reklama

Lipiec 2014

reklama
Cze dziewczyny:)

wypadłam z obiegu:( niestety nadal walczę z guzem w piersi:( po biopsji okazało się że pobrany materiał przestawia ostre ropne zapalenie piersi. Jedynie co jest dziwne to brak gorączki, zaczerwienienia w miejscu guza. W południe trafiłam na konsultację do chirurga ogólnego od razu kazał stawić się na IP bo to kwalifikuję się do cięcia, udało mi sie po południu umówić do chirurga onkologa spec. ds chorób piersi stwierdził niedrożny kanał mleczny zaburzenie laktacji wynikające z pobytu małego w szpitalu i braku możliwości karmienia. kazał karmić dziecko, masować i obkładać się lodem, do kontroli za 6 tyg. Guzek jest mniejszy po biopsji udało się odciągnąć 1/3. teraz mam wrażenie że się podzielił na 2 jest mniejszy zdecydowanie ale jeszcze nie znikł. KP jest trudne ja mam cały czas urwanie z piersiami. Jak wy przesypiacie całą noc mój K jak śpi 6h to ja muszę ściągać pokarm bo piersi eksplodowałyby u mnie. Czy u Was to się wyregulowało? nadal nabrzmiewają Wam piersi?

Mój smoczek ma tylko do snu mamy lateksowy jest miękki. Pozdrawiam ciepło.

Graża u mnie tez dłuższa przerwa skutkuje natychmiastowym skamienieniem:tak: Nawet wczoraj popołudniu się go nabawilam, bo popierdzieliły mi się strony i podałam dwa razy tą samą pierś. Trzymam kciuki, żeby obyło się bez cięcia

Helou:)
Bylam na kontroli u rehabilitantki z mala, jest lepiej ale dalej mamy cwiczyc.
Maz mi nie zostawil kluczy od garazu i musialam autobusem jechac, grrrr.. A mialam dzis na zakupy jechac:/

Lilla, wydaje mi sie ze jak Zola czuje sie najedzona to jej niczym nie zmusisz by dalej ssala, ale Malgorzatka super napisala, zeby moze troszke odciagac, co by to tresciwsze mleko lecialo... Tak mysle, ale ja w karmieniu tak samo doswiadczona jak kazda mama z pierwszym dzieciatkiem:)
Trzymam kciuki za Was.. &&&

Graza, mnie tez nabrzmiewa piers, ale tylko lewa, wiec jeszcze sie nie uregulowala.

Bellina, corka w swoim jakze krotkim 3 miesiecznym zyciu ssala moze lacznie smoka z 1,5godz:)

Lilla, wydaje mi sie, ze 15-20 ml powinno starczyc. Ale moze odpowiedza tez bardziej doswiadczone mamy:)

Moje dziecko ma ostatnio problemy z zasypianiem w dzien:/ no teraz taka awanture zrobila:/ tak plakala jak by ja ze skory obdzierali.. I to na spiocha placze, usypia, oczy zamkniete i placze.. A kiedy ja budze to przestaje plakac:/ nie wiem co jest grane:/

Ostatnia edycja:
Graża u mnie tez dłuższa przerwa skutkuje natychmiastowym skamienieniem:tak: Nawet wczoraj popołudniu się go nabawilam, bo popierdzieliły mi się strony i podałam dwa razy tą samą pierś. Trzymam kciuki, żeby obyło się bez cięcia
Phihi ja często zapominam która pierś. Ostatnio tak zrobiłam sobie nawał. Kamieni nie mam co najwyżej baaardzo twarda aż boli.
Odciagac ok. ale ile? skad mam. wiedzieć ze to bylo pierwsze mleko a teraz będzie to tłuste? dylematy mam.

Pierwsze mleko tryska i masz pełną pierś. Potem jak zmieknie to leci tłuste. Zauważyłas że jak opuścisz tą pierś którą powinnaś dać tak jak wyżej u Jagódki to jest więcej mleka 1 fazy?

Dziewczyny jak mnie napier...... ząb czy coś tam. Chyba ropa mi się zbiera nad górną ósemką. Myślałam że to afta bo mnie nie bolał. Boli mnie głowa szyja i wszystko w ich obrębie. Jutro do dentysty się zapisze a tym czasem wodą utlenioną spłukam.

Dotarłam w końcu ...jestem zmęczona a dzisiaj mąż ma późno wrócić :eek:
Jeszcze usłyszałam od kuzynki że mój synek chyba jest chory bo ma takie dziwne czoło :wściekła/y::szok:pierwsze słyszę głupie gadanie...czoło ma normalne a chyba wiadomo że jak leży i głowa mu się jakoś tak ułoży to może inaczej wyglądać... widziała foto na fb i głupoty gada ach.
Lilla odciągnij troszkę..u mnie to są 3 pociągnięcia laktatorem i np.ja widzę różnice w tym co leci na początku
Graza u mnie tak samo..jak mały prześpi godzinę karmienia, albo zapomnę z którego cyca karmiłam i dwa razy nakarmię go z tego samego..to mam kamienie..ale jak to sie zmienia kilka dni temu nie miałam w ogóle pokarmu :baffled:

reklama
jakos dajemy z Zolka radę. Je po 15 minut z każdej piersi co 2-2,5h. Ostatnio znowu placzliwa byla i gdy przyszły kupy to minęło. Bawi się między karmieniami i zasypia bez płaczu.
Dzisiaj się z niej śmiałam bo jedząc gapila się na mnie więc zaslonilam się ręką a ona się wygina żeby bokiem mnie podgladac.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry