reklama

Lipiec 2014

reklama
Lilla, z tym mierzeniem czasu jedzenia to sprawa bardzo dyskusyjna. Nigdy nie wiesz ile dziecko wypija za jednym pociągnięciem. U mnie czas karmienia nie przekracza 10 minut i z reguły po tym czasie piersi sa opróżnione.
I z tym zmuszaniem to tez bardzo trudne. Jedyna słuszna rada to przystawianie do piersi na kazdy kwęk a nawet cześciej. Jesli nie bedzie chciała to wtedy ponawiaj próbę co kilka minut. Az zachce. Trzymam kciuki zeby Luska zaczela solidnie przybierać na wadze.

Dzień dobry ;)

Katka grrrr.... :-p ale i ja narzekać nie mogę, bo zapakowanie w kokonik poskutkowało pobudką o 4 na jedzenie i 6 bo tak. Moje cycki są przeszczęśliwe :tak:

Mamo bobasa to moja też tak ma, że czasami ciągnie smoka 5 min i pluje, czasami 10, a czasami z 20-30 min. I ja tam uważam, że ona łapie. Niekiedy muszę 3 razy wkładać, bo wypada jak np. ziewa, albo macha łapkami i wyciąga. O właśnie ją obudził dźwięk wypadającego smoka (obił się o zaczepkę).

Lila masz pokarm, tylko młodej się nie chce pewnie ciągnąć i tylko pije. I powiem Ci nie wiem... jak mała miała żółtaczkę, to mi kazali ją budzić i zmuszać do jedzenia i robiłam wszytsko, a ona i tak spała.

Dzisiaj idziemy na powtórne badanie słuchu, trzymajcie kciuki.

Jak płacze przy piersi to podnoś do odbicia lub utul az sie uspokoi. A potem przystawiaj ponownie. Jak dalej płacze to zaproponuj druga piers. Jesli jest to samo to zrób przerwę i spróbuj po kilku minutach.

Jagódka, mój syn tez wlasnie chlusnął na podloge chyba wszystko co zjadł. Po czym zrobił kupe.

Miłego dnia

Pola czasami myślę ze ona sobie z piersi smoczek robi i takie częstsze przystawianie nie pomaga bo ona nie wie że to jest do jedzenia. jak się awanturuje to zawsze sprawdzam czy cos leci z cycka i zazwyczaj leci więc nie wiem skąd ta nerwowosc u mojego dziecka.

Lilla Pola dobrze mówi, próbuj do skutku, KP wcale nie jest łatwe niestety:-( Jak robi smoczek z piersi, to niech robi, zawsze coś tam jej poleci. Ja przy marudzeniu zmieniam pierś lub odbijam.
Pola ech.. u nas ulewanie też głownie z powodu napinania się do prutania i kupki. Tym razem przyczyną było radosne kopytkowanie przy rozmowie z matką:-p
Adaś się zdrzemnął 30 minut, udało mi się wstawić zupę, zrobić i zjeść śniadanie i umyć włosy - niezły czas mam:-)

Lilla przyszedł mi do głowy jeszcze jeden pomysł: ściagaj na początku trochę mleka, bo najpierw leci woda, potem dopiero tłuste się zaczyna i być może Zola mało tego tłustego je, bo już jest pełna, a jak odciągniesz lekko, to tłuste szybciej będzie. tak nie raz zalecają doradcy laktacyjni, żeby dziecia podtuczyć. i pamiętaj, że dzieci kp przybierają skokowo, może się zdarzyć, że nie przytyje, a potem w tydzień nadrobi.

witam

Ola ma lekki kaszel, ale do przedszkola pobiegła... nie krzyczcie, to nie taki kaszel kaszel, tylko lekki kaszelek w nocy.
Zuzia ma oczko zaropiałe...

Lilla jeszcze mi tak wpadło, po tym jak Gosia napisała o tłustym mleku - najbardziej kaloryczne mleko jest nocą, więc to właśnie o nocne karmienia powinnaś walczyć najmocniej. Mi położne, przy Klaudii spadającej na wadze kazały budzić dziecko przynajmniej co 3 h nocy. Też był problem z wybudzaniem ,bo ona jeszcze żółtaczkę miała, wiec mogła spać całą dobę bez jedzenia

reklama
Dzień dobry :)
My dzisiaj jesteśmy wyspani :) Antek poszedł spać wczoraj o 19 a obudził się o 4 :szok: i nakarmiłam go i poszedł spać do 8 :) teraz znowu było karmienie i śpi a ja się wyszykuję, bo po Wiki idziemy do szkoły ..potem zakupy obiad pranie sprzątanie ach......:-(
Lilla my mi się wydaje, że twoja córeczka zrobiła się leniwa i nie chce się jej ciągnąć ...Antek miał takie 3 dni ..ściągnęłam pokarm do butelki i też nie chciało mu się 5 min i kończył przysypiał..po jakimś czasie budził się znowu mu daje a ten znowu 5 min i przysypia.moja rada jest taka, że przystawiaj często może się kobietka mała odblokuje:)trzymam kciuki
bellina mam nadzieję, że badanie słuchu będzie ok :)powodzenia
wszystkim życzę miłego popołudnia i spokojnych dzieci :) lecę ogarniać :sorry:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry