s.michalina
Fanka BB :)
Przez trzy dni pod rząd całe ciało mnie swędziało. Później przeszło i kilka dni temu znowu zaczęło. Wczoraj było ok a dzisiaj znowu. Doktorek powiedział, że trzeba się upewnić.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ja zadam moze glupie pytanie, ale od dawna mnie nurtuje.
Nie biore juz magnezu ani nospy, bo gin powiedzial abym odstawila. Mocne skurcze mialam ok. 20 tygodnia i rozumiem ,ze wtedy bralam i magnez i nospe zeby je wyciszyc.
Teraz czasami pobolewa mnie brzuch, ale bardzo slabo. Twardnieje i byc moze to bezbolesne skurcze, ktorych nie jestem w stanie liczyc ani zidentyfikowac.
Skad ja mam wiedziec, kiedy zaczyna sie porod? Troche sie boje, ze te najwazniejsze skurcze beda malobolesne i nie zmusza mnie do reakcji. Chcialabym aby najpierw odplynely mi wody, ale chciec to ja sobie moge...
Swoja droga mam 3 tyg do konca - jezeli teraz mialabym bolesne skurcze to mam je wyciszac?
Makota, spokojnie, nie przegapisz porodu
Na tym etapie nic juz nie musisz wyciszać, wręcz przeciwnie.
Jesli skurcze beda regularne, dokładnie co 5 minut to mozesz uznać ze zaczął sie porod. Moim zdaniem lepiej jesli porod zaczyna sie od skurczy, a nie od odplyniecia wod.
i że wcale nie widać, że to już końcówka;-) Klaudia wybawiła się na skakańcach, za udział w konkursie rysunkowym dostała bańki i wiatraczek, A napił się piwa i pojadł karczku z grillla. Ogólnie całkiem przyjemnie było, choć mogłoby być cieplej - wiatr był nieprzyjemny, ale o dziwo nie padało (przestało lać na 5 minut przed rozpoczęciem pikniku - standardowo zawsze mamy farta z pogodą). Trochę się wymęczyłam na tych drewnianych ławkach bez oparcia,stojąc i chodząc, teraz herbatka, ciacho d teściowej i polegiwanie
Nie jest to ból ani od pachwiny, ani więzadła, ani przez dziecko. Nie wiem co to, jakby mi ktoś w jedno miejsce wbijał coś ostrego i są w połowie wysokości brzucha..Niezła zagadka, zapytam gina w środę jak się to powtórzy jeszcze