reklama

Lipiec 2014

Ja chyba zrobie badanie, tylko kupki. Śmierdzi a bąki dają jakby jajem, no i od kiedy jestem na diecie i daje probiotyk są mocno śluzowate. A do tego badania to jakieś inne pojemniki niż na mocz dla dorosłych?

Jagodka to by się zgadzało, że mam teraz ten kryzys po 6 tyg. I co mam robić? Przystawiać jak najczęściej i tyle? Boję się, że on glodny w nocy będzie i się zastanawiam nad butelka...

Dziś mi nie dał chwili wytchnienia, albo cycek albo ręce. Spał tylko na mnie lub w chuście. Inaczej krzyk, no ale kupy były bez duszenia i usmiechy, więc chyba nic go nie boli.

Są specjalne pojemniki na kał.
Cycujcie jak najwięcej. Niech wisi ile chce, a Ty dużo pij i nie dawaj butelki.:tak: No i myśl pozytywnie, to nie trwa wiecznie teraz powisi, rozkręci laktację i będzie ok

EDIT: Zrobiłam sypaną szarotkę bezmleczną - jest super, mniaaaaam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Naczytałam się o tym krzyku mózgowym i płaczu nieutulonym, że teraz boję się szczepić.

Nie bój się tylko wierz że będzie dobrze.
A w aptekach zapytaj czy mają Infanrix DTPa. To jest lepsza szczepionka na krztusiec.
Mój Arus normalnie przechodził szczepienia bez żadnego płaczu.
Jeśli twoje maluchy nie płakały przy pierwszym szczepieniu to nie powinny i teraz.

Js wczoraj racuchy nom nom nom :)

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie Panie:) ....
I nazbieralo mi sie kilka pytan:
1. To prawda, że nie mozna szczepic poki dziecku nie zagoi sie to znamie poszczepienne po gruzlicy? ( dzisiaj mielismy wstepny termin, ale malutki ma taka gule wysadzona i ropa to nabralo) a poreszta w niedziele chrzciny i odloze to szczepienie
2. Jagodka ty mowilas, że mozna przekladac ? Bo my tez mamy 8 tydzien i myslalam, ze musimy sie wyrobic z tym pierwszym szczepieniem w 2 miesacu zycia (tyle,że jak mowie tamto po gruzlicy nie jest zagojone)
3. No i u nas radykalna zmiana z kupami. Do tej pory bylo ok 8-9 dziennie a teraz 1-3 z tym ze sa wodniste to ok? No bo chyba to nie biegunka skoro jest ich tak malo, no i sa od tygodnia a malutki przybiera na wadze
Pewnie jeszcze o czyms zapomnialam ale jak cos to dopisze.
U mnie paskudna pogoda brrrrrrrrrrrr wiec dzis pewnie nici ze spaceru

Kornela to się zestresowałam u nas też jest tak gula ale wczoraj lekarz ocenił że wszystko ok i zaszczepiliśmy małego. A skąd wiesz że to ropa? jak wysadza gulę to ropą? pytałam lekarza :wściekła/y:po szczepieniu mały płakał przy wkłuciach po operacji reaguje nerwowo na wkłucia, dałam mu cyca i się uspokoił. jak przyjechaliśmy do domu położyłam do kołyski a malutek gaworzył i się uśmiechał. Kupiłam zgodnie z zaleceniami Altacet żel junior i Efferalgan 80mg, posmarowałam żelem, czopki się nie przydały. Małego wykąpaliśmy pytałam czy można. Co człowiek to opinia:(

Dziewczyny wlasnie moj Hubi tak robi ze sie prostuje i czuje ciezar jego na rece czyli od pupy.

Doti- ja mowie o pozycji przodem do mnie. Tez prawie powybija mi zawsze zeby a raz mialam czerwony policzek przez niego.. Wiec dal z banki wlasnej mamie :/ :D Prostuje sie i odpycha raczkami

Catsun u mnie to samo. Karol zadziera głowę niesamowicie podtrzymuje ją ale uderza nią o mnie.

Doti:-D

Przed chwilą był kurier ( moimi bluzkami do karmienia:-)), zanim zdążyłam dobiec do drzwi to 3 razy zdążył zadzwonić idiota, prawie mi Adasia obudził, oczywiście dostał opier.. Że raz wystarczy i nie trzeba się dobijać jak do stodoły!!! A poza tym, miał być do 12:30 do cholery.. "a bo to dział handlowy, przewoźnik się zmienił, dupa jasiu, jasiu dupa" Prawie pożegnałam pana trzaśnięciem drzwiami..

Jagódka poprawiłaś mi humor. Też następnym razem opieprze kuriera tym tekstem:D

Ja też noszę na ramieniu, to jego ulubiona pozycja i często z ręką między jego nogami za radą Zawitkowskiego właśnie:)
Pieluchy zmieniam podnosząc pupe do góry, za dupke. A że ja mu często i dokładnie pucuje tę dupencje to sam już zadziera giry i tylko podtrzymać muszę.

Za to ostatnio upodobał sobie kupkanie u nas na kolanach podczas masowania brzuszka i inaczej nie chce...

Od dwóch dni mam miękkie cycki a mały marudzi, że wolno leci albo szybko się kończy. Mam nadzieję, że to tylko chwilowy kryzys laktacyjny.

A te skoki rozwojowe np. 7-9 tydzień to trwają 2 tygodnie?

Undomiel o co chodzi z kolanami kładziesz dziecia na kolanach brzuszkiem do dołu czy do góry.

Dziewczyny jak przeżywałam że mały robi cały czas kupki tak teraz zastanawiam się dlaczego nie ma ich od poniedziałku . Są tylko bąki takie śmierdzące, podaję dicoflor rano a od dzisiaj biogaie? czy znacie coś na zaparcia karmię tylko piersią podobno przy takim karmieniu zaparcia to rzadkość.

Dziewczyny czym grozi wypicie nieprzegotowanej krajowy przez bobasa? Bo mamy u siebie w pokoju czajnik elektryczny i w nim gotujemy wode i zawsze stoi tam przegotowana a dzis kurcze podgrzalam sobie w dzień na Tylek małego i nie jestem pewna ale chyba właśnie tylko podgrzalam mocno i wylaczylam a teraz kapalam sie a mąż byl pewien ze to przegotowana wiec zrobil malemu mleko i dal. Kurcze tak plakal młody ze nie chcial czekać i gotowac tylko nalal i w podgrzewacz a ja naprawde nie pamiętam czy sie gotowala czy nie zdazyla. Oby byla przegotowana.

Jagodka dzięki, na Ciebie zawsze można liczyć:) przepis tez poprosze:)

Haust jaglanka gotowa na śniadanie, tylko z cynamonem przesadzilam. Oby nie był uczulony...

Graza brzuszkiem do góry, dziecko między nogami, glowka na kolanach i trochę wyżej niż pupa. Masuje brzuch, robię kółka nogami i kupa leci z usmiechem.

A jak już złapie kupę to do lodowki?

Kornela nie pomogę nie miałam takiej sytuacji.

Undomiel jutro spróbuję tak jak piszesz.

Dziewczyny czy można łączyć dicoflor i biogaję? Dicoflor podaję rano a biogaję podałam dzisiaj wieczorem,

Jak długo można podawać Dicoflor i Bioagaję.

Jagódka pisała o kosmetyczce ehh też marzę żeby zrobić coś dla siebie. Czy można po cc po 8 tyg zrobić depilację bikini? moje cięcie jest nisko nie wiem czy to zrywanie włosków nie naruszy czegoś?

Czy macie maty edukacyjne? czy można tym zająć dziecko na jakiś czas? nie wiem jak się ogarnąć mały albo cyc albo do odbicia albo do kołysania:(

Dziewczyny czy można łączyć dicoflor i biogaję? Dicoflor podaję rano a biogaję podałam dzisiaj wieczorem,

Jak długo można podawać Dicoflor i Bioagaję.

Jagódka pisała o kosmetyczce ehh też marzę żeby zrobić coś dla siebie. Czy można po cc po 8 tyg zrobić depilację bikini? moje cięcie jest nisko nie wiem czy to zrywanie włosków nie naruszy czegoś?

Czy macie maty edukacyjne? czy można tym zająć dziecko na jakiś czas? nie wiem jak się ogarnąć mały albo cyc albo do odbicia albo do kołysania:(

Matę mam po Klaudii, właśnie wyprałam, będziemy się bawić:tak:
Ja podaję tak jak Ty, biogaię rano, dicoflor wieczorem, to inne szczepy, można je łączyć. Podawać można do znudzenia, ja będę podawać min. do 3 miesięcy, potem zobaczymy

Jagodka dzięki, na Ciebie zawsze można liczyć:) przepis tez poprosze:)

Haust jaglanka gotowa na śniadanie, tylko z cynamonem przesadzilam. Oby nie był uczulony...

Graza brzuszkiem do góry, dziecko między nogami, glowka na kolanach i trochę wyżej niż pupa. Masuje brzuch, robię kółka nogami i kupa leci z usmiechem.

A jak już złapie kupę to do lodowki?
Też tak "siedzimy" na kolanach, bąki idą pięknie;-) Kupa też najczęściej w tej pozycji.
Przepis znajdziesz tu: Moje Wypieki | Szarlotka sypana Tylko masło zamieniamy na zieloną palmę (nie ma mleka w składzie)

Dziewczyny czym grozi wypicie nieprzegotowanej krajowy przez bobasa?

Pewnie niczym;-)

Kornela w najgorszym wypadku grozi biegunka lub wysypka, ale pewnie wszystko będzie ok :)

Mate mam i używam, Zuzia potrafi już kilka min na niej spędzić, żeby mama w spokoju zjadła czy kawę wypila :)

Odkrycia moje- nektarynki źle działają na moje dziecię oraz nowe kropelki k+d też. Wnioski - nektarynek nie jem przez najbliższe ze dwa - trzy tygodnie, witaminke tylko d będę podawac, mam z innej firmy.

Zgielo mnie, jakiś spiacy dzień mialam, dwie kawy i nic...teraz usypiajac Zuzie sama usnelam...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry