• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Lipiec 2014

No i mam skurcze co 5min,zaczęły się ok 4.30. na ktg jest wartosc kolo 80 cokolwiek to oznacza. Dzien dobry :-D Dostalam śniadanie do łóżka bo bardzo juz glodna bylam. Normalne śniadanie bedzie kolo 8-9.Kazali dzwonić juz po chlopa, zeby bez pośpiechu przyjechal.

reklama
Pola.
sterydy mogłaś dostać aby poprawić kondycję płuc bobasa, przy małowodziu mogą wolniej dojrzewać - nie martw się, oni mają wieloletnie doświadczenia z kilku porodów/dziennie, a do tego każdy przypadek traktują indywidualnie, nikt też sam jeden nie jest Bogiem i nie będzie podejmował decyzji - będą się konsultować między sobą, a Ty i tak musisz wyrazić zgodę na każdy zabieg.
Wyczytałam teraz na stronie medycznej, że wypicie przez ciężarną 2l płynu w ciągu 2h już poprawia ilość wód...!
myślę, że niekoniecznie będziesz rodzić / cc... trzymają się procedur i obserwują, dużo pij i czekaj na dalsze info :)

Lilla superaśne skurcze :) i częstotliwość i siła! życzę żeby poszło prędko i bezboleśnie. Córcia wyszła ślizgiem, obeszło się bez cięcia krocza i w ogóle żebyś "nie zauważyła" porodu :tak::-D

...trzymaj się dzielnie, a rozwarcie duże masz? jest możliwość kicania na piłce, spacerku, przysiadów? czasem przekręcenie się na łóżku z jednego boku na drugi daje kolejne cm :) wiem, że łatwo powiedzieć, ale im bardziej będziesz dynamiczna, tym szybciej pójdzie!

Pola, ja Cie prosze, nie stresuj sie. To, ze dostalas sterydy wcale nie oznacza, ze beda chcieli wywolywac porod. Bardzo czesto daja sie na wszelki wypadek, gdyby cos sie zadzialo. Jalcjest wszystko w porzadku, nikt na sile dziecka wyciagal nie bedzie. I nie wiem, skad opinia, ze synek wazac 2,5 kg jest za maly. Przeciez to waga jak najbardziej w normie na tym etapie. I gdyby faktycznie trzeba bylo malego wyganiac z brzucha bedzie silny i zdrowy. Glowa do gory :)

Lilly, niezla luzara z Ciebie :) jak najmniej bolesnego porodu Ci zycze.
Bedziesz brala znieczulenie?

A tak w ogole to dzien dobry. Zle mi sie spalo z tych emocji forumowych.

Ostatnia edycja:
Lilla trzymam kciuki żeby szybko i bezboleśnie poszło

Pola trzymam kciuki żeby wody sie unormowaly

Witam, noc straszna, wczoraj Ola pobudke zrobila o 5:30 a dziś o 5... Co prawda próbowałam odzyskać jeszcze trochę, ale takie dosypianie na raty jest jeszcze gorsze...mam dość, jestem padnieta, boli mnie glowa , chce mi sie spać i płakać... Do tego boli mnie gardło i mam suchy męczący kaszel, a Ola ma katar i mokry kaszel...

reklama
Wiecie, gdybym nie była po przejściach to byc moze bym tak nie panikowała. Ja po prostu drżę o życie swojego dziecka.
Jestem juz po ktg, zapis prawidłowy, choc zauważyłam ze pisały sie skurcze do 50%, ale nie były bolesne.
W nocy, gdy leżałam na porodowce, za ściana dziewczyna rodziła... Teraz znowu słyszę krzyki. Te odgłosy mnie przerażają!
Choc nie ukrywam ze przyjemnie jest usłyszeć płacz malenstwa po tych mękach biednych dziewczyn.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry