reklama

Lipiec 2014

Wy tu o sprzętach agd a ja chętnie pogadam o tym co kryje łazienka ;-) :-D
Słońce już pali okrutnie. Czuję że to będzie ciężki dzień...

A pytanie takie z innej beczki ;-) Malujecie się? Czy stan błogosławiony jest tak piękny że nie trzeba :-P? Ja lekko się maluję, ale w ten upał chyba sobie to podaruje.

reklama
Dzień dobry dziewczyny
Katka ja się maluje wg potrzeb, czyli bardzo niewiele, tzn jak siedzę w domu to nie widzę takiej potrzeby. A jak wychodzę to też nie zawsze. Ale to zupełnie niezależnie od ciąży, nic się w tej kwestii u mnie nie zmieniło, na codzień kredka i puder w zupełności wystarczają mi do życia;)
Co do sprzętów się nie wypowiem, bo mieszkanie wynajmujemy więc kuchnia nie nasza, ale pralkę mam Electrolux i jestem zadowolona, a małe AGD przede wszystkim z Boscha i też jest ok.

Po wczorajszym wypadzie padłam wczoraj jak Kawka i nawet nie było standardowego problemu z zaśnięciem. Pewnie dalej bym spała, ale Mężu mnie obudził wychodząc do pracy. Jeszcze mi powiedział, że kupił mi drożdżowke czym pobudzil mój głod :D
No i nie pamiętam o czym jeszcze była mowa:banghead::what: pogoda dziś się zapowiada upalnie jak wczoraj, więc nawet nie mam zamiaru nawet z domu wychodzić.
Pisałyscie o badaniu na GBS, ja nie dostałam takiego skierowania jak byłam ostatnio:what: teraz następną wizytę mam dopiero 30 czerwca bo mój gin ma urlop a to już będzie praktycznie 10dni przed terminem. I co teraz? Nie za późno będzie? Nie wiem nawet czy on to tak zaplanował czy po prostu zapomniał. No i jestem w kropce:what::what::what:

Ja sprzętu elektr. nie polecę bo dopiero za 2 lata planujemy kupować,tak że chętnie i ja poczytam opinie innych
Pola trzymam kciuki za wzrost afi i żeby lekarze byli bardziej pogadliwi dziś
2411magdalenka kciuki za siostrę, koszmar z tymi szpitalami
Katka podkład i tusz ale nie zawsze, no chyba że upały to odpuszczam bo wszystko spływa
Tusiaczek ja też nie będę miała tego badania na pewno, aczkolwiek zapytam w środę, to jest chyba na paciorkowca? jeśli wynik będzie dodatni to chyba się podaje ciężarnej przed porodem antybiotyk żeby dziecko się nie zaraziło, ale poprawcie mnie jeśli się mylę
miłego dnia babeczki

Ostatnia edycja:
Pola, kciuki zaciśnięte!!! i czekam na dobre wieści z usg :)

co do makijażu, to ja siebie nie lubię bez i chociaż oko pomalowac muszę codziennie. A wyjście bez makijażu bo dla mnie jakbym majtek nie ubrała :-D takie zboczenie. Makijaż lekki ale musi być.

magdalenka,i gdzie siostra rodzi? my chyba na forum tylko 2 jesteśmy z Krakowa, ale myślę, że ze względu na insuline nie odeślą nas :cool2:

Ostatnia edycja:
dzień dobry! :)

2411magdalenka - trzymam mocno kciuki za siostrę &&&&
Katka - ja robie make up jak wychodzę z domu w sumie tak samo jak przed ciążą
Tusiaczek - zawsze możesz zrobić badanie na własną rękę czyli prywatnie:tak: ja bym chyba tak zrobiła na Twoim miejscu, bo po co faszerować siebie i malucha antybiotykiem skoro może się to okazać zbędne?

ja miałam dość aktywny weekend mimo wszystko problemy ze snem nie ustąpiły, dziś znów zasnęłam po 4, a pobudkę zrobił mi M o 7 szykując się do pracy:baffled: dlatego spadam jeszcze do łóżka i spróbuje przymknąć oko, bo jestem nieprzytomna....

miłego!!! :-)

tusiaczek to chodzisz na nfz do gina? ja do jednego na nfz tez chodze i prywatnie, ten prywanie juz chcial mi zrobic, ale mysle po co mam placic jak mam zaraz wizyte na nfz no i ten dal mi skierowanie na to badanie bo tez wizyta by byla na poczatku lipca bo pan sie urlopuje, wiec ztym skeirowaniem ide do poloznej do przychodni i ona pobiera wymaz.... zadzwon do poloznej moze ona cos zaradzi, jak lekarza nie ma.
pola
&&&&&&&&&&&&&&&&&& afi napewno pieknie wzrosnie.
katka ja tez robie makijaz codziennie, bo nienawidze sie bez wygladam jakbym byla chora... :baffled: w te upaly nie nakaldam podkladu ale kredka i tusz obowiazkowo codziennie, nie ma reguly czy wychodze gdzies czy nie.... nawet jak rodzilam i szykowalam sie do szpitala złapalam sie na tym ze juz mialam tusz w reku..... :szok: zrezygnowalam oczywiscie, bo juz lepiej wygladac jak chora niz jak koala..... :-)

GBS bym zrobiła na własną rękę.. mnie ochrzaniali jak trafiłam na patologię, że w 31 tyg nie miałam tego badania:baffled: gdzie w sumie robi się je później... teraz już mam komplet wyników.

siostra się nie odzywa i siedzę jak na szpilkach bo kazała nikomu nie mówić.. nawet nie wiem czy jest z nią mąż /miała rodzić z mamą, ale stosunki są napięte ze względu na męża/ i generalnie tylko ja wiem że rodzi :( myślicie, żeby do niej pojechać? denerwuje się i nic nie wiem.... i sama dźwigam ten bagaż.
Jest w Rydygierze.

..no ja mam nadzieję jednak na Kopernika, z tym że siostrę prowadził lekarz stamtąd i przy przyjęciu nic nie pomogło :( ale w sumie siostra ma "zdrową donoszoną ciążę".
No i chodzi o bezpieczeństwo i jej i pozostałych mam.... na korytarzu rodzić bym nie chciała ;)

nie dzwon i nie jedz.... jak mnie to dobijało na porodowce jak telefon nie przestwal dzwonic, ja wylaczylam swoj maz mial wyciszony a mnie irytowalo samo swiatelko w nim...... wiec radze juz kibicowac w domu, jak urodzi napewno zadzwoni.... trzymam kciuki

Hej
Ja też oko podkreślone musi być kredką koniecznie. Jeszcze teraz jak buzia zaokrąglona to oczy bym miała jak paciorki ;)

Magdalenka kciuki za siostrę. Teraz przepełnione a co będzie w pełnię ;)

Arabelka Magdalenka fajnie że obie z Krakowa. Ja w sumie do tego miasta z wszystkich dużych mam najbliżej więc może kiedyś nam się uda spotkać z dziećmi :)

Ale skwar szok :O

reklama
Magdalenka ja bym pojechała. Ktoś bliski powinien być chcociaż na korytarzu i czekać... Trzymam z całej siły kciuki, żeby poszło szybko i bezproblemowo!
Lilla chciałabym, żeby wszystkie z nas miały takie dobre nastroje po porodzie:) Miło Cię czytać! Niestety Mikołaj po urodzeniu prawie cały czas płakał i ja miałam dość już na samym początku.. Mam cień nadzieji,że mój drugi syn będzie miał więcej litości:baffled:

U mnie też od rana upał:/ Jakoś idzie wytrzymac w domu, ale muszę wyjść gdzieś dzisiaj z Mikołajem, bo wczoraj siedzieliśmy w domu:sorry2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry