reklama

Lipiec 2014

Makota, brawo dla Adasia! A mowilas ze taki len z niego. To widze ze mój syn jest w gronie naszych dzieci najbardziej leniwy bo ani mysli o obracaniu sie z brzuszka na plecy a co dopiero z plecków na brzuszek. Dzis byliśmy u pediatry to mam wrażenie ze troche zbagatelizował problem. Każe nam klasc go na brzuchu na sile, nawet jak sie drze :/
Ciekawe jaka by miał rade jesli to by dotyczyło jego dziecka.

Tusiaku, u mnie tez na zakupowy proces decyzyjny składa sie kilka etapów, m.in. czytanie opinii w necie. Meczy mnie to strasznie ale dzieki temu rzadko kupuje buble (choc zdarza sie).

reklama
Ja szukalam czegos swiecacego, cobtm mogla pokazywac adasiowi w aucie. Mialam jeszcze kase na karcie podarunkowej do smyka, wiec kupilam pianinko fisher price takie ze swiatelkami. Chinskie gowienko 80 zlotych... Nie jestem kutwa i nie jestem przesadnie oszczedna, als zabawki sa w cholere drogie...

Widzialam nietoperze z lamanze, robaka, robota, kota, ale zlowia nie bylo...

Fajne sa takie szeleszczace nietoperze, ze szmatka w czarne, biale i czerwone wzory. Kusil mnie, ale mamy szeleszczaca ksiazeczke. Moze innym razem, bo dziecko za pare miesiecy nic nie bedzie cieszylo

Pola a mnie to nie męczy. Wiem co kupuję i potem chociaż się nie zastanawiam po co mi to było. Ja to jednak złotówa jestem:eek:

Makota zabawki są cholernie drogie, dlatego idę w używki;)

Przez weekendowe zakupy jutro przewiduję nalot kurierów, już czuję dreszcz podniecenia:p
Oczywiście z racji zakupów, nie samych kurierów:p:p :cool:

Kazałam A. wyciągnąć ze stryszku pudło z zabawkami po Klaudii.. O dżizas:shocked2: ile skarbów!! Część już się pierze:-) Adaś będzie miał na co patrzeć... i nawet zielony konik z maty edu się znalazł, a myślałam, że gdzieś zaginął. Dla starszego dziecka też mam różne perełki np. krokodyl fisher price'a fisher-price-krokodyl-i_14827.jpg, pilot na baterie chicco, jeździk/pchacz fisher price'a DSC_0809.jpg i inne.

Pożaliłam się nt. szczepień dziewczynom z forum Klaudii (zostało nas mniej niż 20 i dalej ze sobą kontakty utrzymujemy). Jedna z nich pracuje w hurtowni farmaceutycznej (wprawdzie na drugim końcu Polski praktycznie) i może się jednak uda zamówić tą DTaP

Załączniki

• fisher-price-krokodyl-i_14827.jpg
    fisher-price-krokodyl-i_14827.jpg
    33,5 KB · Wyświetleń: 51
  • DSC_0809.jpg
    DSC_0809.jpg
    18 KB · Wyświetleń: 51
Makota ja nietoperza nie widzialam, ale nadal szukam. Od biedy będzie paw.

Bellina trochę zielonkawa byla ale te nitki a potem fusy raczej brunatne.

Dziś Witek tak się drze przy jedzeniu, że już nie mam cierpliwości. O 13:30 i 16 jadl grzecznie a teraz po 10 min straszny wrzask, drugi cycek od razu wrzask, mąż go uspokoił, daje mi.do karmienia a ten w płacz. Nawet nie dostał do paszczy. Zaczynam się martwić, że coś mu jednak dolega...

Wróciłam, ale nijak nie jestem w stanie nadrobić zaległości. A może nie chce mi się czytać? Nie wiem.

Pola, moja Hania obraca się z brzuszka na plecy, ale Nikoś już nie. On w ogóle ledwo głowę podnosi jak leży na brzuchu, może dlatego, że ma ją ciężką.

Darunia, podoba mi sie teoria z ciężka głowa :)
Kupiłam małemu masc majerankowa na katar. Niby w ulotce jest napisane zeby stosowac powyżej 1 roku ale farmaceutka zapewniała ze moge juz teraz. Stosowała któraś z was? Jak czesto? I jakie sa efekty?

Angelika nie słyszałam.
Daria witamy spowrotem. Ja ostatnio mam dni do bani. Czytam, a nic nie rozumiem. Z badania na raka dzisiaj nic nie wyszło bo muszę odczekać pół roku po porodzie. Jak się zapisywalam to się pytalam czy to nie przeszkadza że mam 4 miesięczną córkę. Szlag by ich trafił.
Mąż oglądał Walking dead i się poplakalam bo. jeden chciał skręcić kark małej dziewczynce. Pomyślałam sobie ze bym go zagryzła (dosłownie) gdyby skrzywdzil moje dziecko.

reklama
Pola stosowalam, dwa- trzy razy dziennie, na pewno na noc, żeby lepiej sie oddychalo.

Zuzia w jakimś skoku chyba jest, bo kurde najeść sie nie może... Pije z jednego cyca i za 5 min dosysa się do drugiego, jakby tego pierwszego nie było wcale....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry