s.michalina
Fanka BB :)
Przez trzy dni pod rząd całe ciało mnie swędziało. Później przeszło i kilka dni temu znowu zaczęło. Wczoraj było ok a dzisiaj znowu. Doktorek powiedział, że trzeba się upewnić.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja zadam moze glupie pytanie, ale od dawna mnie nurtuje.
Nie biore juz magnezu ani nospy, bo gin powiedzial abym odstawila. Mocne skurcze mialam ok. 20 tygodnia i rozumiem ,ze wtedy bralam i magnez i nospe zeby je wyciszyc.
Teraz czasami pobolewa mnie brzuch, ale bardzo slabo. Twardnieje i byc moze to bezbolesne skurcze, ktorych nie jestem w stanie liczyc ani zidentyfikowac.
Skad ja mam wiedziec, kiedy zaczyna sie porod? Troche sie boje, ze te najwazniejsze skurcze beda malobolesne i nie zmusza mnie do reakcji. Chcialabym aby najpierw odplynely mi wody, ale chciec to ja sobie moge...
Swoja droga mam 3 tyg do konca - jezeli teraz mialabym bolesne skurcze to mam je wyciszac?
Makota, spokojnie, nie przegapisz porodu
Na tym etapie nic juz nie musisz wyciszać, wręcz przeciwnie.
Jesli skurcze beda regularne, dokładnie co 5 minut to mozesz uznać ze zaczął sie porod. Moim zdaniem lepiej jesli porod zaczyna sie od skurczy, a nie od odplyniecia wod.
i że wcale nie widać, że to już końcówka;-) Klaudia wybawiła się na skakańcach, za udział w konkursie rysunkowym dostała bańki i wiatraczek, A napił się piwa i pojadł karczku z grillla. Ogólnie całkiem przyjemnie było, choć mogłoby być cieplej - wiatr był nieprzyjemny, ale o dziwo nie padało (przestało lać na 5 minut przed rozpoczęciem pikniku - standardowo zawsze mamy farta z pogodą). Trochę się wymęczyłam na tych drewnianych ławkach bez oparcia,stojąc i chodząc, teraz herbatka, ciacho d teściowej i polegiwanie
Nie jest to ból ani od pachwiny, ani więzadła, ani przez dziecko. Nie wiem co to, jakby mi ktoś w jedno miejsce wbijał coś ostrego i są w połowie wysokości brzucha..Niezła zagadka, zapytam gina w środę jak się to powtórzy jeszcze