graza06
Fanka BB :)
Witam się nocnie
mały zasnął po karmieniu o 2 postanowiłam nadrobić zaległości i poszukać coś na temat pleśniawek. Mój mały od czwartku ma zmieniony głos, taką jakby chrypkę przy czym były dni wydawało się że mu przechodzi. Wczoraj byliśmy u lekarza okazało się że ma pleśniawki, od tego ma problemy z głosem.Mamy przepisaną nystatynę. Pytania do Was?
1. Jak podawałyście leki? mam zamiar podawać nystaynę strzykawką. Czy coś przecierałyście gazikiem?Lek podawałyście przed karmienie czy po?
2. czy należy wymienić smoczki?jeżeli tak to kiedy w trakcie leczenia?
3. co z piersiami smarowałyście nystatyną?czy miałyście jakieś dolegliwości?
4.używam laktatora ręcznego muszę go wygotować. Nasuwa mi się pytanie dlaczego mam wyrzucić smoczki a laktator przecież nie wyrzucę.
5. czy podawałyście vit.C i probiotyki? ja na ten moment podaję rano dicoflor wieczorem biogaję.
6. Kiedy ustąpiły objawy?
7. Jak długo podawałyście dany lek?
8. czy któraś słyszała o leczeniu moczem dziecka?kontrowersyjny temat ale jak czytam że to może być trudne do wyleczenia to się zastanawaim:/
Kasia gratki z ukończenia 3 miesięcy

straszna panika w końcu jakoś dałam rady ale dziwne uczucie. Mam nadzieję że wszystko ok?
Elifit kolczyki super.
Poczytam o tych pleśniawkach i idę spać. Mż wyjeżdża na delegację nie będzie go przez 6 dni nie wiem jak dam radę bez niego
mam dołek.
mały zasnął po karmieniu o 2 postanowiłam nadrobić zaległości i poszukać coś na temat pleśniawek. Mój mały od czwartku ma zmieniony głos, taką jakby chrypkę przy czym były dni wydawało się że mu przechodzi. Wczoraj byliśmy u lekarza okazało się że ma pleśniawki, od tego ma problemy z głosem.Mamy przepisaną nystatynę. Pytania do Was?
1. Jak podawałyście leki? mam zamiar podawać nystaynę strzykawką. Czy coś przecierałyście gazikiem?Lek podawałyście przed karmienie czy po?
2. czy należy wymienić smoczki?jeżeli tak to kiedy w trakcie leczenia?
3. co z piersiami smarowałyście nystatyną?czy miałyście jakieś dolegliwości?
4.używam laktatora ręcznego muszę go wygotować. Nasuwa mi się pytanie dlaczego mam wyrzucić smoczki a laktator przecież nie wyrzucę.
5. czy podawałyście vit.C i probiotyki? ja na ten moment podaję rano dicoflor wieczorem biogaję.
6. Kiedy ustąpiły objawy?
7. Jak długo podawałyście dany lek?
8. czy któraś słyszała o leczeniu moczem dziecka?kontrowersyjny temat ale jak czytam że to może być trudne do wyleczenia to się zastanawaim:/
Kasia gratki z ukończenia 3 miesięcy
U nas kąpiel 19-20, jedzonko około 20-21, 2-3 lub 3-4, 6-7.A później brak reguły co 2h co 1.5h zależy od dnia i apetytu, czyli jedna nie wiadoma.mam pytanie do dziewczyn KP - ile macie pobudek w ciągu nocy? zawsze piszecie godzinowo, a ja chciałabym abyście napisały ilościowo. muszę zrobić rozeznanie![]()
Szczerze zazdroszczę braku tych pobudek a jak z piersiami? Ja mam ustawiony zegarek na 3 gdyby mały się nie obudził bo mi piersi strajkują robią się twarde z guzami.Od czwartku walczę z jednym guzkiem w lewej piersi, nie chce zejść. W piątek mam wizytę u gina może sprawdzi na USG co to się dziejeKasia, gratulacje z okazji trzeciego miesiąca
Makota, u mnie pobudek zero w nocy. W porywach do jednej.
Karmienie nocne do pełna ok 22-23, a potem pobudka ok 6-7
ALE
Syn mój ostatnio ma zdecydowanie zwiększone zapotrzebowanie na jedzenie bo w ciagu dnia je co godzine (max dwie) mniej wiecej. W ciagu ostatniego tygodnia miał tez dwa razy pobudkę ok 3 w nocy wiec mysle ze zbliża sie zapowiadany przez polozna kryzys laktacyjny.
Hubson jak po rezonansie. Miałam w tamtym roku po 30 min leżenia stwierdziłam że o mnie zapomnieli i co tu zrobić, jak się wydostać ze środka, albo zaczęłam myśleć że braknie prądu i wtedy będzie po mnieCZEŚĆ babki, jjadę właśnie na rezonans, mam trochę strach, żejjakiegoś ataku paniki dostane albo coś:/ trzymajcie kciuki, pproszę.
Dzieci z tatusiem na spacerze. Mama leci do ogródka
Zrobiłam kolejne biżu tym razem od kolczyków zaczęłam. Trochę słaba fota.
Elifit kolczyki super.
Poczytam o tych pleśniawkach i idę spać. Mż wyjeżdża na delegację nie będzie go przez 6 dni nie wiem jak dam radę bez niego
Ostatnia edycja: