reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

No właśnie ja nie wiem o co chodzi z tym skręca sam, mój nie skrecal... Chociaż spacerowka parasolka trochę sama skręca ale ona ma malutkie kółka, a wózek ma przednie co prawda mniejsze niż tylne, ale naprawdę spore....

reklama
Dziewczyny tak jak kiedys rozmawialysmy- zalezy kto co potrzebuje. Ja mialam pasy i bujalam mlodego. Wozek doskonale sie sprawdzal w terenie. 2 wozek mialam typowa spacerowke ze skretnymi kolami- zawsze chodzilam na zablokowanych. Co do fotelika my ogladalismy romer i maxi cosi. Cybex to wyzsza polka cenowa.

Nigdy nie miałam problemu ze skrętnymi kołami i na 100% wybrałabym wózek ze skrętnymi kołami jeszcze raz :-)

najważniejsze to wypisać sobie co ma mieć wózek, czy ma być lekki czy bez różnicy (tu powiem, że przynajmniej dwa lata temu, niektóre wózki miały dwa rodzaje ramy: zwykła i odchudzoną, np. trochę węższą, przez co lżejsza), czy ma się bujać czy nie, itp i z listą iść do sklepu i tam pojeździć na spokojnie wózkami (mi pan sprzedawca włożył do spacerówki około 10-11kg pakunek, jakiś namocik czy coś i kazał z tym pojeżdzić, żebym mogła sprawdzić, jak mi się prowadzi z obciążeniem, czy nie mam problemu podjechać pod krawężnik itp, bo przecież sam wózek to prawie każdy prowadzi się ekstra w sklepie, a potem trzeba dołożyć bobasa coraz cięższego i nierzadko zakupy w ilości sporej, no i wtedy czasami pojawia się problem ze sterownością i łatwością prowadzenia) , sprawdzić wymiarowo przynajmniej czy wejdzie bez problemu do bagażnika, a najlepiej przymierzyć, i przejrzeć się w lustrze, jak wózek pasuje do nas :p i jaką ma gwarancję, jak długo, door to door czy gdzieś trzeba odsyłać samemu i ile czasu robią... co do fotelika, to zwróćcie też uwagę ile waży sam fotelik, moja koleżanka miała, żeby nie skłamać, chyba graco, które było tak ciężkie, że po włożeniu w niego synka ledwo podnosiła do góry... a w foteliku nosi się bobaska na szczepienia itp, więc żeby nie przeciążyć kręgosłupa za mocno...no i czy fotelik pasuje do samochodu, czy nie stoi zbyt pionowo albo zbyt leżąco, czy, jeśli jest na pasy, to pasy starczają (można kupić adaptery-przedłużacze, ale to dodatkowy koszt) i najważniejsze, czy da się go stabilnie zamontować, żeby nie latał na boki...
to takie moje sugestie, dwa lata temu sama zbierałam opinie, na co zwrócić uwagę i miałam to szczęście, że pan sprzedawca był kompetentny i nie próbował mi wcisnąć czegoś na siłę, ale dokładnie pokazał wady i zalety kilku modeli, o które pytałam, pozwolił wybierać długo i na spokojnie

małgorzatka jestem skłonna powiedzieć, że ujełaś wszystkie najważniejsze rzeczy. Przy doradzaniu przy wózku w sklepie 1 pytanie które zadał mi sprzedawca to teren po którym wózek będzie jeździł.
Co do fotelika rzeczywiście my też sprawdzamy wagę samego fotelika. Ja jeszcze patrzę czy ma osłonkę przeciwsłoneczną/przeciwdeszczową nad główkę i osłonkę na nogi. Jednakże podstawowe kryteria to bezpieczeństwo i waga.

Pierwszaaa!

Ja również przyłączam się do zdania że trzeba nakreślić sobie pewne wymagania kupując wózek i sie ich trzymać, bo nie da sie mieć wszystkiego.

Ja pierwszy wózek miałam z odzysku, na paskach dobrze bujał, koła duże lecz nieskrętne, ale po lesie jeździły super. Też szybko się przesiedliśmy do spacerówki.
Fotelik - myślę nad maxi cosi.
Głowa- ja pije dużo wody a i tak boli, hormony:sorry2:

A ja dziś się dowiem co mi siedzi w brzuszku :-):-):tak:

Dzień dobry dziewczyny:)

czy u Was też dzisiaj za oknem taka straszna plucha:( u mnie 0 na termometrze, pada deszcz ze śniegiem:(

dziękuję Malgorzatkar, Jagódka, Gosia i Bartek, Doti za opinie dotyczące wózków. Muszę je testować z obciążeniem to będzie najbardziej wiarygodne. Od soboty chodzę 2 m nad ziemią. Nie wiedziałam że zakup wózka to taka przyjemność to jeszcze jeden dowód że będzie maluszek. Poprzednio nie było nam to dane:-( Zastanawiamy się nad fotelikiem z Maxi Cosi.

Elfit ja też mam dzisiaj wizytę ale pewnie bez usg. Trzymam kciuki za wiadomości, zazdroszczę że już będziesz wiedziała:)

bylam dzis zaniesc mocz do badania:) ciagle sikam i caly czas cos mnie lekko piecze jak by w cewce moczowej;/ oby wyniki byly dobre bo juz nie mam sily ciagle przyspieszac wizyt u lekarza;/ wyniki beda o 12. (tydzien temu wyszly liczne bakterie)

malgorzatkar ujęłaś wszystko co najważniejsze :-) Gdzie kupowałaś swój wózek?

elifit super - trzymam kciuki i zazdroszczę podglądanka :zawstydzona/y:

graza06 maxi cosi to bardzo dobry wybór. My dostaniemy po siostrzeńcu taki z adapterem isofix - czyli nie trzeba używać pasów,fotelik wpina się do bazy - klik i po sprawie :-)

Wg suwaczka wskoczyłam w piąty miesiąc a030.gif

Załączniki

• a030.gif
    a030.gif
    1 021 bajtów · Wyświetleń: 74
Ostatnia edycja:
reklama
Elifit ale masz fajnie ja juz w srode, czekamy na wiesci :) a o ktorej masz wizyte?

Chyba caly ten tydzien ma ktoras badanie co nie?

Dzien dobry tak wogole I milego dnia zycze

Do góry