reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Annulka ja daje jedna kapsulke Bioaron d dziennie. Poza tym maly pije 5 porcji mleka po 150-180 ml a w nim rowniez jest witamina D. Mimo to tez ma raz zimne, raz cieple i czesto spocone stopki i zglaszalam to pediatrze, ale ona stwierdzila, ze taka jego uroda, albo za cieplo w domu albo ma to po ojcu. On tez ma ciagle mokre stopy. Teraz sama nie wiem:no:

reklama
hej

no to zastanowiłyście mnie tymi zimnymi i spoconymi stópkami, bo mój Maluszek tez tak czasami ma. Witaminę D podaję codziennie. Przy okazji zapytam pediatry.

U nas dzisiaj "dzień kupy". Tzn raz w miesiącu jest przerwa kilku dniowa, a potem próbuje nadrobić w jeden dzień i się męczy, jęczy, stęka i jest nieznośny. wrrrr chcę żeby już było jutro....

Graża ciężka sprawa z tym Twoim karmieniem. Przepis podam na stronie z przepisami.

Zdrówka dla wszystkich, którzy tego potrzebują!!!

Witam :)

Gdybym ja powiedziała pediatrze o zimnych stópkach to też skończyłoby się na stwierdzeniu "taka uroda". Ale ja mam już na nią sposób. Najpierw idę rano zrobić badania a później do niej po skierowanie. Czasem marudzi i się wykręca ale zazwyczaj daje skierowanie na zrobione już badania :-p Bo pediatra mojej Meli jest też moim lekarzem rodzinnym.

graza - spróbuj, może wam się spodoba chusta. Waga nie jest raczej wyznacznikiem. A w nocy była butla bo chyba nie napisałaś?

GiB - co to za nocne marudkowanie?

Mika, Tusiu - katarkiem go, katarkiem dziada! niech spada ;)

Kornela - ja zauważyłam, że im częstsze drzemki w ciągu dnia tym noc u nas lepsza - w takim sensie, że dłużej śpi dziecko. A jak jest taka padnięta to i spać nie może. I się budzi i marudzi i je.
Foto z apki? Prawy górny róg i tam jest "odpowiedz" i w nowym oknie pojawi się miejsce na tekst i też możliwość wstawienia fotki.

Graza - a nie próbujesz ręcznie upuszczać trochę mleka? Zamiast laktatorem - bo on raczej pobudza jeszcze a tak to tylko "upuścisz" że tak brzydko powiem.
A taka poradnia jest w ramach NFZ czy prywatnie?
Ja mam butle TT ze smoczkiem kupioną 0-3 m-cy ale dalej jej używamy i jest ok. Tyle, że Mel już z niej umie pić nie wiem czy taka mała dziurka teraz byłaby odpowiednia do nauki.

lilla - co z uchem?
Wit. D daję choć są dni, że zapominam.
moja w poprzek sie mieści wyłącznie z nogami do góry, dzisiaj ja w łóżeczku porzuciłam na czas robienia kawy a ona zapomniała o swoich wymiarach :laugh2: i... wrzask bo nogami się zaparła i głowa boli :laugh2: a niby ochraniacze mamy. Biedna mała.

Pytanie mam:
Moje dziecko zrobiło się nieoddawalne :confused2:. Z nieodkładalnością już teraz problemów nie ma, czasami wręcz na rączkach marudzi, wije się i chce na ziemię na matę albo gdzieś. Ale na rączkach chce być tylko u mamusi - trochę chyba za wcześnie na lęk separacyjny? Daję ją babci/dziadkowi/komukolwiek to posiedzi na rączkach 5minut i płacz=łzy do mamy. Biorę ją na ręce i wtedy uśmiecha się do wszystkich, cieszy się itp. To samo z uspokajaniem. Jak popłacze się biedne dziecko z jakiegoś powodu to nikt nie potrafi poza mną jej uspokoić. Tylko trafia w moje ramiona i cisza. Czy to jest normalne, czy taka moja kropka jest?

Michalina moj ma tak samo. jak maz go usypia to tak jak poparzony sie rzuca i ryczy aby go wezme to juz cichutko i usypia.... Nie wiem czemu tak jest, pewnie dlatego, ze z nami spedzaja glownie czas i czuja sie bezpiecznie....moje gdybanie...

Wczoraj wyciagnelam trzy szczebelki z lozeczka i Bartek lezal na brzuchu w lozeczku a ja na lozku. jak tylko zobaczyl dziure to w minute przypelzal do mnie na wyro:) smiesznie to wygladalo heheh a na macie nawet kuperka nie chce mu sie podniesc i nadal nie zauwaza swoich stop. Jedynie jak ja podnosze je do gory i caluje to spojrzy, podotyka chwile i tyle.....

CZeść ja tak na szybko bo Julka w każdej chwili wstanie.

Graza mam nadzieję, że uda ci się uporać z piersiami i nauczyć pić z butelki. Może rzeczywiście powinnaś wziąć smoczka z wiekszym przepływem.
Lilla jak ucho?? Ja też mojemu caly czas powtarzałam ze cycek jest od jedzenia :)
Tusia, mika zdrówka życzę.

U nas drugi ząbek :)
Jula teraz poszła spać z wielkim krzykiem ehhh. Nie obstawiam długiego spania.
CO do nocek współczuję dziewczyny, mam nadzieję, że w końcu się poprawii troszkę odpoczniecie:)

Ja jestem mega śpiochem więc jakby Jula mi takie popisy dawała to nie wiem jakbym wytrzymala.

W ogóle ostatnio nie mam weny na nic, niby staram się was czytać ale później nic nie pamiętam albo nie mam kiedy odpisać.
Muszę iść ogarnąć mieskzanie a też mi się nie chce. Jakiś dołek mnie dopadł chyba.

Sory za chaotyczny post ale coś mi dzisiaj szwankuje głowa.

Wrr zjadlo mi dlugiego posta:mad:

Makota współczuje pobudek, wiem jak się funkcjonuje, gdy się ciągle karmi w nocy. Ale myśląc pozytywnie, to jednak urocze, że Adaś tak Cię potrzebuje i lubi być blisko:)

U nas dziś lepsza noc, bo było raz ciągiem 4,5h, potem standardowo co 2. Mam nadzieję, że to powrót do nocnego spania a nie tylko efekt szczepienia.

Odkryłam sklep eko na osiedlu obok, mają warzywa z okolicy, więc może będę małemu jednak sama gotować.

Lilla jak ucho?
Graza co w poradni?

Dziękuję dziewczyny. Uszy puste, az słyszę swoje myśli.
U mnie wieczorami gdy mąż w domu "problem" jest bo Młoda u mnie marudzi, a z tata się cieszy. Mówię mu ze mnie caly dzień ma i na wieczór już jej się nudzę :)
Przed chwilą padła a że nie chce jej do spania w ciszy przyzwyczaic to włączyłam AC/DC :) i obiad gotuję. Wcześniej kolędy jej puszczałam i tancowalam z nią.
Zdrówka chorowitkom po raz kolejny. Pijana btm juz była gdybym każde zdrowie kieliszkiem opijala :p

choi.jpgMarne swiatlo, ale jak obiecalam to dodaje.....

Załączniki

• choi.jpg
    choi.jpg
    22,1 KB · Wyświetleń: 58
Makota ciesz się kobieto że piersi masz takie:D naprawdę nie sądziłam że tak może/nie musi wyglądać karmienie.
Angelika jestem w szoku że tak mogą zachowywać się piersi:szok:
Kum kupiłam 0+ i 3+ będziemy próbować.
Kornela ładne szaleństwa skąd dzieci mają tyle energii. Czy zimne spocone stopy to objaw niedoboru vit. D jakie badanie wykonywaliście na poziom D? a co to za smoczek z NUK-a.
Elifit u mnie też zęby dają o sobie znać też wybieram się do dentysty od paru tygodni.Otworzyli nie dawno nowy odział kliniki w miasteczku obok także może pojadę do nich.
Pola ja miałam poranioną brodawkę w prawej piersi też przez parę dni odciągałam mleko, ale problem mam w lewej. Pani z poradni stwierdziła że jak raz pierś złapie stan zapalny t5o z reguły problemy powracają. u mnie mniejszą piersią jest ta problematyczna, mam nie symetryczny biust:(
Anuulka współczuję widoku przy pobieraniu ja pierwszy raz widziałam jak pobierają krew z główki K przed operacją później za każdym razem chciałam być chociaż mnie wyrzucali za drzwi.
Sokoja czekam na przepis, mam nadzieję że już nie długo będę bardziej mobilna.
S.michalina laktator zarzuciłam 2 miesiące temu. Teraz tylko ręcznie. Chodzę prywatnie ale że wczoraj nie było doradcy poszłam do poradni na NFZ. Żenada Pani pomacała piersi odciągała trochę pokarmu i stwierdziła że najlepiej będzie przepalić bo laktacja mi nie wyhamuje. Wczoraj umówiłam się do prywatnej poradni. Pani dzisiaj przez 2 h robiła co mogła i wywalczyła, puścił mi zastój miałam czop mleczny, odetkała cały kanalik. Kobieta jest niesamowita taka zaangażowana wytłumaczyła mi wszystko doradziła co jeszcze mogę zastosować żeby naturalnie wyhamować, lek wykupiłam, K trzeba nauczyć pić z butelki.
Karolek teraz też tylko mama. Kocham tą kobietę z poradni:)::)
lilla super że uszy już działają:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam wieczorkiem :-)

Graża kciuki mocno zaciśnięte &&&&

Kornela śliczna choineczka - świątecznie się na forum robi :tak: Mój synek też wybłagał ubieranie choinki, więc wstawiłam mu dziś sztuczną do jego pokoju i ubieraliśmy :-) I powyciągałam dekoracje świąteczne :tak:

Wszystkim chorowitkom zdrówka :tak: Lilla wszystkie byśmy do aa należały :-p

Byliśmy z Natalią u okulisty - mała ma zapalenie spojówek :-( Dostała krople i maść. I za tydzień do kontroli.

No i był szoping :-D Kupiłam sukienkę, 2 pary legginsów i kosmetyki do twarzy, bo oczywiście wszystko od razu się pokończyło. Ogólnie zadowolona jestem, ale uświadomiłam sobie, że butów nie mam ;-)

Do góry