reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

małgorzata dzisiaj chyba coś jest tak z pogodą bo wile osób narzeka na ból głowy.... mi też dzisiaj nie daje spokoju, i nie czuj się jak wyrodna matka każdy ma prawo do gorszego dnia nawet najlepsza matka świata.... na pewno Twoja Olusia tego tak nie pojmuje... ona kocha Cie nad życie....
o masz co z tym śluzem.... może powinnaś od razu to skonsultować z lekarzem

michalina zdrowe podejście do tego ubezpieczenia....super

reklama
cześć dziewczyny :-)

u mnie weny też brak, od kilku dni mam kłopoty ze snem i chodzę skołowana cały dzień... :no:

pisałyście o wizytach, ja u swojego gina płacę 80zł a z usg 150zł - myślę, że jeszcze nie ma tragedii narazie chodzę raz w miesiącu więc nie odczuwam tak bardzo, ale badania laboratoryjne też mi dały po kieszeni ;/

gaza - ja też zamierzam rodzić w prywatnym szpitalu na NFZ, jeśli przejdę wizytę kwalifikacyjną, słyszałam kilka opinii od znajomych i jest naprawdę świetny jeśli chodzi o opiekę i warunki :happy2:

malgorzatkar - połóż się koniecznie i odpoczywaj

malgorzatkar - nawet się nie wygłupiaj z tym śluzem i od razu dzwoń do gin., nawet jeżeli wywołasz fałszywy alarm to trudno.

Ha z tym ubezpieczeniem. Mój M. wielce się wziął teraz za studiowanie polisy i dopytuje co zawiera, no szlag mnie zaraz trafi. Jak zada jeszcze jedno pytanie to straci zęby.

malgorzatkar - nawet się nie wygłupiaj z tym śluzem i od razu dzwoń do gin., nawet jeżeli wywołasz fałszywy alarm to trudno.

Ha z tym ubezpieczeniem. Mój M. wielce się wziął teraz za studiowanie polisy i dopytuje co zawiera, no szlag mnie zaraz trafi. Jak zada jeszcze jedno pytanie to straci zęby.
daj mu nr na infolinię :-D

Graza - ja mam ubezpieczenie z mbanku wykupione - na ich stronie znajdziesz wszystkie informacje. Osobiście jestem zadowolona :tak:
A na poduchę muszę poczekać do jutra :dry:

Sześć dni mnie było, ale się rozpisałyście!

Anilewe, koleżanką plotkarą nie ma się co przejmować. Głowa do góry!

Haust, Ewa66, na zatoki się nie daje antybiotyku, co najwyżej sterydy. A przynajmniej tak twierdzi dwóch lekarzy u których się leczyłam (w tym laryngolog). Mi pomógł SinusRinse, płukałam 3x dziennie, ulga po 4 dniach, całość wypłynęła po ok. 1,5 tygodnia.

I Ewa66, clotrimazolu też się nie stosuje w ciąży- jest informacja na ulotce. Lekarz może Ci coś przepisać innego.

Odnośnie paracetamolu w ciąży polecam artykuł:
Paracetamol w ciąży nie jest bezpieczny - Dzieci.pl
W związku z tym, ja nie łykam żadnych przeciwbólowych. Lepiej, żeby bolało, żebym czuła czy coś złego się nie dzieje.

Nie wiem kto ostatnio pisał o łososiu wędzonym - ja też bardzo lubię, ale w ciąży odstawiłam. Zdarzyło mi się raz przez zapomnienie :/ A potem koleżanka mi powiedziała, że jak wędzony, ale przyrządzony na ciepło, czyli jeszcze jakoś obrobiony, np. zapiekany z makaronem w sosie itp. to już można. Ciekawa sprawa :)

Jagódka - gratuluję synka :) Szkoda, że się potwierdziło w takich okolicznościach, ale cieszę się, że już nie masz takich skoków ciśnienia.

s.Michalina - morfologię i mocz robię co miesiąc. Tak zresztą mam rozpisane na planie opieki nad ciężarną, zgodnie z zaleceniami Tow. Ginekologicznego lub coś w tym stylu, musiałabym sprawdzić.
Chyba przegapiłam, ale co się stało, że nagle L4? Wszystko w porządku?

małgorzatkar - a nie jest jeszcze trochę za mała na przedszkole, nawet od kwietnia? Chyba najwcześniej od 2,5 roku przyjmują. No i dziecko musi być samodzielne i zgłaszać potrzeby fizjologiczne. Ja posyłam synka dopiero od września, teraz kontynuujemy żłobek.
I czy szukałaś miejsca w samorządowych?
No i mam nadzieję, że to plamienie to z przemęczenia... Daj znać po wizycie na IP.

Makota, również powiedzieliśmy synkowi, że w brzuszku u mamy jest małe dzidzi i pokazuję co tydzień jak duże już może być :) A synek puka delikatnie paluszkiem w mój brzuszek i mówi "cześć małe dzidzi, nie śpisz?" i często przytula się do brzucha posłuchać, choć nic nie słychać :) Bardzo rozczulający widok :)

Sklepy internetowe mają obowiązek przyjąć zwrot towaru w ciągu 10 lub 14 dni od zakupu bez podania przyczyny. Dodatkowo nie można ograniczyć prawa do gwarancji lub rękojmi - takie zapisy w regulaminie sklepu można uznać za klauzule niedozwolone. Jedyne haczyki są wtedy, gdy się coś kupuje przez internet na firmę.

Elza79, też płacę za normalną wizytę 100 zł, z USG 150 zł. Za to za prenatalne (w tym fragment 4D, z zapisem na CD) w innym gabinecie, specjalistycznym, kosztowało mnie aż 400 zł. Z tym, że przykro mi się zrobiło, bo tyle zapłaciliśmy, a pani doktor na sam koniec badania się zorientowała, że nie włączyła nagrywania, więc na płycie mamy tylko zdjęcia :(
Teraz nie wiem, ile będzie kosztować połówkowe, pewnie podobnie.

Ufff, no to nadrobiłam.
Za to ja po L4 to wróciłam w końcu do pracy. Nie powiem, ciężko wrócić po tak długiej nieobecności, a i niewygodnie przy biurku, plecy bolą, brzuch uwiera. Po pierwszym dniu strasznie bolał mnie brzuch, ale to chyba od pizzy zjedzonej dzień wcześniej. Po drugim już lepiej, nawet coś byłam w stanie ogarnąć w domu. Ale nie wiem, jak długo dam radę na takich obrotach.
No i siłą rzeczy będę rzadziej zaglądać, bo i czasu mniej.

Zdrówka dla wszystkich mamuś.
Witam nowe mamusie :)

I na koniec... Szmaragd, Faraway - co u Was? Dawno nic nie pisałyście...

MaMaMu to przedszkole ma dwulatki i nie muszą byc bez pieluchy, pomagają jeść też ale z tym akurat Ola nie ma problemu ( chyba ze ma fazę, ze raczek nie ma...) . Samorządowego nie chcę, nie chcę jej nigdzie wozić, wolę mieć na miejscu no i u mnie samorządowe dopiero od 3,5 roczku. Tu rozmawiałam z panią dyrektor w grudniu i ona sama zaproponowała marzec.
Na ip nie byłam, leze i odpoczywam, nic nie leci już

MaMaMu to przedszkole ma dwulatki i nie muszą byc bez pieluchy, pomagają jeść też ale z tym akurat Ola nie ma problemu ( chyba ze ma fazę, ze raczek nie ma...) . Samorządowego nie chcę, nie chcę jej nigdzie wozić, wolę mieć na miejscu no i u mnie samorządowe dopiero od 3,5 roczku. Tu rozmawiałam z panią dyrektor w grudniu i ona sama zaproponowała marzec.
Na ip nie byłam, leze i odpoczywam, nic nie leci już

i jak sie czujesz?

MaMaMu - lekarz doszukał się w mojej macicy przegrody. Na razie mam tydzień L4, duphaston i magnez.

No właśnie mi też się tak wydawało, że badania powinno się regularnie robić a nie dwa czy trzy razy na całą ciążę.

reklama
Witam Was Kochane wieczorkiem :D
Już po wizycie i jestem przeszczęśliwa :D Lekarz powiedział że będzie dziewczynka :D czyli w 9 tc się pomylił bo powiedział że będzie chłopak :D heheh Także będzie Maja :) A tak poza tym wszystko było ok
Także dzisiaj mam szczęśliwy dzień :D
Jutro jadę z M na egzamin wieczorkiem robimy sobie spotkanie babskie :) także znowu dzień poza domem
Dzisiaj po tych emocjach jestem wykończona i już spać mi się chce ;P

Małgorztakar
- ja też miałam taki brązowy śluz tylko ja go miałam dużo ale pojechałam do lekarza i okazało się że to było jakieś plamienie prawdopodobnie z przemęczenia, no ale ja od razu jechałam do lekarza (panikara ze mnie :p)

Miłego wieczorku Kochane :D

Do góry