reklama

Lipiec 2014

A jak podłoże wygląda? Jak się robi zielono w doniczce - oczywiście doniczkę masz przezroczystą? - to znaczy, że za dużo podlewasz. Ja storczyki podlewam raz na tydzień - czasem raz na dwa tygodnie i nic z nimi nie robię, nigdzie ich nie moczę, nie nawożę. Kwitnie non-stop od śmierci mojej ciotki, czyli od 2,5-3lat.

reklama
mam dziewczyny pytanie do tych bardziej zajmujących się kwiatami: mam storczyki, to cud, że rok przetrwały, bo ja się tak znam na kwiatach, że szkoda gadać... no i ostatnio mi w nich liście zaczęły więdnąć. przeczytałam, że niby powinnam je zasuszyć, no to już ze dwa tyg nie podlewam, a liscie nadal pomarszczone i z jednego co kwiaty miał, wlaśnie wszystko opada... podlewałam normalnie raz na 7-10 dni - robiłam im kąpiel w wodzie: woda do miski+odżywka i na min. godzinę doniczki wstawiałam, od czasu do czasu jak uważałam, że jeszcze nie musza się kąpać, pryskałam liscie preparatem do storczyków, ostatnio kupiłam im taką odżywkę w kapsułkach, żeby kwitnąć łaskawie zaczęły... przywiązałam się do nich i nie chcę, żeby mi padły, mam je zasuszyć tak na dobre, to te liscie wrocą do normalności? korzonki są zielona, może faktycznie miały za mokro?

Brzmi jak przelanie. Wyjmij z podłoża sprawdź czy korzenie nie zgniły. Odetnij te co w złym stanie i włóż do nowego podłoża dla storczyków. Nie podlewaj przez tydzień.
Z obecnych kwiatów nic nie będzie ale jak odbuduje korzenie to przetrwa i jeszcze puści nowe pąki i zakwitnie.
Ja tak uratowałam mojego storczyka :)

Ostatnia edycja:
Witajcie brzuchatki :)
U mnie chwila ciszy. M zabrał syna do kościoła ale zaraz wracają i zbieramy się nad jeziorko. Posiedze w cieciu, pomoczę nogi itp, trzeba korzystać puki młoda jeszcze nie wyszła hihih.
Pola - ????

czesc:)

wczoraj Was dozcytalam ale zestresowalam sie nowinkami i jzu nie odpisywalam;-)

Ploa daj znac co u Ciebie,bo jzu pewnei po obchodzie

malgorztaka a biezresz cos na gardlo?milej wyprawy do zoo.ja mysle ze storzcyki za mokro mialy....

Lilly zdielna kobieta z ciebei,super sobei radzisz:))))oby wyniki byly ok i do domku zmykajcie:)\

Arabelka jak tamu Ciebei?

zyzce Wamv milego bezstresowego dnia:)

u ans piekna pogoda,wiec na dworku spezdimy zdionek,na razie jescze lezymy w lozku:-D

mam plan isc do kosciolka(taka mam potzreebe ostatnio) ,apotem na obiadek do tesciow,fajnei nie musze stacpzry garach:-D

czytajac wszystkei newsy dziewczyn ciesze sie ze mam wsio naszykowane do szpitala ,dla siebei ,dla dzidziusia:))))

Czy Wam dziewczyny nie puchną nogi?

mnie całe szczęście nic nie puchnie.

co do tyłozgięcia to ja mam tyłozgięcie macicy ale podczas @ nigdy nie miałam bóli krzyżowych, trochę mnie zestresowałyście tymi bólami, że one tak cholernie bolą :baffled:

dzizas, pełnia? o nieeeee, ja nie mam zamiaru rodzić wcześniej niż w lipcu! no f**king way! :-p każdy dzień w dwupaku to dla mnie plus ze względu na staż na kolejny stopień awansu zawodowego i mam nadzieję, że moja Córcia o tym wie i grzecznie posiedzi w brzuszku do terminu albo i nawet dzień dłużej, hehe

reklama
Dzień dobry :D
Karola następna pełnia podobno 12 lipca to może bardziej się do tej wstrzymaj.:p
Graza mnie nic nie puchnie póki co, zobaczymy co teraz będzie bo upały wracają.
U nas dzisiaj święto, bo tradycyjnie przy niedzieli Mężu obiad gotuje, a potem ze znajomymi wybieramy się nad wodę. Eh, ostatnie chwile we dwójkę trzeba wykorzystać.
Miłej niedzieli dziewczyny

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry