reklama

Lipiec 2014

Pola tak jak mówią dziewczyny skontaktuj się ze swoim lekarzem prowadzącym, może on coś zaradzi, swoją drogą głupi dziad z tego lekarza, skoro przez jedną dobę się poprawiły wyniki to teraz mogą być jeszcze lepsze....

reklama
Karola Ty się tak nie pisz bo już tu takie były. Jeszcze parę dni temu jeśli dobrze pamiętam Lilla szykowała się na pełnię;) ja myślę tak jednak pomiędzy. Termin mam na 10 ale mam nadzieję, że tak długo nie przyjdzie mi czekać.
Pola ja się troszkę wyłamie bo ja bym chyba pozwoliła lekarzom działać. Bezpieczniej będzie chyba ogarnąć zdrowie malucha już na zewnątrz. Ale to tylko moje zdanie. W każdym razie nie daj się ignorować. Niech Ci przedstawią wszystkie za i przeciw, żebyś mógła podjąć świadomą decyzję. Trzymam kciuki, żeby wszystko się udało jak najlepiej dla Ciebie i Maluszka.

Tusiaczku, dlatego ja właśnie bym się konsultowała ze swoim ginem, bo do niego mam mega zaufanie.:tak: I jeśli by potwierdził, że tak będzie lepiej dla dziecka to nie protestowałabym. Sama z resztą wczoraj pisałam Poli, że wiedzą przecież co robią i bez wód dziecko nie przeżyje - skoro jest ich tak mało to musi być jakiś wyciek i nie wiem ile Pola by leżała i piła to do terminu i tak nie wytrwa..

hej dziewczyny, sorki ze trochę nie w temacie piszę, mam może takie głupie pytanie ale czy dziecko może sić jeszcze przekręcic z główkowego w drugą stronę? wczoraj jak mała miała czkawkę to czułam ją na samej górze brzucha przedtem na samym dole. Nie wiem co myśleć o tym.
Kiedyś poruszałyście taki temat emolientów i chyba o ile dobrze pamiętam jagódka pisała ze od razu nie używamy tego do kąpięli tylko jak będą jakies problemy ze skórą, może cos pomyliłam ale koleżanka mi od tygodnia wpiera że muszę mieć KONIECZNIE emolium do kąpieli jak wrócę do domu i że odrazu trzeba w tym kapać maluszka. To wkońcu trzeba czy nie trzeba?

Mam takie bóle pleców ze od 3 dni prawie wogóle nie śpię, wysunął mi się chyba dysk i chodzę jak stara babka nie mogę stanąć na jedną noge bo mam dyskopatie, mam nadzieje ze z tym można rodzic naturalnie, wiecie może coś o tym?

Pozdrawiam i przy okazji gratuluje Lilly nie miałam jeszcze okazji :)

Dziewczyny ja nie pisałam nic także sorki
Gratuluje lilly!
Ja wam powiem ze po cesarce sie czuje bardzo dobrze jestem na pełnych obrotach;) mały też ju zaczyna kumac o co chodzi z ssaniem cyca;) pokarm mialam od początku. Żadnych leków przeciwbólowych nie bralam. Smialy sie położne ze smigam strasznie. Szew krociutki z 10 cm nawet nie czuje ze go mam;-) w życiu bym nie pomyślała ze po cesarce moze nic nie boleć ale chyba jakoś tak mam ze za dużo bólu nie czuje nigdy.
Pisze na pocieszenie dla tych którym jak mi sie nie udalo naturalnie ale cesark też moze być ;)

Tusiaczku, dlatego ja właśnie bym się konsultowała ze swoim ginem, bo do niego mam mega zaufanie.:tak: I jeśli by potwierdził, że tak będzie lepiej dla dziecka to nie protestowałabym. Sama z resztą wczoraj pisałam Poli, że wiedzą przecież co robią i bez wód dziecko nie przeżyje - skoro jest ich tak mało to musi być jakiś wyciek i nie wiem ile Pola by leżała i piła to do terminu i tak nie wytrwa..
No wlasnie tu chodzi o to, ze Pola nie m jasnosci sytuacji,i to chyba jest najwiekszy problem. Proste info: musi pani urodzic, bo....
Kazdej kobiecie to sie nalezy, a juz szczegolnie wtedy, gdy jest po przejsciach. A jak tu widac, niektorym lekarzom brak krztyny empatii...

Carloska, emolientom bez powodu mowie stanowcze nie!
Teoretycznie dziecko moze jeszcze sie przekrecic, jak Cie to niepokoi warto jeszcze na usg sprawdzic. Choc powiem Ci, ze js czkawke czuje w roznych miejsach, a moj maly glowa w dol. Moze tylko takie wrazenie odnodisz?
NA temat dysku sie nie wypowiem, bo sie nie znam.

Angelika, cudnie czytac takie info :) gratuluje szybkiego dojscia do siebie. W domu juz jestescie?
i czekam na fotki.

Ostatnia edycja:
carloska nie musisz mieć emolientów w domu :) wpiera ci, bo tak jej ktoś nagadał pewnie, może pani w aptece albo szpital promował... każdy szpital/położna/lekarz mają profity od namawiania do ściśle określonej marki, nawet nie grupy produktów, tylko będą ci np wciskać, że MUSI być emolium a nie oilan czy cos takiego, a tak naprawdę póki nie ma zmian na skórze nic nie stoi na przeszkodzie, żeby uzywać cokolwiek, co jest dla noworodków i kosztuje nierzadko 10x mniej...
a bobas może się przekręcić nawet koło 40tc...

Pola zadzwoń jak chcesz do swojego prowadzącego, ale ja bym zaufała lekarzom w szpitalu, przecież nie chcą dla ciebie źle, im też nie zależy, żeby coś wam się stało, wiedzą co było wcześniej i na pewno biorą twoje i dzidzi dobro przede wszystkim.

Karola, właśnie to się dzieje moim storczykom, ja te żółte obcinałam i albo na tej łodyżce co zielona została nowe kwiatki rosły, albo wypuścił mi jeden całkiem nową. liście się już raz pomarszczyły, ale im przeszło, a teraz nie chce przejść... za to od trzech lat mam paprotkę i wszyscy są w szoku, że tak rośnie, pomimo że stoi na południowo-zachodnim oknie :P

ciepło u nas, siedzimy z Olą na balkonie i się grzejemy :) teraz wysłałam ją z tatą do warzywniaka na dole po warzywka na surówkę, bo rpzecież wczoraj zapomnieliśmy....

Tak myślałam że ktoś poprostu jej nagadał że muszą być i koniec i teraz mi wpiera to samo... co do zmiany ułożenia to chyba pojde na usg bo nic nie wiem nawet jaka waga a teraz jeszcze jak może sie przekręciła w drugą strone to wogole jestem w stresie :) Dzięki.

reklama
Wiecie jak to jest w tych szpitalach. Człowiek sobie myśli a kurde co jak mają rację?! Sama nie wiem co bym robiła. W pierwszej ciąży byłam taka dupowata jak nigdy że się nie odzywałam. Syndrom białego fartucha działał. Chociaż u mnie wszyscy na kolorowo chodzą ubrani :-D Raz tylko zlałam totalnie jedną wredną polożną. Teraz wiem że inaczej bym postąpiła.

Pola dziewczyny dobrze piszą żebyś się skonsultowała z kimś jeszcze. Masz prawo wiedzieć co planują bo tu chodzi o ciebie i twojego dzidziusia. Jeśli nie czujesz się na siłach to bym faktycznie męża uruchomiła. Jego na 100% nikt nie oleje!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry