reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Anastazi ja tez powoli kupuję bo później nie wyrobiłabym finansowo, mam w maju wesele koleżanki a w czerwcu brata:) w tym miesiącu założyliśmy sobie łóżeczko kupić, na szczęście wózek mam od szwagierki więc ten wydatek z głowy:)

reklama
angelika my wozek kupiliśmy jak byliśmy w Polsce na boze narodzenie:)
wyprawka dla malucha to naprawdę spory wydatek...wiec lepiej zacząć wcześniej....a to ze niby nie powinno się dziecku nic kupować przed porodem albo do 8 miesiąca ciąży ....to zwykly zabobon.....:):):):):):)przynajmniej dla mnie.......

witajcie w nowym tygodniu:-)

my mieliśmy szalony weekend, zapowiedzianych i niezapowiedzianych gości, szybkie zakupy i ciągłe sprzątanie:-) dobrze, że do pracy dziś nie odę, bo jestem totalnie skołowana:-)

fajnie, że już jest mowa o zakupach, ba ja jestem w tym zupełnie zielona, chociaż wstrzymam się jeszcze Z gabarytami to chyba aż do maja/czerwca bo nie mam za bardzo miejsca gdzie to postawić. Już się zastanawiam jak my się z dzidzią pomieścimy w naszym małym mieszkanku...

a drugi popularny temat to dolegliwości, które jak widzę dokuczają większości z nas:-( ja się właśnie biję z myślami czy nie odwiedzić dermatologa, bo mi jakaś wysypka wyszła na brzuchu i swędziała cały weekend. Teraz już zbladła i wyraźnie znika, więc może nie ma się co fatygować?

ANGELIKA jesteś absolutnie normalna:):):) pozatym lepiej robic zakupy teraz niż tuz przed porodem chcby z wygody):):):)bo potem kregoslup da się mocno we znaki... wiec ciężko jest chodzic po sklepach......

Undomiel7 ja również zielona w tym temacie ale sciagnelam sobie z netu pare propozycji list wyprawek i stworzyłam z nich swoja:):)

jeżeli chcecie to skopiuje i wam podesle zebyscie zobaczyly....a może pomogly ja trochę zmodyfikować jeżeli będą rzeczy niepotrzebne albo jeżeli czegos brakuje:):):)

cieszę się że link Wam się przydał jak coś będę jeszcze wiedziała to na pewno dam znać...dobrze że w Waszych miejscach zamieszkaniach też są organizowane te warsztaty bo warto na nie się wybrać... tak jak pisze graza czasami panikujemy bo nie wiemy co robić.... u mnie Czarek dwa razy się zakrztusił na szczęście mój mąz jakoś sobie z tym poradził a ja tylko stałam i płakałam....

jagódka śliczny szaliczek.... brawo zdolniacha z Ciebie

elefit trzymam kciuki za usg.... fajnie miejmy nadzieję że się dziecko pokaże....bo mojej znajomej za każdym razem zaciskało nogi albo się odwracało i do końca nie wiedziała czy urodzi chłopca czy dziewczynkę....czekamy na informacje...pewnie się już nie możesz doczekać...oby czas Ci szybko zleciał do 16.00
graza i za Twoją wizytę kciukasy zaciśnięte
ewa zdrówka
małgorzata je też małemu robię co jakiś czas wyniki u mie bardziej moja lekarka tego też pilnuje bo on znowu ma małopłytkowość... niby nic takiego ale trzeba kontrolować... jak Ola znosi pobieranie krwi???/ bo mój jak był mniejszy to był odważniejszy... teraz to jest masakra mąż musi go trzymać i jeszcze pielęgniarka a druga go kłuje
kubusiowata a jaki wózek wybrałaś jakiej firmy???
anastazi super zakupki za Tobą... fajnie tak sobie wybierać i kupować... ja się już nie mogę doczekać... ale póki nie znam płci to tylko oglądam... a poza tym dużo rzeczy mam po Czarku... jemu zazwyczaj kupowałam takie uniwersalne... ha ha ha i klika rzeczy z żyrafą też mam...

w tym tygodniu w lidlu jest promocja na niemowlęce rzeczy....

Cześć dziewczyny! Żeby po weekendzie was nadrobić to do południa mi czas zleci zawsze ;-)

Zakupy - ja płci nadal nie znam, więc kupować nic nie kupuję z ubranek. Za 2 tyg jadę do rodziców więc zrobię przegląd rzeczy po N. Mam: wózek, wanienki (2 szt.), stojak na wanienkę, fotelik sam., kocyki (ilość zastraszająca :tak:), łóżeczko (ale to zostanie u rodziców i kupuję do nas nowe), leżaczek, matę i górę zabawek mam, kołderki, laktator itp. W kwietniu chcemy zrobić malowanie i wtedy kupię łóżeczko docelowe + przewijak, komodę pewnie jeszcze później bo ona będzie w pokoiku N., a nie chcę jej tak od razu zawalać miejsca :tak:. Także nie mam co szaleć, bo już poszalałam 4 lata temu ;-) Ale nie dajcie sobie dziewczyny wkręcić, że źle robicie wcześniej kupując. Ze mną leżała dziewczyna na poporodowej, której mąż miał w domu skręcać łózeczko, a się okazało że jakiś części brakuje i muszą reklamować. A wiecie jak to u nas z reklamacjami. Lepiej mieć wcześniej wszystko przygotowane.
Jagódka - szalik świetny, chyba też się zmobilizuję :-)
Za wszystkie wizyty kciuki mocno zaciśnięte &&&&&&&&&&&& :-D:-D:-D
Co niektóre mają ciągłe dolegliwości - współczuję kochane, musicie sobie jakoś radzić :zawstydzona/y: Kubusiwata - to ucho to już jakaś masakra :no: Byle do wiosny, powinno być lepiej, no chyba, że któraś ma alergię na pyłki :dry:
S.michalina - nie wiem co ci z tym twoim M. poradzić. Chłopy sygnałów nie odczytują zbyt dobrze niestety :dry: Może jak skończy ten projekt to będzie lepiej? Musisz się czymś zająć tak tylko dla siebie, to może on zobaczy, że cie zaniedbywał?
Elza - dziękuję za linka już się zapisałam :tak:

Ja w weekend przytyłam chyba ze 3 kg :szok:;-) miałam gość i sobie pofolgowałam :-D o poduszce napiszę w wątku zakupowym :tak:

dziewczyny a co do lezaczkow...to upodobałam sobie dwa na allegro i chciałam ktorys z nich kupic...ALE..........dostałam ochrzan od meza ze to jest jakas fanaberia moja i to jest absolutnie niepotrzebne przynajmniej przez pierwsze miesiące.....a ja mysle ze to będzie dobre żeby malucha czyms zajac a ja wtedy zyskam pare minut na zrobienie np. porzadkow w domu.....
a co wy o tym myślicie????????

tu linki obu lezaczkow bujaczkow....może podpowiecie cos....
FISHER PRICE LEZACZEK BUJACZEK 3w1 0-18 KG (3791126425) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

FISHER PRICE LEZACZEK BUJACZEK FOTELIK 3w1 0-18 KG (3956670161) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Anastazi, może noworodka nie włożysz do leżaczka, bo za malutki, ale już jak będzie miał z miesiąc na trochę można, żeby się zajął czymś, naprawdę, to żadna fanaberia i bardzo sie przydaje tak od miesiąca do, hmmm... dopóki nie zacznie siedzieć :p

reklama
te lezaczki które sa w linku można z nich robic krzesełko dla malucha który już chodzi wiec później tez się przyda wg. mnie:) no zobaczymy...może Maz da się przekonać:)

Do góry