• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lipiec 2014

Cze dziewczyny,

u nas Misiek ma zachwianie w związku ze zmianą czasu, budzi się wg starego czasu ale dzisiaj miał 2 karmienia więcej.

U nas dzisiaj -1 do godz.12:szok: jak ubrać dziecko przy takiej pogodzie we wtorek czeka nas wizyta u fizjo. Czy mogę ubrać małego w bodziak z długim rękawem, rajstopki, na to polarowa bluza i spodnie, czapka i kocyk czy kurtkę? mam taką do kolan, mam też pajacyk ale taki puchowy to za wcześnie z tym że rozm. 74.

Kobietki pomóżcie, nie wiem co ma zrobić. Karmię piersią małego w dzień średnio co 3h ostatnie karmienie jest o 18 -19 później przerwa do 3:30, moje piersi w tym czasie niestety ale muszę opróżniać odciągam pokarm laktatorem. Wczoraj odciągłam pokarm o 22;30 później nastawiłam zegarek na 2:30- już po zmianie czasu (3;30 w letniego) jak się obudziłam pierś miałam wysadzoną guzkami przy brodawce, mały zessał ale musiałam opróżnić drugą pierś laktatorem ( tą którą opróżniłam o 22;30) jestem umęczona tym odciąganiem czy laktatorem pobudzam laktację w nocy? jak to robicie że możecie przespać tą przerwę nocną dzieci bez problemu?proszę o rady, mam odciągać ręcznie boję się że nie będę potrafiła wystarczająco opróżnić piersi do odczucia ulgi.

reklama
U nas tez czuc mocz w pampersie, powiedzieli ze to przez wit. D. No ale nie czuc go za kazdym razem tylko czasami. A wit. D przeciez daje codziennie.

Makota, jak to dzien slubu nie byl wymarzony? Szkoda:(

Ja dzis juz mialam dosc wszystkiego, wyszlam z psem na spacer, wyryczalam sie za wszystkie czasy.... I jakos mi lepiej.. Choc jeszcze nie jest tak jak byc powinno:(

Laura dzis spala w sumie 40 min przez caly dzien, z czego 25 min na spacerze.. Wieje u nas ze leb urywa:/ to i krotki spacer byl.
Ale byla grzeczna nawet, teraz dopiero juz ze zmeczenia marudzila i po kapieli zrobila awanture. Spi, mam nadzieje ze to nie jest drzemka a potem smichy chichy do polnocy.

Graza, mnie sie wydaje ze Ty za duzo dzialasz tym laktatorem i ciagle pobudzasz laktacje, tak mysle, ale moze sie myle:/ moze nie oprozniaj do konca piersi, tylko zeby poczuc ulge.. Kurcze, swoja droga masz Ty te przygody z tymi piersiami:(

Ostatnia edycja:
Graża pij wieczorem napar z szałwi, wyciszy Ci trochę cycki na noc. No i jak to nie poprawi sytuacji, to napisze za GiB - skonsultuj to z kimś, bo się nabawisz porządnego zapalenia i zabawa się skończy..

Kobiety przepraszam że tak tylko tych moich piersiach ale po prostu mam dość mąż śpi, dziecko śpi a ja budzę się z telefonem i sprawdzam piersi. Już mam jedno zapalenie za sobą, chyba cudem uniknęłam chirurga.

Mamo_bobasa moje problemy to wynik operacji K na odźwiernik i nie karmienia go przez 12 dni tylko laktatorem odciągałam pokarm, w szpitalu miałam zastój który podobno laktato nigdy nie opróżnił do końca tak tłumaczył mi lekarz:(

Jagódka jak go przystawię przez sen to będzie jadł o 21, 24, 3 i 6 :( teraz zjada o 3 i 6. Tym przystawianiem nadal będę pobudzał laktację? tak jak laktator w tej chwili:( Jagódka ile tej szałwii mogę wypić?Mój waży już 7,4 kg od ostatniej wizyty (minęło 6 tygodni) przybrał 1,4kg, jest strasznie gruby. Chirurg kazała zrobić przerwę 6h ale moim piersiom tego nie wytłumaczę ;(;(;(

GiB właśnie przechodzę kryzys. Tak chciałabym się wyspać wreszcie, od czasu szpitala i operacji moje życie to karmienie co 3 h lub odciąganie mleka. ja już mam najzwyczajniej dość.

Nakarmiłam K na śpiąco, zjadł nie wybudził się, zaparzę kubek szałwii i wypiję. Ustawię tel za 3h zobaczę co z moją druga piersią. A jutro poszukam kogoś bo chyba już piersi powinny być miękkie mały za 1,5 tyg skończy 4 miesiące. A tu nadal kwiatki.

Dziewczyny jak zaczynacie karmienie piersią to odczuwacie taki ból w drugiej piersi? ja czuję jak mi mleko zbiera w drugiej piersi to jest taki chwilowy ból.

reklama
Graża niestety nie wiem jak z dawkowaniem, ja bym spróbowała wypić szklankę naparu przed snem, może po kilku dniach pomoże. Najlepiej byłoby w ogóle nie stymulować piersi przez ten czas, żeby się nauczyły, że wtedy dziecko nie je - tyko u Ciebie może to być niewykonalne. Czyli masz problem między 21 a 3? Ja po 6 godzinach mam cycki jak kamienie, ale Adaś to odciąga przy kolejnym karmieniu i nic się nie dzieje - teraz akurat skok i katar więc nie ma takich przerw, poza tym on od początku je z obydwu. Myślę, że jakbyś go przystawiła - ale tylko na chwilę - do jednej i do drugiej piersi to byłoby lepiej niż ściągać laktatorem. I powiem po raz enty na forum - dzwoń do Magdy Karpieni z LLL Polska (tel. 604 275 906 - poniedziałek w godz. 16.00 – 18.00; środa w godz. 10.00 – 12.00; czwartek w godz. 10.00 - 12.00) U Malucha tarczyca ok? Bardzo dużo przybiera..

Edit 1,5kg ale w 6 tygodni, czyli nie tak bardzo dużo, ale nadal dużo. W sensie: nie ma podstaw do niepokoju. Adaś za to zwolnił do 500g miesięcznie (z kilograma) i trochę mnie to martwi...

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry