• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lipiec 2014

reklama
Jeju ale sie hardkorowo zrobiło na naszym wątku.

Lilla, trzymam kciuki za was! Jeju nie wierze w to co sie dzieje.

Ja tez w szpitalu. Nie było miejsca dla mnie i lekarz chciał mnie wyslac do innego szpitala ale w końcu stwierdził ze mnie przyjmie. Położyli mnie na porodowce, w ktorej nawet nie ma łóżka tylko koło porodowe! Czujecie klimat? Siedzę na fotelu, podpięta pod ktg. Bede spała na stojąco lub siedząco. Najgorsze ze z rozmów lekarzy wynika ze beda chcieli mi wywołać porod, a ja chyba tego nie chce. Ogólnie jestem załamana. Mi sie tez wydawało ze 2500 to spoko waga ale lekarz orzekł hipotrofie i malowodzie :(

Ja tez w szpitalu. Nie było miejsca dla mnie i lekarz chciał mnie wyslac do innego szpitala ale w końcu stwierdził ze mnie przyjmie. Położyli mnie na porodowce, w ktorej nawet nie ma łóżka tylko koło porodowe! Czujecie klimat? Siedzę na fotelu, podpięta pod ktg. Bede spała na stojąco lub siedząco. Najgorsze ze z rozmów lekarzy wynika ze beda chcieli mi wywołać porod, a ja chyba tego nie chce. Ogólnie jestem załamana. Mi sie tez wydawało ze 2500 to spoko waga ale lekarz orzekł hipotrofie i malowodzie :(

Pola nie załamuj się, głowa do góry, jesteś już w 37tc więc ciąża praktycznie donoszona, jeśli maluszkowi ma być lepiej po drugiej stronie brzucha, to chyba lepiej żeby wywołali :tak: co do wagi to okaże się po porodzie, bo granice błędu jak widać czasem są spore:tak: co do warunków to pozostawię to bez komentarza - musisz się jakoś przemęczyć....

Pola trzymaj się. Nawet nie doczytalam dlaczego w szpitalu wylądowałas. Ja staram się spać ale
glodna jestem bo jednak tej pizzy nie zamowilismy eh. No i te cieknace wody. jakbym caly czas po nogach sikala.

pola.
współczuję warunków, ale dobrze, że jesteś pod opieką.. 2500kg czy ja wiem czy to mało?
we Francji to standardowa waga noworodka..! a biorąc pod uwagę, że do terminu jeszcze trochę
czasu, to bobas by jeszcze zyskał.. do 3kg spokojnie, więc to już zupełna norma.
...zobaczymy co zadecydują - na małowodzie dobrze robi picie dużych ilości płynów...
gdy mnie przyjęli do szpitala, leżała ze mną na sali dziewczyna ze stwierdzonym małowodziem i mikrosomią
- kazali jej pić 5l dziennie.. w ciągu tygodnia zwiększyła się ilość wód, a w kolejnym tygodniu spodziewali się
wzrostu dziecka -skoro zyskało więcej przestrzeni, mogło bardziej rosnąć.
...3mam kciuki żeby było wszystko dobrze, ale wydaje mi się, że bardziej dmuchają na zimne:) BĘDZIE DOBRZE.

Lilla My
3mam kciukasy żeby poszło szybko.. ciekawe czy sn czy cc, nie kojarzę! być może już trzymasz swojego bobasa
w ramionach :) to Ci spłatał psiukusa ;P czekamy na wieści !!!

dziękuje za odp odnośnie magnezu i no-spy, oczywiście jestem grzeczna i łykam tyle co trzeba, wizyta 25.06
czyli w 36tyg ciazy i zobaczymy czy wtedy będzie decyzja o odstawieniu czy ciągniemy dłużej.

Dziewczyny, ok 2 w nocy dostałam sterydy na rozwój płuc czyli napewno beda chcieli wywoływać... Znalazło sie tez lozko dla mnie wiec pospalam dwie godziny.
Stresuje sie bardzo.

pola- ja też po sterydach,może się unormuje,wyciszą,tego Wam życzę;-)jeśli nie to mluszek może już się rodzić i będzie wszystko ok.trzymam kciuki;-)

Lilla-za Ciebie również:)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja mam wrażenie ze oni uważają ze te wody juz sie nie podniosą. A ja mam przeczucie ze jest na to szansa. Przepływy sa idealne, ktg tez bez większych zastrzeżeń. Tak bardzo zależy mi na tym zeby to dziecko samo zdecydowało kiedy chce wyjść z brzucha... A na razie jestesmy skazani na lekarzy. Mam wrażenie ze nie mam tu nic do powiedzenia....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry