reklama

Lipiec 2014

reklama
Jagódka, z tym uchem to niekoniecznie gorączka niestety. Moja siostra tak miała z młodym tyle,że był starszy od A.
Bez gorączki, tylko marudzący był, problem ze spaniem.

Ostatnio na wizycie szczepiennej dowiedziałam się,że wszystko może być objawem infekcji. Za mało śpi, za dużo śpi, marudzi...

Oby u Was to tylko kiepski dzień, bez przyczyny chorobowej. Może to zmiana miejsca? Taki dzieci potrafią reagować na wszystko.
Moja córka miała kiedyś stan podgorączkowy i była strasznie marudna, tylko dlatego,że rodzice nie potrafili się dogadać i awantury w domu były:zawstydzona/y:

U nas niedziela spoko. Od południa jestem u koleżanki. Zolka trochę się pobawila, ladnie spi, szarpala się przy cycku ale wtedy szla kupa, przy następnym karmieniu tez wiercila się i nawet poplakiwala, juz myslalam ze jej mleczko nie leci, a tu ona nagle jak nie beknie i uśmiech od ucha do ucha. Ja brzuszek bolal z przejedzenia a matka tylko karmienie i karmienie. Teraz zasnela, a mi się do domu jechac nie chce. Ale sprawdzę busy i wracam.

Mamo Bobasa pomogło karmienie na lezaco?

Jagódka a może się kofeiny napilas?

Ktoś pytał co to ten test afrodyta-to test owulacyjny ze śliny. Niby 98 proc pewności, ale jako dodatkowe zabezpieczenie super. Jest on w takiej formie mini mikroskopu. Jeśli pojawią się tzw paprotki, nitki to jest owulacja.

Dziewczyny łączę się w bólu jeśli chodzi o brak snu u dziecka:/ Ja mam tak codziennie:(

Nie pijam niczego z kofeiną. Herbatę piję też jedną i to lurę - ale od porodu ją piję - straszne wyrzeczenie, bo normalnie kawę piję od wielkiego dzwonu, tylko właśnie herbatą siekierą zawsze stawiam się na nogi. Dziś katar już mniejszy, ale boję się, że mogło przejść na ucho skoro się tak darł cały dzień:-( i pójdę do pediatry, niech go obejrzy. Adaś do zmian otoczenia jest przyzwyczajony, powiedziałabym, że on nawet lepiej się czuje nad Wisłą niż w Lublinie;-) Poza tym wczoraj było ok, a to wczoraj rano wróciliśmy.

Jagodka wytwalosci zycze i wspokcxuje ciezkiego dnia,Oby nocka byla dobra. Ja juz leze Z Bartusiem na lozku a ten co chwile wypluwa i szuka smoka i macha raczkami a spi. Jestem mega zmeczona. W dodatku maly ma 2 miesiace i tydzien prawie i ciagle leje sie z pepka.,dobija mnie to. W srodku jest ziarnina i mamy przypalic lapisem ale jak nie zniknie to mokre w pepku to pediatra sugeruje diagnostyke w kierunku przetrwalego moczownika plodowego. Modle sie oby to nie bylo to ale to tez nienormalne ze tam ciagle mokro. Chyba zlapie dolaaaaa

Kornela123 nawet nie wiedzialam że coś takiego jest to trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze :)Dziewczyny jak tak was czytam to dochodzę do wniosku że nie wolno mi narzekac ....ale wiadomo mały ma 5 tygodni więc wszystko przed nami :)

Malgos to te suche plamy nasmaruj emulsja do kapieli aby je bardziej natluscic- powinno szybciej zejsc.
Trzymam u Was kciuku za spokojna noc. My dzisiaj spokojnie. May spi. Spal od 13 do 17 i teraz po 20 zasnal na rekach- tylko Ci... nue zapeszac. W nocy nie pisze bo maly zaczyna patrzec na telefon zamiast jesc.
Kornelia ja dokarmiam 1 raz w ciagu dnia. Mam bebilon pepti. Mleko wybieral lekarz. Dlaczego takie? Bo on wczesniak, bo jego uklad pokarmowy mniej rozwiniety i my wszyscy alergicy.

Dziewczyny, nadrobiłam, ale szczerze mówiąc to nie wiem co komu odpisać.

Pamiętam temat pocenia się. Mój Nikoś jest wiecznie upocony, ale śmieję się, że u niego masa robi swoje :P

Jutro neonatolog. To sobie poczekam w kolejce.

reklama
Ślinienie się teraz jest normalne - ślinianki ruszyły pełną parą to raz, dwa - dzieci pakują ręce do buzi, bo załapały, że ręce należą do nich, a najlepszy aparat poznawczy to usta. Z przeziębieniem nie ma to nic wspólnego.
No dobra, Adaś chyba jednak zdecydował się zasnąć, więc idę robić kolację. Jutro pójdę z nim chyba do pediatry niech go osłucha, bo może go coś boli, a ja nie czaję co.. Ale chyba przy zapaleniu ucha to by miał gorączkę, nie?

u nas, niedawno był to objaw anginy...

gorączki nie było, lekko zmieniony głos i okrutny ślinotok. poza tym pchał rączki do buźki i ewidentnie coś mu nie pasowało

czytałam w necie, że ślinienie jest normalne nawet jeżeli nie idą ząbki, ale połączenie śliny z gilami muszę skontrolować.

zapalenie ucha tez moze byc bez goraczki pewnie

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry