reklama

Lipiec 2014

reklama
oo...to okrycie kąpielowe może dokupię jeszcze jedno...bo kupiłam dwa...jedno 100X100 a drugie 80x75...albo jakos tak.....:) a pościel to tak jak mowilam 3 komplety będzie ok:):):):):):) dzięki jagodka::):):):):):):)

Wiecie to zależy od upodobań, znam mamy, które korzystały z normalnych ręczników. Jako, że Klaudia miała długie włosy od początku to nie było mowy o normalnym ręczniku, łatwiej było mi włożyć jej kapturek na głowę, żeby nie marzła. Miałam 3 okrycia bo Klaudia lubiła siknąć sobie po kąpieli:sorry2: i musiałam mieć zapas, żeby spokojnie wyschło po praniu.

Dzien dobry,

Ewa mam nadzieje ze wyniki moczu beda dobre tym razem. Robiłaś cos w celu wyeliminowania tych bakterii? Zurawina lub cos innego?

Jagódka, piekny szalik! Gratuluje zapału. Ja troche poszydelkowalam i przestałam....

Dziewczyny, widziałam ostatnio w smyku fajny szlafroczek dla malucha. Pytanie tylko czy cos takiego sie sprawdzi dla takiego noworodka? Czy lepiej owinąć dziecko w ręcznik z kapturkiem i w nim przetransportować dziecko do łóżeczka?
Zastanawiam sie tez w jakie najlepiej zaopatrzyć sie ciuszki na poczatek. Zuzia urodziła sie w październiku wiec nie mielismy problemu z wyborem - większość była z długim rękawem. Teraz tez juz kupiliśmy kilka bodziakow z długim rękawem i dresiki z zakrywanymi stopkami ale zaczynam sie zastanawiać czy w lipcu nie bedzie za gorąco na taki ubiór?

Ja rodziłam w sierpniu, więc mam łatwiej;-) Ja miałam też body z krótkim rękawem - ale to głównie dlatego, że brałam co było w tym rozmiarze (50) - a było wtedy małoo. U mnie w domu w lecie jest bardzo ciepło, więc zakładałam te bodziaki. Jedyny problem jaki miałam to to, że Klaudia nie miała warstwy tłuszczu, więc szybko się wychładzała - na dwór ubierałam ją cieplej niż normalnego noworodka. Myślę, że gdyby była większa (i cięższa) to te z krótkim rękawem też by się spisały. Teraz rodzę cały m-c wcześniej, więc te z krótkim rękawem też za pewne będą w użyciu, bo to jednak cały miesiąc upałów więcej.

ja mysle ze na początek takie okrycie z kapturkiem bardziej się sprawdzi niż szlafroczek chobcy z wygody dla ciebie:):):):):):)

co do ubranek...no ja mam większość z długim rękawkiem...bo norwegia nawet w lato nie jest az taka ciepla:):):):) mam pare z krótkim.....ale to wszystko podostawałam a nie kupowałam wiec darowanemu ...nie patrzy się w zeby:):):):):):) mysle ze dokupię pare rzeczy z krótkimi rękawkami:) ale to już na bieżąco jak dzidzia już będzie na swiecie:):):):)

blueberry przeczuwać? Nie wiem czy mozna przeczuwać. To są bardziej pobożne myśli ;-) Wiadomo że mając synka w domu, który łazi za tatą jak cień, to chciałabym córunię która będzie moją pieszczochą :happy2: Ale nie chcę się nastawiać, mam koleżankę która ma termin na czerwiec i nosi pod sercem chłopaka, a w domu już ma dwóch. Kto wie co mi jest tam dane :sorry2:

dziewczyny rożki, kapturki to są najlepsze rozwiązania. Naprawdę potrzebne są rzeczy wygodne! Mój syn w pierwszych dniach sie darł w wodzie, bo wiadomo ze szpitala trauma i wtedy chcecie jak najszybciej malca wyjąć i uspokoić. A szlafroczek na później jak już będzie siedział.

Ostatnia edycja:
Jagódka ja tez dzisiaj nie spałam ale to przez małego, zaczął fikać o 2 w nocy i mnie obudził, a jak rano mąż poszedł do pracy chciałam jeszcze pospać to mi też nie dał.
Co do zakupów to ja myślałam, że taka niecierpliwa jestem i kupuje tak wcześnie ale anastazi jesteś lepsza:)

angelika no my na raty wszystko żeby rozlozyc sobie koszty:) wiec żeby budżet az tak bardzo nie ucierpiał...to zaczelismy wcześnie:):):) to co można kupimy na allegro a w kwietniu jak przyjedziemy do polski to będzie już na nas czekac...:) bo mi się nie uśmiecha pod koniec 7 miesiąca chodzic i wszystko kupować....zwłaszcza ze jak przyjezdzamy do polski to mamy wystarczająco dużo innych spraw do pozałatwiania po urzędach i nie tylko...wiec swoje odstoję:):):):):) a takie rzeczy co w aptece czy czego nie znajde albo nie będę pewna na allegro to kupie w kwietniu....chce jak najwięcej rzeczy w Polsce kupic ze zwykłego powodu...... oszczednosci:):):):):):):)

reklama
ja miałam dwa ręczniki z kapturkiem z ikei, są duże i kapturek mają na środku a nie na rogu, dla mnie te z kapturkiem z boku były niewygodne, a te ikeowe uzywałam do ponad roku. teraz Ola ma też z ikei takie ręczniko-szlafroczki z kapturkiem: wkłada się toto przez głowę i można na zatrzaski na bokach zapiąć. szlafroczek dopiero teraz wyciągnęła, wcześniej nie wygodnie nam było...
pościel dopiero koło roku wyciągnęłam, tak to pod kocykiem/pieluszką w lato/pod rożkiem rozłożonym spała...podusia też dopiero koło roku, młodsze dzieci śpią bez poduszek. ubranka: ja zamierzam kupić body na krótki i rampersy, u mnie jest ciepło w mieszkaniu, oczywiście body na długi kilka też, ale jak będzie dziewczynka, to mam po Oli coś

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry