reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

ładnie wytłumaczyłyście dzieciakom :) ja jeszcze nad tym nie myślałam, bo nie miałam takiej konieczności...

co do USG - wszystkie mam robione w gabinecie i pewnie za wszystkie bym płaciła, ale mam pakiet medyczny,
3D i 4D mam płatne, ale nie wiem czy dostanę płytkę :( bardzo bym chciała i na przyszłej wizycie o to zapytam.
trochę wam kasy idzie na wszelakie badania :/ współczuję, bo to jednak można odczuć...
wyczaiłam, że w ramach pakietu mam też zniżkę na dentystę i postanowiłam w 2 trymestrze zrobić sobie porządek :tak: wczoraj wyleczyłam jednego zęba (bez znieczulenia, pierwszy raz od stu lat) i zostaje mi tylko 1 :) mam też kamień do ściągnięcia, ale to jest odradzane więc sobie daruję.

dziś na śniadanie zjem sobie jajko na miękko i chlebek z rzodkiewką. mam nadzieję, że ta rzodkiewka jest jeszcze zdatna do użytku :p

ostatnio często jestem głodna i już nie mam pomysłów co robić sobie do jedzenia :/ obiad jem ok. 18-19, bo dopiero wtedy wraca M. do tego czasu jem jakąś zupę, a kolacji nie jem wcale, bo jak się objem na wieczór to później mi niedobrze :/

Ostatnia edycja:
reklama
witam,

makota, ja też się cieszę, że mam pakiet medyczny, jak podliczyłam, ile by mi poszło kasy na ginekologa i endokrynologa i badania... zwykłe usg mam w pakiecie, 4d mam płatne, ale koleżanka z fitnessu poradziła, żebym kupiła płytkę z nagraniem usg połówkowego i poprosiła trakcie lekarza, żeby przełączył na 4d, o ile sam nie przełączy, bo przeważnie przełącza i wtedy zamiast coś koło 300zł będę miała nagranie za jakieś 90 :)

Cześć dziewczyny :-D dzisiaj wstałam hmm w dobrym humorze ale i z uczuciem jak "przed egzaminem" mam motylki w brzuchu bo dzisiaj wizyta po miesiącu zobaczę swojego szkraba :)
Pisałyście wczoraj o bólu głowy mnie wczoraj bolała wieczorem i musiałam wziąć apap bo inaczej nie dałabym rady dzisiaj wstać a tak to wstałam i nawet zapomniałam że wczoraj coś mnie bolało:-)
Dziewczyny które jeszcze zastanawiają się nad poduszkami muszę Wam powiedzieć że na prawdę nie macie nad czym się zastanawiać bo to super rzecz i ktoś kto ją wymyślił jest genialny :D
Powodzenia dla wszystkich mam które dzisiaj mają wizytę i do zobaczenia wieczorkiem :D

małgorzata w prywatnych przedszkolach jest ten plus że grupy są mniej liczne a co za tym idzie więcej uwagi może pani im poświęcić....
jak za 90zł będziesz miała 4D to bardzo tanio... u nas kosztuje około 200zł...
graza strasznie drogo u Ciebie kosztują wizyty u lekarza...

ja na szczęście mam lekarza który robi sam mi usg na wizycie i za wizytę z usg płacę 150zł....a za samą wizytę 100zł....
teraz się tylko wykosztowałam bo robiłam badania prenatalne....(460zł)

też się zastanawiam nad zrobieniem sobie usg z płytką ale nie wiem... robiłam je w pierwszej ciąży i tak szczerze to na początku się oglądało a teraz leży.... nie wiem czy sobie tym razem nie zafundować jakieś fajnej sesji zdjęciowej....

kubusiowata trzymam kciuki za wizytę.... fajnie że zobaczysz szkrabka

Dzień dobry Mamusie,

Ja od rana poirytowana jestem. Wczoraj z M. zarejestrowaliśmy samochód i teraz go trzeba ubezpieczyć. M. stwierdził, że skoro mam L4 to mogę się tym zająć. I od 2 godzin siedzę na necie i się irytuję bo nie wiem jak się za to zabrać i jestem coraz bardziej sfrustrowana. Dobrze, że jest w pracy bo byłaby teraz awantura nieziemska.

Witam wszystkie Mamusie :-)

Po wczorajszej wizycie nie miałam już siły się o komputer bić, więc dziś piszę, że wszystko ok :tak: - szczegóły w odp. wątku
Jagódka - cieszę się, że wszystko ok, dożywiaj się jakoś, bo siły nie będziesz mieć ;-)

Małgorzatkar - ja zmieniłam żłobek na przedszkole po przeprowadzce (mam tak jak ty prawie pod blokiem), wprawdzie N. była trochę starsza od Oli, ale myślę, że twoja córeczka da sobie radę :tak:
Dziś ma przyjść moja poduszka, mam nadzieję, że jutro po nocy zamieszczę pozytywną recenzję :-D
Graza - ja mam tak jak dziewczyny: gin od badania i krótkiego usg, a specj. od usg szczegółowego. Tylko, że mi wczoraj gin powiedziała, że połówkowe trochę za wcześnie mam umówione (18+2) i muszę się nagimnastykować, żeby zmienić :dry:
Michalina - to zobaczysz jak będziesz z maluszkiem "siedzieć w domu", "przecież i tak siedzisz w domu to możesz to zrobić":angry:
Elza - ja też o sesji myślę, a nawet się już zdecydowałam, będzie super pamiątka, z pierwszej ciąży mam może ze 2 zdj z brzuszkiem - z czego ostatnie 2-3 dni przed porodem - wyglądam jak WIELORYB :szok:

Ostatnia edycja:
ja z Olą mam sesję ciążową i bardzo miło wspominam. a teraz właśnie z racji tego, że jest już i Ola, chcemy taką rodzinno-brzuchatą.

wróciłam z fitness i zakupów, tylko małych, bo planowałam w biedronce, poszłam do bankomatu, a on mi kasy nie dał, się wkurzyłam, dzwonię na infolinię, miła pani mnie uświadomiła, że bank mi nie przysłał nowej karty, gr gr grrrr. zostałam bez kasy i bez możliwości jej wzięcia...

Witam wszystkie Mamusie :-)

Po wczorajszej wizycie nie miałam już siły się o komputer bić, więc dziś piszę, że wszystko ok :tak: - szczegóły w odp. wątku
Jagódka - cieszę się, że wszystko ok, dożywiaj się jakoś, bo siły nie będziesz mieć ;-)

Małgorzatkar - ja zmieniłam żłobek na przedszkole po przeprowadzce (mam tak jak ty prawie pod blokiem), wprawdzie N. była trochę starsza od Oli, ale myślę, że twoja córeczka da sobie radę :tak:
Dziś ma przyjść moja poduszka, mam nadzieję, że jutro po nocy zamieszczę pozytywną recenzję :-D
Graza - ja mam tak jak dziewczyny: gin od badania i krótkiego usg, a specj. od usg szczegółowego. Tylko, że mi wczoraj gin powiedziała, że połówkowe trochę za wcześnie mam umówione (18+2) i muszę się nagimnastykować, żeby zmienić :dry:
Michalina - to zobaczysz jak będziesz z maluszkiem "siedzieć w domu", "przecież i tak siedzisz w domu to możesz to zrobić":angry:
Elza - ja też o sesji myślę, a nawet się już zdecydowałam, będzie super pamiątka, z pierwszej ciąży mam może ze 2 zdj z brzuszkiem - z czego ostatnie 2-3 dni przed porodem - wyglądam jak WIELORYB :szok:

Ka.wo czekam na opinię w sprawie podusi:)

ładnie wytłumaczyłyście dzieciakom :) ja jeszcze nad tym nie myślałam, bo nie miałam takiej konieczności...

co do USG - wszystkie mam robione w gabinecie i pewnie za wszystkie bym płaciła, ale mam pakiet medyczny,
3D i 4D mam płatne, ale nie wiem czy dostanę płytkę :( bardzo bym chciała i na przyszłej wizycie o to zapytam.
trochę wam kasy idzie na wszelakie badania :/ współczuję, bo to jednak można odczuć...
wyczaiłam, że w ramach pakietu mam też zniżkę na dentystę i postanowiłam w 2 trymestrze zrobić sobie porządek :tak: wczoraj wyleczyłam jednego zęba (bez znieczulenia, pierwszy raz od stu lat) i zostaje mi tylko 1 :) mam też kamień do ściągnięcia, ale to jest odradzane więc sobie daruję.

dziś na śniadanie zjem sobie jajko na miękko i chlebek z rzodkiewką. mam nadzieję, że ta rzodkiewka jest jeszcze zdatna do użytku :p

ostatnio często jestem głodna i już nie mam pomysłów co robić sobie do jedzenia :/ obiad jem ok. 18-19, bo dopiero wtedy wraca M. do tego czasu jem jakąś zupę, a kolacji nie jem wcale, bo jak się objem na wieczór to później mi niedobrze :/

witam,

makota, ja też się cieszę, że mam pakiet medyczny, jak podliczyłam, ile by mi poszło kasy na ginekologa i endokrynologa i badania... zwykłe usg mam w pakiecie, 4d mam płatne, ale koleżanka z fitnessu poradziła, żebym kupiła płytkę z nagraniem usg połówkowego i poprosiła trakcie lekarza, żeby przełączył na 4d, o ile sam nie przełączy, bo przeważnie przełącza i wtedy zamiast coś koło 300zł będę miała nagranie za jakieś 90 :)

Dziewczyny ten pakiet medyczny macie wykupiony przez pracodawcę czy indywidualnie?
Cześć dziewczyny :-D dzisiaj wstałam hmm w dobrym humorze ale i z uczuciem jak "przed egzaminem" mam motylki w brzuchu bo dzisiaj wizyta po miesiącu zobaczę swojego szkraba :)
Pisałyście wczoraj o bólu głowy mnie wczoraj bolała wieczorem i musiałam wziąć apap bo inaczej nie dałabym rady dzisiaj wstać a tak to wstałam i nawet zapomniałam że wczoraj coś mnie bolało:-)
Dziewczyny które jeszcze zastanawiają się nad poduszkami muszę Wam powiedzieć że na prawdę nie macie nad czym się zastanawiać bo to super rzecz i ktoś kto ją wymyślił jest genialny :D
Powodzenia dla wszystkich mam które dzisiaj mają wizytę i do zobaczenia wieczorkiem :D

Kubusiowata z jakiej firmy masz poduszkę?

małgorzata w prywatnych przedszkolach jest ten plus że grupy są mniej liczne a co za tym idzie więcej uwagi może pani im poświęcić....
jak za 90zł będziesz miała 4D to bardzo tanio... u nas kosztuje około 200zł...
graza strasznie drogo u Ciebie kosztują wizyty u lekarza...

ja na szczęście mam lekarza który robi sam mi usg na wizycie i za wizytę z usg płacę 150zł....a za samą wizytę 100zł....
teraz się tylko wykosztowałam bo robiłam badania prenatalne....(460zł)

też się zastanawiam nad zrobieniem sobie usg z płytką ale nie wiem... robiłam je w pierwszej ciąży i tak szczerze to na początku się oglądało a teraz leży.... nie wiem czy sobie tym razem nie zafundować jakieś fajnej sesji zdjęciowej....

kubusiowata trzymam kciuki za wizytę.... fajnie że zobaczysz szkrabka

Elza ja jeszcze leczę się u endokrynologa do tej pory miałam wizyty co miesiąc. Teraz kolejną mam za 2 miesiące. Więc dodatkowo 130zł nie moje:( trzeba się strasznie nagimnastykować nad budżetem domowym. Ja chodzę do prywatnego szpitala, tam też chcę rodzić.

czy usg połówkowe to jest właśnie to 3d/4d bo już się pogubiłam i ile powinno trwać to badanie? bo jak się umawiałam to pani z rejestracji powiedziała że około 20-25 min bo to zależy od dziecka, jak dzwoniłam do innej przychodni to kobieta powiedziała że u nich to trwa około 40min nie jak w innych placówkach? no i teraz nie wiem sugerowała się opinią mojego lekarza no ale mam teraz jakieś takie nie domówienie?
Czy będziecie zapisywać się do szkoły rodzenia? ja myślę o porodzie sn z mężem. w sumie zapisałam się na pierwsze zajęcia, zapisują od 22 tygodnia, 11 spotkań co tydzień ale nie wiem czy to nie za wcześnie? do porodu chyba zapomnę co i jak, może się przepisze ale dojazd to 45km a nie wiem jak będę się czuć od 30tyg.nie wiem chyba się przepiszę na późniejszy termin.

graza, ja mam pakiet przez pracodawcę wykupiony

do szkoły rodzenia chodziłam w pierwszej ciąży, jakoś tak w 6-7 miesiącu, to dobry czas, bo jeszcze brzuch nie przeszkadza za mocno i jeszcze ma się siłę dojechać :)

reklama
Cześć dziewczyny :) nie mam dziś weny do pisania - tak się wizytą denerwuję :-( kurcze do 18.30 jeszcze tyyyyle czasu :-(

też chcę sesję brzuchato-rodzinną, ale dopiero wiosną, bo na dworze bym chciała. W pierwszej ciąży nie miałam i bardzo żałuję.

Idę wypić kawkę na uspokojenie ;-)

Do góry