reklama

Lipiec 2014

Cześć

Lilla a może ona nie chce piersi bo leci jej za szybko? Zrób jak Małgorzata radzi.

Bellina moja nawet minuty nie pociągnie smoka. Nie umie gryzie ma odruch wymiotny.

U mnie za oknem szaro. Planów specjalnych na dziś brak.

reklama
Lilla, a gdybyś odciągnęła dużo do butli i nakarmiła z butli patrząc jaką ilością się najada? ja tak zrobiłam jak Adaś nie przybierał, żeby mieć orientację jak dużo je.

Jagódka - kopytkowanie :-D też musiałabym zmierzyć swojego Adasia, bo na żadnych badaniach go nie mierzą. jestem ciekawa ;-)

teraz mam wrażenie, że schudł :sorry: 9.10. mamy szczepienie - zobaczę ile przybrał. przyznam się bez bicia, że jak mi się A szarpie z cycem, daje mu smoka i przytulam - obawiam się, że przez to mógł jeść mniej i przez to mniej przybrać :-( co prawda je często, bo co 1-2 h, ale mam wątpliwości....

rozmawiałam z koleżanką o szczepieniu i wyprowadziła mnie z równowagi mówiąc jakie to szczepionki 5 w 1 są złe i że ona szczepiła NFZ, bo się za dużo naczytała... na pierwsze szczepienie szłam na lajcie, teraz nie mam na to najmniejszej ochoty :-(

macie jakiś pomysł, dokąd pojechać z 4 miesięcznym dzieckiem pod koniec paździenika?! chcemy wyjechać, ale muszę brać 100 rzeczy pod uwagę... zależy mi na tym, aby mieli łóżeczko turystyczne, ogrzewanie i żeby była możliwość spacerowania... te 3 czynniki wystaczą, abym była w stanie ogranąć A na wyjeżdzie :-p

wszystko mi jedno :-p tak czy siak będzie zimno i to mnie martwi troszkę :baffled: sama to bym mogła po górach pochodzić, ale z małym w listopadzie odpada ...

max 200 zł za osobę

liczę, że macie jakieś sprawdzone miejsca

Ee szaro, ponuro dziś. Ja też planów nie mam. Zwłaszcza że Nati oddelegowana do przedszkola :-P
Bardzo chętnie poszła.

Makota * gdziekolwiek nie pojedziesz to dowiedz się czy grzeją i czy będzie łazienka w pokoju :-)

Dziewczyny przystawiam dwa razy do każdej piersi, potem zwalila mega kupe, dalam jej 100ml z butli bo już zagrzane mialam. nie chce zmarnować tego które niedawno odciagnelam. (sorry Jagódka) Po czym dość sporo ulała, co jej się nie zdarza więc myślę ze sie przejadla. Potem zasnela na macie gdy ja sobie śniadanie szykowalam.
W nocy karmilam na leżąco wiec nie bylo opcji ze za szybko leci, teraz karmię siedzac żeby jej łatwiej było bo może za bardzo się meczyla i mniej wypijala.
Ona po prostu nie da sobie cycka bez głodu wcisnąć. Mogę ją budzić, ale ona nie będzie aktywnie ssać jeśli nie jest głodna. Kiedyś mi lekarka lub pielegniarka poradziła żeby ja dłużej przetrzymac to więcej zje a nie tylko pociamka. W obecnej sytuacji nie mogę tak robić. Musze karmić na kazde kwilenie.

Makota Gosia dobrze radzi. Groupon i tego typu portale sprawdź.
Malgorzatkar na jesień, a raczej przejście lata w jesień dzieci ciągle maja katar lub kaszelek i przedszkola powinni zamykać jeśli każde dziecko by w domu zostało.
Lecę pod prysznic skoro. jeszcze spi.

reklama
U nas codziennie pada. Na dodatek dostałam maila urzedu pracy ze nie wypełnilam do konca formularzy do szukania pracy. boje się ze mi nie będą płacić zasiłku, a nie znam jeszcze tak dobrze holenderskiego żeby dokładnie doczytac o co im chodzi. bede musiala do koleżanki jechać, zeby mi pomogła.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry