piszę ogólnie bo tyle tego że nie sposób ogarnąć
Rozstępy... wrr w pierwszej ciąży stosowałam drogą mustelę a i tak wyszły wszędzie

teraz stosuje zwykłe balsamy nawilżające i nowych jako tako nie ma, albo boję się po prostu dokładnie przypatrzeć, a tu jeszcze miesiąc został
Nie pamiętam która pytała o porody po terminie, ja miałam wywoływany poród (było mało wód płodowych) w 41t4d ,nic nie pomogły "domowe" sposoby przyspieszenia porodu, nie obserwowałam dokładnie cyklu przy staraniach ale zawsze miałam długie cykle 33-35 dni tak że może i owulkę miałam później.
Pisałyście o zmianie łóżeczka dla starszaka, mojej 2 miesiące temu zmieniliśmy łóżeczko na turystyczne, i wydaje mi się że bardziej je woli, bo sobie główki nie obija o szczebelki, myśleliśmy nad kupnem normalnego dziecięcego łóżka ale teraz nie wiem czy jest sens robić to już, właśnie z tych powodów o których pisałyście, to wychodzenie z łóżka, ona się tak kręci żeby mi spadła z niego, chyba poczekamy jeszcze trochę, a jak przyjdzie pora to zmienimy
jeśli chodzi o pielęgniarki środowiskowe akurat to tutaj jest super, do dziś przychodzi do Roksany, teraz już tylko zapytać ogólnikowo, ale na początku to za każdą wizytą miała plan co sprawdzić należy, nie kapłabym się pewnie sama że dziecko należy układać główkę raz na prawo raz na lewo żeby się nie zniekształciła, odradziła kładzenie małej na jakichkolwiek leżaczkach, najlepiej na płaskim . no i bardzo mi pomogła na początku przy karmieniu, ona ma też przychodzić do synka tylko zaczyna miesięczny urlop 3 dni po terminie porodu
Pola będzie dobrze, 2500 kg to ładna waga w razie czego, daj znać jak będziesz coś wiedzieć
jagódka,Catsun super że już domu, odpoczywajcie ile się da
małgorzatka u mnie też skończyło się cc i małą miałam od początku już, dali mi ją zaraz po zważeniu, zmierzeniu i już z nami została, ja się ruszać (baa nawet kichnąć) nie mogłam na początku ale mój był ze mną to ją podawał, zmieniał pieluszkę itd, a jak miała jeść a ja pokarmu nie miałam na początku to przychodziły położne i karmiły ją z kubeczka, nie mogłam się nadziwić jak one ją karmią
LillyMy w Dani też po naturalnym porodzie możesz wyjść parę godz po, ale możesz też zostać jeśli rodzisz pierwsze dziecko, i dla mnie to było niepojęte jak można wyjść zaraz po porodzie, a teraz to bym chciała jak najszybciej bo się zatęsknię za moją niunią ale będzie cc to na pewno te 2 dni będę w szpitalu
mój już chrapie obok na sofie godz