• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Lipiec 2014

reklama
Jeju ale sie hardkorowo zrobiło na naszym wątku.

Lilla, trzymam kciuki za was! Jeju nie wierze w to co sie dzieje.

Ja tez w szpitalu. Nie było miejsca dla mnie i lekarz chciał mnie wyslac do innego szpitala ale w końcu stwierdził ze mnie przyjmie. Położyli mnie na porodowce, w ktorej nawet nie ma łóżka tylko koło porodowe! Czujecie klimat? Siedzę na fotelu, podpięta pod ktg. Bede spała na stojąco lub siedząco. Najgorsze ze z rozmów lekarzy wynika ze beda chcieli mi wywołać porod, a ja chyba tego nie chce. Ogólnie jestem załamana. Mi sie tez wydawało ze 2500 to spoko waga ale lekarz orzekł hipotrofie i malowodzie :(

Ja tez w szpitalu. Nie było miejsca dla mnie i lekarz chciał mnie wyslac do innego szpitala ale w końcu stwierdził ze mnie przyjmie. Położyli mnie na porodowce, w ktorej nawet nie ma łóżka tylko koło porodowe! Czujecie klimat? Siedzę na fotelu, podpięta pod ktg. Bede spała na stojąco lub siedząco. Najgorsze ze z rozmów lekarzy wynika ze beda chcieli mi wywołać porod, a ja chyba tego nie chce. Ogólnie jestem załamana. Mi sie tez wydawało ze 2500 to spoko waga ale lekarz orzekł hipotrofie i malowodzie :(

Pola nie załamuj się, głowa do góry, jesteś już w 37tc więc ciąża praktycznie donoszona, jeśli maluszkowi ma być lepiej po drugiej stronie brzucha, to chyba lepiej żeby wywołali :tak: co do wagi to okaże się po porodzie, bo granice błędu jak widać czasem są spore:tak: co do warunków to pozostawię to bez komentarza - musisz się jakoś przemęczyć....

Pola trzymaj się. Nawet nie doczytalam dlaczego w szpitalu wylądowałas. Ja staram się spać ale
glodna jestem bo jednak tej pizzy nie zamowilismy eh. No i te cieknace wody. jakbym caly czas po nogach sikala.

pola.
współczuję warunków, ale dobrze, że jesteś pod opieką.. 2500kg czy ja wiem czy to mało?
we Francji to standardowa waga noworodka..! a biorąc pod uwagę, że do terminu jeszcze trochę
czasu, to bobas by jeszcze zyskał.. do 3kg spokojnie, więc to już zupełna norma.
...zobaczymy co zadecydują - na małowodzie dobrze robi picie dużych ilości płynów...
gdy mnie przyjęli do szpitala, leżała ze mną na sali dziewczyna ze stwierdzonym małowodziem i mikrosomią
- kazali jej pić 5l dziennie.. w ciągu tygodnia zwiększyła się ilość wód, a w kolejnym tygodniu spodziewali się
wzrostu dziecka -skoro zyskało więcej przestrzeni, mogło bardziej rosnąć.
...3mam kciuki żeby było wszystko dobrze, ale wydaje mi się, że bardziej dmuchają na zimne:) BĘDZIE DOBRZE.

Lilla My
3mam kciukasy żeby poszło szybko.. ciekawe czy sn czy cc, nie kojarzę! być może już trzymasz swojego bobasa
w ramionach :) to Ci spłatał psiukusa ;P czekamy na wieści !!!

dziękuje za odp odnośnie magnezu i no-spy, oczywiście jestem grzeczna i łykam tyle co trzeba, wizyta 25.06
czyli w 36tyg ciazy i zobaczymy czy wtedy będzie decyzja o odstawieniu czy ciągniemy dłużej.

Dziewczyny, ok 2 w nocy dostałam sterydy na rozwój płuc czyli napewno beda chcieli wywoływać... Znalazło sie tez lozko dla mnie wiec pospalam dwie godziny.
Stresuje sie bardzo.

pola- ja też po sterydach,może się unormuje,wyciszą,tego Wam życzę;-)jeśli nie to mluszek może już się rodzić i będzie wszystko ok.trzymam kciuki;-)

Lilla-za Ciebie również:)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja mam wrażenie ze oni uważają ze te wody juz sie nie podniosą. A ja mam przeczucie ze jest na to szansa. Przepływy sa idealne, ktg tez bez większych zastrzeżeń. Tak bardzo zależy mi na tym zeby to dziecko samo zdecydowało kiedy chce wyjść z brzucha... A na razie jestesmy skazani na lekarzy. Mam wrażenie ze nie mam tu nic do powiedzenia....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry