reklama

Lipiec 2014

No właśnie ja nie wiem o co chodzi z tym skręca sam, mój nie skrecal... Chociaż spacerowka parasolka trochę sama skręca ale ona ma malutkie kółka, a wózek ma przednie co prawda mniejsze niż tylne, ale naprawdę spore....

reklama
Dziewczyny tak jak kiedys rozmawialysmy- zalezy kto co potrzebuje. Ja mialam pasy i bujalam mlodego. Wozek doskonale sie sprawdzal w terenie. 2 wozek mialam typowa spacerowke ze skretnymi kolami- zawsze chodzilam na zablokowanych. Co do fotelika my ogladalismy romer i maxi cosi. Cybex to wyzsza polka cenowa.

najważniejsze to wypisać sobie co ma mieć wózek, czy ma być lekki czy bez różnicy (tu powiem, że przynajmniej dwa lata temu, niektóre wózki miały dwa rodzaje ramy: zwykła i odchudzoną, np. trochę węższą, przez co lżejsza), czy ma się bujać czy nie, itp i z listą iść do sklepu i tam pojeździć na spokojnie wózkami (mi pan sprzedawca włożył do spacerówki około 10-11kg pakunek, jakiś namocik czy coś i kazał z tym pojeżdzić, żebym mogła sprawdzić, jak mi się prowadzi z obciążeniem, czy nie mam problemu podjechać pod krawężnik itp, bo przecież sam wózek to prawie każdy prowadzi się ekstra w sklepie, a potem trzeba dołożyć bobasa coraz cięższego i nierzadko zakupy w ilości sporej, no i wtedy czasami pojawia się problem ze sterownością i łatwością prowadzenia) , sprawdzić wymiarowo przynajmniej czy wejdzie bez problemu do bagażnika, a najlepiej przymierzyć, i przejrzeć się w lustrze, jak wózek pasuje do nas :P i jaką ma gwarancję, jak długo, door to door czy gdzieś trzeba odsyłać samemu i ile czasu robią... co do fotelika, to zwróćcie też uwagę ile waży sam fotelik, moja koleżanka miała, żeby nie skłamać, chyba graco, które było tak ciężkie, że po włożeniu w niego synka ledwo podnosiła do góry... a w foteliku nosi się bobaska na szczepienia itp, więc żeby nie przeciążyć kręgosłupa za mocno...no i czy fotelik pasuje do samochodu, czy nie stoi zbyt pionowo albo zbyt leżąco, czy, jeśli jest na pasy, to pasy starczają (można kupić adaptery-przedłużacze, ale to dodatkowy koszt) i najważniejsze, czy da się go stabilnie zamontować, żeby nie latał na boki...
to takie moje sugestie, dwa lata temu sama zbierałam opinie, na co zwrócić uwagę i miałam to szczęście, że pan sprzedawca był kompetentny i nie próbował mi wcisnąć czegoś na siłę, ale dokładnie pokazał wady i zalety kilku modeli, o które pytałam, pozwolił wybierać długo i na spokojnie

małgorzatka jestem skłonna powiedzieć, że ujełaś wszystkie najważniejsze rzeczy. Przy doradzaniu przy wózku w sklepie 1 pytanie które zadał mi sprzedawca to teren po którym wózek będzie jeździł.
Co do fotelika rzeczywiście my też sprawdzamy wagę samego fotelika. Ja jeszcze patrzę czy ma osłonkę przeciwsłoneczną/przeciwdeszczową nad główkę i osłonkę na nogi. Jednakże podstawowe kryteria to bezpieczeństwo i waga.

Pierwszaaa!

Ja również przyłączam się do zdania że trzeba nakreślić sobie pewne wymagania kupując wózek i sie ich trzymać, bo nie da sie mieć wszystkiego.

Ja pierwszy wózek miałam z odzysku, na paskach dobrze bujał, koła duże lecz nieskrętne, ale po lesie jeździły super. Też szybko się przesiedliśmy do spacerówki.
Fotelik - myślę nad maxi cosi.
Głowa- ja pije dużo wody a i tak boli, hormony:sorry2:

A ja dziś się dowiem co mi siedzi w brzuszku :-):-):tak:

Dzień dobry dziewczyny:)

czy u Was też dzisiaj za oknem taka straszna plucha:( u mnie 0 na termometrze, pada deszcz ze śniegiem:(

dziękuję Malgorzatkar, Jagódka, Gosia i Bartek, Doti za opinie dotyczące wózków. Muszę je testować z obciążeniem to będzie najbardziej wiarygodne. Od soboty chodzę 2 m nad ziemią. Nie wiedziałam że zakup wózka to taka przyjemność to jeszcze jeden dowód że będzie maluszek. Poprzednio nie było nam to dane:-( Zastanawiamy się nad fotelikiem z Maxi Cosi.

Elfit ja też mam dzisiaj wizytę ale pewnie bez usg. Trzymam kciuki za wiadomości, zazdroszczę że już będziesz wiedziała:)

bylam dzis zaniesc mocz do badania:) ciagle sikam i caly czas cos mnie lekko piecze jak by w cewce moczowej;/ oby wyniki byly dobre bo juz nie mam sily ciagle przyspieszac wizyt u lekarza;/ wyniki beda o 12. (tydzien temu wyszly liczne bakterie)

malgorzatkar ujęłaś wszystko co najważniejsze :-) Gdzie kupowałaś swój wózek?

elifit super - trzymam kciuki i zazdroszczę podglądanka :zawstydzona/y:

graza06 maxi cosi to bardzo dobry wybór. My dostaniemy po siostrzeńcu taki z adapterem isofix - czyli nie trzeba używać pasów,fotelik wpina się do bazy - klik i po sprawie :-)

Wg suwaczka wskoczyłam w piąty miesiąc a030.gif

Załączniki

• a030.gif
    a030.gif
    1 021 bajtów · Wyświetleń: 98
Ostatnia edycja:
reklama
Elifit ale masz fajnie ja juz w srode, czekamy na wiesci :) a o ktorej masz wizyte?

Chyba caly ten tydzien ma ktoras badanie co nie?

Dzien dobry tak wogole I milego dnia zycze

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry