Co do pampersów firmy pampers to ja jestem zawiedziona. tez uzywamy tych z paskiem i wystarczy ze maly raz siku zrobi i juz pasek niebieski i cala pielucha do wymiary. innym razem kupilam pampersy z aldi-ego (pewnie w uk sa te sklepy, moze w pl rowniez nie wiem) i sa duzo lepsze dla mnie. Porownalam oba i jakosciowo te z sieciowki sa dla mnie lepsze. Maly nie ma odparzen, nic zdrowa pupka. Mysle ze warto wyprobowac rozne i wybrac te co pasuja najbardziej. U mnie cena papmersow w promocji (a promocja goni kolejna) jest taka sama jak pampy z sieciowek.
Do podmywania uzywamy wody i wacikow. Nawet w nocy, ale ostatnio zeby bylo szybciej przerzucilismy sie na chusteczki na noc tylko, zeby malego zbyt nie wybudzac a on nie znosi zmiany pieluszki.
My mamy szczepienie przeciw gruzlicy za soba, bylo w szpitalu w drugiej dobie. Pozniej mamy kolejne. Zastanawiam sie nad wykupieniem na pneumokoki. Moze byl juz ten temat kiedy rozmawialysmy o szczepieniach, ale moze warto ponowic kiedy stoimy juz faktycznie przed wyborem, tak czy nie?
Kopacz wiele z nas jest zielonych. Ja np. nie wiedzialam zeby oczyszczac nosek codziennie. Sadzilam ze frida to w razie w gdyby byl katarek. Tymczasem M zaciaga co dzien i glutki sa. A pomyslec co gdyby tego nie robil to by mu gdzies tam siedzialo.
Dzis obcielam pazurki i powiem ze tak sie balam a to proste

)
Mały juz dwa razy nie plakal przy kapieli. Chyba polubil albo sekretem jest ciut cieplejsza woda niz termometr pokazuje.
Wczoraj maly przewrocil sie dwa razy z brzuszka na plecki. Dumna mama
Lece na watek gratulacyjny.