reklama

Lipiec 2014

A widzisz malgos ja bardzo lubilam swojego tefala- mialam ze stopa ceramiczna, ale po 2 latach zrobil mi kaput. U mojej przyjaciolki stalo sie to samo... A bosch... hmmm... to byl kompromis z mezem. Nauczyl sie jednak, ze dobre zelazko to szybsze prasowanie ;)

reklama
U mnie lodówka i zmywarka elextrolux. piekarnik i płyta gazowa zelmer. Odkurzacz zelmer, zelazko philips :)

Jutro rano mam miec USG ale lekarz orzekł ze jesli afi nie wzrośnie do 10 to indukujemy porod. Bezsensu bo w ciąży moje afi raz wynosiło 9 a raz 12. No ale zobaczymy czy z jutrzejszych lekarzami da sie w ogole podyskutować.

Du.pa Du.pa Du.pa.
Trafił mi sie lekarz, ktory nie chciał mnie nawet słuchać. Nie chce powtórzyć USG twierdząc ze w ciagu doby NAPEWNO nic sie nie zmieniło. Szkoda tylko ze w ciagu ostatnich kilkunastu godzin AFI wzrosło o 1,5....
Nie dali mi śniadania, tylko podłączyli kroplowke z elektrolitami, czyli ewidentnie szykują mnie do porodu...
Jesli mi sie to nie podoba to moge wyjść na własne zadanie...

przesrane jest tak nic w sumie nie wiedziec, oczywiscie lekarze czesto maja racje, ale niech nas chociaz informuja co i jak a nie tylko licza ze bedziemy im wdzieczni bo czas nam swoj racza poswiecic :angry:

Kiedyś poruszałyście taki temat emolientów i chyba o ile dobrze pamiętam jagódka pisała ze od razu nie używamy tego do kąpięli tylko jak będą jakies problemy ze skórą, może cos pomyliłam ale koleżanka mi od tygodnia wpiera że muszę mieć KONIECZNIE emolium do kąpieli jak wrócę do domu i że odrazu trzeba w tym kapać maluszka. To wkońcu trzeba czy nie trzeba?

ja tam emoliantow nie zamierzam kupowac, nie dosyc ze drogie to jeszcze pozniej chyba ciezko odzwyczaic (ktoras chyba tak pisala), dopoki nie bedzie potrzeby ich uzywania mowie "nie dziekuje"

Dziewczyny ja nie pisałam nic także sorki
Gratuluje lilly!
Ja wam powiem ze po cesarce sie czuje bardzo dobrze jestem na pełnych obrotach;) mały też ju zaczyna kumac o co chodzi z ssaniem cyca;) pokarm mialam od początku. Żadnych leków przeciwbólowych nie bralam. Smialy sie położne ze smigam strasznie. Szew krociutki z 10 cm nawet nie czuje ze go mam;-) w życiu bym nie pomyślała ze po cesarce moze nic nie boleć ale chyba jakoś tak mam ze za dużo bólu nie czuje nigdy.
Pisze na pocieszenie dla tych którym jak mi sie nie udalo naturalnie ale cesark też moze być ;)

angelika dajesz wiare w ludzkosc haha, nie no zart, ale czytajac takie rzeczy pomagasz na duchu troche, mniejszy strach, wznowie pytanie, ile Franek wazyl przy wypisie? i po jakim czasie go dostalas od cc i po jakim czasie go zaczelas karmic cycem? :happy:

lilla podziwiam was, i zazdroszcze ze w holandii taka fajna opieka w szpitalach :sorry2:

ja dzis z rana pojechalam z rodzicami do ciotki, milo spedzony dzien, usmialam sie z moja bratowa cioteczna co rodzi w listopadzie, brzuszek jej troche wyskoczyl :-D opalilam sie a tak unikalam slonca :angry: stopy przez to tak mi spuchly dzis ze MASAKRA!!!!!!!!!!!!!!! normalnie ograniczone ruchy mam, cudownie...potem wrocilam do siebie i sie spotkalam ostatni raz z moimi psiapsiulami przed wyjazdem na d. slask...a franek dzis mnie tak kopnal ze az podskoczylam i malo co nie spadlam z krzesla, ja pierdziu dziewczyny, normalnie az sie przestraszylam :szok:

cos mialam jeszcze komus odp i cos napisac, ale ze mam zelka a nie mozg to zapomialam, sorka :zawstydzona/y:

Ja jeszcze przed remontem kuchni więc sprzęty stare. Ale jak będę kupować to zapytam lipcówek ;)

Żelazko mam Philips a małe AGD Zelmer. Pralkę mam whirlpool ale to był prezent więc bralismy bez gadania. Ogólnie nie polecam tej firmy :/

Kopacz nie masz co zazdrościć bo też będziesz miała świetną opiekę :)

O sprzęcie się nie wypowiadam bo nic nie wiem, dopiero za jakiś czas, gdy będziemy się wyprowadzać to się zorientuję.

trochę się zdrzemnę bo 1st Zola pod okiem ojca i ja nie reaguję teraz na jej piszczenie. a uspokaja się gdy tylko ktoreś z nas głaszcze ją po policzku. słodziak!!!! 2nd o 1:30 kolejne karmienie, wiec trzeba trochę odpocząć.

DOBRANOC

My mamy wszystko Bosha. Płytę indukcyjna, piekarnik, mikrofale z grillem, lodowke i zmywarke i naprawdę wszystko działa super. Także ja bardzo polecam. Jedynie pralke mamy inna bo chciałam z suszarka 2w1.
My dziś byliśmy w Starbucks na kawie ze znajomymi i chyba sie strulam bo źle sie czuje od tej pory a było to po południu.
Dziś z M. robiliśmy zakłady kiedy mały sie urodzi. Ciekawe czy ktores chociaż będzie blisko ;)

Pola trzymam kciuki za usg :)
Lilla super, że malutka grzeczna i że jak na razie się "dogadujecie: dobrze :):)

Co do sprzętów to się nie wypowiadam, bo zielona jestem w tym temacie:/

Upały ja uwielbiam aczkolwiek zauważyłam, że lekko puchne jak jestem długo na słońcu bądź w gorącym miejscu, nie jest to jednak bardzo uciążliwe.

Ja jutro idę na kontrolne ktg, przed indukcją. Mam nadzieję, że mała będzie spokojna bo jak będzie szaleć jak ostatnio to się boję, że mogą mnie zatrzymać. Chociaż zauważyłam, że od dwóch dni jest spokojniejsza, może czuje, że coś się szykuje :)

Spokojnej nocki
Dobranoc

witam,

moja siostra zaczęła rodzić o 1 w nocy.. zebrali się do szpitala i... zadzwoniła do mnie że nie ma miejsc i co ona ma zrobić? słyszałam co pisałyście o Wrocławiu i Gdańsku, ale o Krakowie dotąd nikt nie wspominał! Problem był z Szpit.Uniwersyteckim na Kopernika.
Tak sobie myślę, żeby może każda z nas miała PLAN B, który szpital wybrać przy drugim podejściu... odpaliłam kompa i szybko czytałam opinie, telefon na ip etc.. masakra, jakby sam poród nie był stresem sam w sobie.

siostra narazie skacze na piłce, rozwarcie minimalnie postępuje... 3majcie za nią kciuki..

idę jeszcze podczytać co u Was.

reklama
witam,

moja siostra zaczęła rodzić o 1 w nocy.. zebrali się do szpitala i... zadzwoniła do mnie że nie ma miejsc i co ona ma zrobić? słyszałam co pisałyście o Wrocławiu i Gdańsku, ale o Krakowie dotąd nikt nie wspominał! Problem był z Szpit.Uniwersyteckim na Kopernika.
Tak sobie myślę, żeby może każda z nas miała PLAN B, który szpital wybrać przy drugim podejściu... odpaliłam kompa i szybko czytałam opinie, telefon na ip etc.. masakra, jakby sam poród nie był stresem sam w sobie.

siostra narazie skacze na piłce, rozwarcie minimalnie postępuje... 3majcie za nią kciuki..

idę jeszcze podczytać co u Was.

Trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&

to widok z mojego szpitalnego okna :) 20140609_071535.jpg

Załączniki

• 20140609_071535.jpg
    20140609_071535.jpg
    19,3 KB · Wyświetleń: 80
Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć