reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Na początku witam nowe mamusie :) Fajnie, że jeszcze się dopisujecie :D

Tym co przeżywają niedogodności związane z choróbskami życze dużo zdrówka.

Zauważyłam, że często mamy ochotę na to samo. Raz gołąbki, to sernik, placki ziemniaczane a teraz byla pizza. Ja też robiłam. Jak to z pamięcią w ciąży zapomniałam położyć sera. M. się zajadał, pycha pycha chwalił. Na drugi dzień patrze a w lodówce nieotwarty ser na pizze, ale się uśmiałam bo żadne z nas nie zauważyło tak znaczącego braku sera!!

Od dwóch dni mam uczucie nacisku na pęcherz moczowy. Nie wiem jeszcze czy częściej chce mi się siusiu bo staram się dużo pić i ciężko mi stwierdzić ale takie mało komfortowe to uczucie..

Przytyłam do tej pory 3,5 kg a przecież to już półmetek i wkurzyłam się dziś słysząc od osób trzecich, że najwięsza plotkra w mojej pracy rozgaduje wszystkim jak to ja się rzekomo roztyłam. Matko jak mi powtórzono to aż się zagotowałam. Całe szczęście, że jej dziś w pracy nie było bo chyba bym nie wytrzymała. Wkurza mnie to bo patrzę na wasze brzuszki, mamy podobne, bratowa rodzi tak jak ja, też ma brzuszek, więc się nie przejmuje tym że przytyłam bo tak nie jest. Ale teraz często i szybko nas można zdenerwować i takie gadanie po pierwsze za czyimiś plecami to raz a dwa po co wymyślać.. Och matko...

reklama
Anilewe nie przejmuj sie głupimi plotkami. Zazdroszczą i tyle :)
Swoją drogą, 3,5 kg to naprawde idealny przyrost wagi na tym etapie. Mogłoby byc i jeszcze wiecej i nadal by to była norma.

Michalina, dobrze ze z maleństwem wszystko ok! Niech Ci L4 na zdrowie wyjdzie!

Witam nowa mamę!

Podpisze sie pod tym co napisala Pola a Anilewe dodam, ze ja wstaje do ubikacji w nocy co pol godziny lub co godzine z zegarkiem na reku, a w ciagu dnia jak raz pojde, to doslownie po chwili ide znowu.

Przytylam 5 kg. Widze po romiarze ubran, ale po sobie niebardzo :p moze tez kwestia tego, ze w ciazy wole komfort i luzniejsze rzeczy.

Mialam dzis ciezki poranek... W nocy pobolewal mnie brzuch, ale ja oczywiscie twierdze, ze to nic zlego. Do wizyty powinnam wytrzymac. Znowu umeczyly mnie wymioty. Nie mam pojecia od czego to zalezy :(

Milego dnia

Hej dziewczyny

Od wczoraj wieczór prześladuje mnie zapach mleka kobiecego, zdaje się wydobywający sie z moich piersi :confused: Powiększyły się cholery o półtora rozmiaru ale żeby tak szybko produkcja się zaczęła??

Ide was czytać, miłego dnia :)

Dzien dobry
aNilewe nie przejmuj sie jakas wiedzma :)

Makota juz lepiej z brzuszkiem?
Elifit hmm az wstyd ale nie wiem w kazdym razie ja mam mega duze piersi ale nic nie wycieka I nie czuje zapachu mleka :)

anilewe co ty nie przejmuj się. To jest dobry przyrost wagi, ja przytyłam 2 kg w trzy tygodnie. W czwartek mam wizytę to się dowiem czy coś więcej.

minisia wyczytałam że produkcja siary zaczyna sie juz od 16 tygodnia. Stąd pewnie ten zapach.

Cześć Kochane witam się z Wami w ten mroźny poranek. Nadaję z pracy. Za oknem -13. Brrrrr aż z łóżka nie chciało się wstać. ja też od kilku dni mam problem z pęcherzem, biegam do łazienki cały czas, myślałam że to jakaś infekcja ale nic nie boli, nie piecze tylko cały czas chce się siku. W nocy wstaję o 1 i 4 lub tylko o 3. Przytyłam 3 kg:)za to brzusio jest mega:)

Dzoen dobry, kochane
Widze, ze nie tylko ja mam problem z naciskiem na pecherz. Ddatkowo nie moge sie do konca wysikac, i po sikaniu mam twardy brzuch. Bardzo to mnie denerwuje. Was tez?
Posiew robilam i bylo ok, wiec nie wiem, czy to macica tak uciska, czy co...

Moj maluszek chyba mnie po pecherzu kopie bo czasem czuje jak mnie tam puknie a gdzies czytalam ze jak tak jest ulozony I kopie w pecherz to sie tak lata do toalety a kazdym razie sama macica pewnie tez swoje robi :)

reklama
Kubusiowata dziekuje za radę co do migren i tym podobne związane z bólami głowy. Czasem to wyrwać bym ją mogła. :D bajki? Super sprawa.. U mnie narazie mąż opowiada i rybach, maszynach, łowieniu.. Itp. Sama się śmieje.. Bo mówi jak nie mam co gadać, to poopowiadam o tym nie?! :) hehe i chciałam Ci jeszcze napisać, że dziś Wypoczywaj, abyś sie lepiej poczuła, bo to jest ważne, tym bardziej ze miałaś zawroty! ;)

ANilawe kochana, ja właśnie tez mam parcie na sikanie od paru dni, jest to inne uczucie właśnie.. Takie inne.. Co do jedzenia to naprawdę, dobrze zauważyłaś, mamy czesto na to samo ochote, a z tym serem sie udałaś, hihi! :D a ta płotkarka to jak Ci tyłek obrabiarek to niech nie zapomni o tym aby Cię jeszcze w niego pocałować! Głupia małpa, będzie plotkować na ciężarną, a tfu niech ją myszy zjedzą! Ja wczoraj usłyszałam od właścicielki, ze ja to w ciazy nie wyglądam, tylko mam ładny brzuszek, a taka sama jestem, uśmiałam sie.. ;)
Elifit możesz sie śmiać, ale dwa dni temu w nocy, ręką przetarłam bluzkę, i co mokro, wstałam zapalilam światło, a wokół (.) była lekka mała plamka.. No i sie zdziwiłam ze to juz? I ze czemu pojawiła mi sie ta mokra plama.. Byłam w szoku.. A przecież sie tam nie obśliniłam. :D
Hubson maleństwo rośnie i naciska, teraz bedzie coraz bardziej ten pęcherz dawać nam czadu.. I tez mam tak, wysikaj sie, ale tak jak by nie do końca.. No trudno uroki ciazy.. ;) :D

Do góry