reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

reklama
Elifit - rozumiem te emocje :D trzymam kciuki :) moja wizyta już w czwartek. mam nadzieję, że nie będzie się już dłużyło...
Małgorzatka - czytając Twój post mam info na temat wózka w jednym w palcu, ale jednak wybór może być ciężki :/

mam możliwość kupienia nestora sport. czytałam opinie i podobno wózek na każdy teren, wielofunkcyjny i solidny, ale do lekkich nie należy i to mnie trochę martwi :/ podobają mi się x-landery i wózki, które można wykorzystać jako głębokie i spacerówki. obawiam się tylko, że tak czy inaczej będę zmuszona kupić lżejszą spacerówkę.

brzuch mnie boli w nocy i drętwieją mi nogi... a już czułam się w miarę dobrze,,, ;)

miłego dnia

dzień dobry
my dziś z Olą w domu siedzimy, nie chce mi się jechać do żłobka, tak mam nos zatkany...zaraz wycieczka do apteki po sól fizjologiczną i zrobimy sobie inhalację (wczoraj Oli tak sie spodobało, że nie chciała przestać się inhalować, a wcześniej uciekała i ledwo pół fiolki się udawało :p ). idziemy po południu do lekarza, doczekałyśmy się wizyty u pediatry na zdrowe dzieci (akurat jak Ola załapała katar - zdarza jej się to raz na pół roku albo rzadziej... ), bo chcę porobić Oli wyniki różne, dawno nie robiłam, a wiecie, ja się tyle lat męczyłam z nierozpoznaną tarczycą, więc teraz mam schiza i raz na jakiś czas robię jej kompleksowo wyniki

cieszę się, że mogłam pomóc. Makota, moja lekka spacerówka kisi się w schowku, pojechała z nami tylko na wielkanoc i wakacje, a tak to się wozimy cały czas dużym wózkiem :p nooo, chodzimy na piechotę, ale jak trzeba, wolę duży, wygodniejszy i lepiej się prowadzi.

ja mam wizytę jutro, ale pewnie bez usg, przełozyłam z czwartku, przez tamte plamienie i pobolewania brzucha jakoś wolę wcześniej iść...

Witam się w poniedziałek :D
Trzymam kciuki za wszystkie mamy które mają wizyty w tym tygodniu :D
Jagódka szalik superrrrr!!!!!!!!!!!!!!
Ja już w sumie wózek wybrałam opinie ma różne ale ja mieszkam na 4 piętrze i nie mam windy więc mnie interesuje tylko lekki wózek :D Kolor też już wybrany bo jak sie dowiedziałam że będzie Maja to wózek będzie koloru biskupiego :D
Fotelik będziemy pożyczać od znajomych bo ich córeczka już wyrośnie i to jest maxi cosi :D
A co do pogody u mnie słońce :) aż chce się iść na spacer :D

hej kochane:):):):):):)

co tam u was????

ja w weekend już troszkę rzeczy pokupowałam na allegro dla maluszka:)
tzn. lozeczko, komode z przewijakiem i do tego regal ( taki komplecik z zyrafka ), kupiłam jeszcze kilka pieluch tetrowych, kilka flanelowych, dwa reczniczki z kapturkiem kąpielowe, laktator z pojemniczkami na pokarm, i pare takich *******ek.....
kupiłam tez jeden kocyk...ale on jest taki grubszy troszkę...musze kupic jeszcze jeden taki bardzi cieniutki...tylko nie wiem na jaki material patrzeć żeby taki kocyk kupic.....
powoli już rozkładam sobie zakupy....a jak u was?:):):)

Mąż do 2 w nocy chrapał jak najęty, budziłam go co godzinę:angry: Dopiero po drugiej jakoś się tak ułożył, że nie chrapał.. Tak, więc zamiast spać do 7:30-8 obudziłam się o 9:30:zawstydzona/y: Dziś mam sporo prasowania, bo wczoraj tylko kilka koszul uprasowałam. Muszę się w końcu do h&m wybrać po legginsy, a jutro jadę do pracy ze zwolnieniem. Nie mam pomysłu na śniadanko, co by tu zjeść?
Rady dot. wózka kompletne:tak: Mam nadzieję, że finalnie każda będzie zadowolona z wyboru.
Powodzenia na wizytach!

Edit: Anastazi odradzam wełnę - dziecko może być uczulone. Fajne są teraz z mikrofibry i akrylu. Ja cieńsze mam z polaru, też się sprawdzały
No i gratuluję połóweczki!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witajcie !! ;*

Widzę temat wózków. Ja tez juz patrzę i rozglądam sie za wózkami, te na które zwróciłam uwagę, jeszcze raz na nie spojrze z okiem bardziej podejrzliwym i będę miała w głowie Wasze rady. ;) ;)

Elifit łaaaaa to ja trzymam kciuki za wizytę kochana!!! Mogę zapytać czy cos przeczuwasz?

Ewa to kochana kciuki trzymam aby tych bakterii nie było!! :*

Małgorzatkar super, że Ola tak razem z Tobą sie inhaluje, i jeszcze ma radochę. :D

Ja też trzymam za wszystkie mamy kciuki te które maja w tym tygodniu wizyty! Aby wszystko było na swoim miejscu ;**

Anastazi witaj :*
Ja tez będę zamawiać z Allegro i łóżeczko i wózek. Ten komplet z żyrafą też chciałam, ale, ale, ale wpadł mi inny w oko i przy nim zostaje. ;) a co do reszty to tu juz kupie na miejscu. ;) a co do kocyka to rozglądaj sie za takimi co włosków nie gubią.. Ja chyba sama uszyję.. Kupię dobry i solidny materiał i poprostu wszystkie boki ładnie obrobie.. Zobaczę jeszcze. ;) ale wszystkie zakupy zostawiam na miesiac koniec kwietnia, cały maj. ;)

A co do pogody?! U nas słoneczko.. W nocy pada i wieje, ale rano i w ciagu dnia odpukać jest piękna pogoda. Ja chce WIOSNĘ!!!!!!!

Jagódka no to współczuje chrapania męża.. Mój jak chrapkę i juz nie wytrzymuje, a on jak na złość dalej chrapie mimo ostrzeżeń, to go mocniej kopnę i kołdrę mu zabiorę, i wtedy on sie przebudza i z miną nkewyrażną "co ty robisz?!?!" A ja wtedy mowię mu, ze jak nie przestanie to bedzie mu zimno cała noc.. To jakoś znajdzie pozycje co nie chrapie i mam spokój ;) (ale najcześciej chrapie ja sobie organizm alkoholem zakropi) :D
Mnie tez dziś czeka pranie, prasowanie i sprzątanie.. ;) ogarnę.. Mam nadzieje ze znajdę w sobie moc! :D
A co do zakupów, polecam legginsy dla mam w H&M ja mam dwie pary i są super wygodne. ;) plus ściągacz na brzuch ;)

Mój maz się uparl na ta zyrafke!!!!!!! i tak mu się podoba ze teraz chce wszystko z zyrafa...nawet pościel znalazł i ja nie mam nic do powiedzenia hahahah:) ma być jedna z zyrafka i koniec!:):):):):)
dziewczyny a takich poszewek na kolderke i podusie to ile kompletow macie w zamiarze kupic??? bo ja myslalam o trzech...a mój maz mowi ze to za dużo...jak myślicie? wg. mnie to jest taka optymalna ilość...bo w razie jak zmoczy dzidzia albo po prostu się ubrudzi....
bo przescieradelka to tez już kupiłam takie na gumce z frotki....3 zwykle a 3 takie dwustronne (jedna strona z frotki a druga pod spodem..nie pamiętam z czego ale nie cerata...cos takiego ze jest nieprzemakalna i oddychajaca)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja miałam 3 komplety pościeli - najpierw dziecko nie używa kołderki, tylko kocyka. 4 prześcieradła i 4 pokrowce na przewijak, a no i 3 okrycia po kąpieli z kapturkiem. I to mi w zupełności wystarczyło.

Do góry