje i grzmi :sorry2:

właśnie teściowa mi oznajmiła, że ciuszki już poprane i wyprasowane i czekają na odbiór:-) muszę jej jakoś ładnie podziękować:-)

co to ten podnośnik do łóżka?

Nie wiem dokładnie jak to wygląda, ale łóżko muszę mieć na wysokości 70cm dla wygody np. położnej która przyjmuje poród w domu, a potem tych babek z opieki jak będą się mną zajmować (sprawdzać ranę krocza, czy uczyć karmienia lub też zmieniać pościel). Dostaliśmy numer gdzie można TO wypożyczyć. Nie wiem czy to podnośnik mechaniczny, czy palety drewniane :P Jak będę mieć w domu to pstryknę fotkę.

Agulam, tak to jest standardowa opieka. W PL przychodzi położna środowiskowa i sprawdza co z tobą i dzidzią, a tutaj jest do tego inna instytucja, która współpracuje z położnymi, babkami od laktacji, psychologami dziecięcymi. Poza tym jak niektóre kobiety mają już 2-3 starszych dzieci to pomoc się przydaje i wtedy przychodzą nawet na 8h dziennie.
Pomoc domowa z opieką medyczną :)

reklama
wchodziłam na wątek z doskoku i nie pamiętam co komu odpisać :dry:

kojarzę tylko, że Jagódka zbiera się do domu - no i bardzo fajnie. weekend w szpitalu jest do bani :tak:

była też mowa o kalafiorze :-D kalafior + młode ziemniaki z koperkiem + jajko sadzone + kefir ... moja ulubiona kombinacja! :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry