reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Ledwo napisałam ze spi to się moja Niedźwiedzica obudzila. Mimo to zrobiłam ciasto, i Gołąbki a'la ja czyli na oko wszystko robione. Teraz tylko muszę ziemniaki ugotować, które już czekają w garnku i zagescic sos pomidorowy. Młoda trochę mi pomagała w kuchni, a po karmieniu o 14.30 zalegala na macie grzechoczac i marudzac. Teraz zwinelam się z psami na spacer, a moje dziecię zasnelo.

Ja za wizytę u fizjo placilam 120zl. Byłam w ośrodku WYSPA we Wrzeszczu (Makota wie o co chodzi). Jakbyś chciała to ci w pw napiszę u kogo byłam. Mogę serdecznie polecić p. Magdę :D

Zola też podnosi się na piastkach, a nie plaskich rękach, ale nikt mi tu na to uwagi nie zwrócił. Normalnie to otwarte dłonie wyciąga po zabawki.
Limonko to się wyspalas :D Widziałaś jak moja sunia szaleje? Nie zamieniłabym się z nikim.

reklama
Helou:)

My tez w sumie zwleklysmy sie z lozka o 12, ja nie spalam gdzies od 11 ale korzystalam z okazji, ze terrorystka spi:D a potem wszystko na biegu, bo na kontroli u rehab. bylysmy. Niby wszystko dobrze, ale ja im i tak w nic nie wierze:/ mala ani sie nie odpycha, ani nie przekreca na brzuszek, ani nie polozy sie na lewym boku, tylko prawy.. Chyba nawet nie umie na lewo sie przekrecic:/ jedyne co sie nauczyla to lapac zabawki, moze i przyjdzie na nia czas, ale zaczynam sie martwic:( kazdy lekarz jak czyta historie porodu to pyta czy u neurologa bylysmy, itd ale zeby cos konkretnego powiedzieli to nic:/ i mnie tylko strasza:/

Glowa mnie boli, zmeczona jakas jestem, ostatnio ciagle tak samo sie czuje:(
Lilla, ale mi narobilas ochoty na golabki, o matko!!! :D smacznego!

Dzień spokojny. Wzięłam niedawno Mel na drugi spacer na podwórko tylko - taki stacjonarny spacer noszony. Pokazałam jej liście, drzewa podotykała, trawę, maliny (mamy owoce!), psa sąsiada i koszącą babcię i szwędającego się dziadka. Pośmiała się z nimi, pogadała i jak zaczęła być zmierzła to wróciłyśmy do domu na 2 obiad ;)

Właśnie przysypia przy bufecie. Ostatnio nagminnie jej się to zdarza. :confused:

Ja do fizjo nie chodzę,, choć momentami niepokoją mnie niektóre odruchy. Na przykład teraz jak leży na plecach bardzo pręży nóżki. W przyszłym tygodniu idziemy do pediatry to zapytam. No ja też jestem pewna, że źle nosimy ale nie wiem jak prawidłowo ostatecznie, bo ona już główkę nawet w pionie trzyma prosto i nie pozwala sobie podpierać. Jak leży na moim przedramieniu przodem do świata to ciągnie głowę do przodu.

Makota my mielismy skierowanie od neurologa- powod? Porod, wczesniactwo. Przed pojsciem do lekarza obowiazkowo mielismy usg przezciemiaczkowe.
Michasia na rehabilitantka pilecala ta ksiazke co Jagodka i chyba Haust o niej pisala Zawitkowskiego.
mamo-b. Chcialam zaytac a nie bylas u neurologa?? Tylko stwierdzilam, ze jakby ktos mi tak napisal to mialabym ochote go w leb strzelic. Mi malego sprawdza caly czas lekarka tutaj. Okazalo sie, ze pediatra jest neurologiem. W Pl po historiach porodowych juz w szpitalu robia usg przezciemiaczkowe i zalecaja kontrole. Tyle.

Wow Lilla, w takim razie duzo zdrowka dla babci:*

Gosia, hehe:D bylam u neurologa. Nie wiem czy tak ma wygladac kontrola, ale zajrzal jej w oczy, pomacal ciemiaczko, dostawil reke do jej stopek zeby sie odepchnela, obmacal bioderka (???) i tyle.. Zadnego usg, nic. Po tej kontroli stwierdzil, ze pod wzgledem neurologicznym jest ok, wtedy to mnie zaspokoilo.. Ale czy tak wygladaja Wasze wizyty u neurologa?

Ja wiem, ze mala moze miec swoje tempo rozwoju, ale mnie martwi ze ona tylko i wylacznie na prawy bok lezy, a jak probuje z nia cwiczyc na lewo to sie zlosci, placze i nie polezy na tym boku nawet 15sekund. Mowilam jej to dzisiaj, ale to jak grochem o sciane. Na brzuchu juz fajnie lezy, nie leci na jedna strone, wytrzymuje dlugo.

Mamob no wizyty sa dluzsze :p i bardziej doglebne. Do Twoich sprawdza lezenie na brzuchu, jak podciaga glowke, czy stawia stopy, jak chwyta, lapkami, puka mloteczkiem. Usg u radiologa. Z wynikiem do lekarza. Moj lubi lewa strone. Na prawa ja sie klade, daje nowe zabawki. Mam w pozycli na brzuszku dawac zabawki, aby zaczal wyciagac rece. Dziec najpierw zaczyna sie przewracac na jedna strone a pozniej druga.

U nas tez leżenie na brzuszku, na plecach, na samolot, podciąganie, zwisanie :p, stukanie mloteczkiem, jak podąża wzrokiem za zabawką. Usg miała w szpitalu, wyszło ok

reklama
Stukanie mloteczkiem, samolot.. Dziewczyny nie zalamujcie mnie! Nic z tych rzeczy, ktore napisalyscie nie robil. Mimo wszystko bede wierzyc, ze jest ok bo zaraz bede sie nakrecac:D poczekam do 24go, mala ma wtedy szczepienie i bede rozmawiac, zeby chociaz zmienili mi rehabilitantke. Ta tylko potrafi mowic " o jak pieknie, o jak slicznie to robi, o jak jej to wychodzi" i tyle:/

Zamowilam prezent dla meza na urodziny na ebay, ciekawe kiedy dotrze:/ kupilam mu.... Kolowrotek o jakim snil po nocach:p :p dobrze, ze on nie jest taki wymagajacy:D

Do góry